Widok

Stukający amortyzator... puk puk puk

Mam Gianta Rincona a amorkiem RST Capa. Wiem że nie jest to sprzęt pierwszej klasy, ale czy można uznać za normalne stukanie w amorku podczas jazdy po nierównym terenie??? W sklepie powiedzieli mi, że każdy taki sprzęt ma tolerancję, ale czy jest możliwe, żeby stukanie mieściło sie w tolerancji??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak sie sklada ze mam taki amorek u siebie w rowerqu, tzn. dokladnie RST Capa TL i stukanie to zdarza mi sie tylko gdy mam napiecie wstepne ustawione na maksa, wtedy widelec jest sztywny i przy wieszej nierownosci(czyt. skok ze schodkow) puka. Ja jezdze przewaznie na bardzo malym napieciu wstepnym i tam tego stukania w ogole nie ma. Stukanie to zanika gdy zmniejsze napiecie wstepne o jeden pelny obrot regulatora napiecie(u gory na widelcu). Wiem rowniez ze obecnie sprzedawana wersja tego amorka jest toszke inna o tej jaka ja posiadam, z zewnatrz mozna je rozroznic po kolorze galki regulujacej napiecie(obecnie jest czerwona, a ja mam szara). Swoj amorek kupowalem w kwietniu tego roku i jestem z niego zadowolony(bo coz lepszego bym dostal za tak male pieniadze). Zycze powodzenia i pozdROWER!!!
Czesc, ja mam Gile TL, i tez stukalo, rada na to jednak prosta. Trza kupic tube smaru, rozkrecic to dziadostwo (2 sruby od dolu), i wpakowac mazidla w golenie, u mnie pomaga na jakis czas, po ktorym proces musze powtarzac, ale pomaga skutecznie, zadnych stukow, zadnych luzow. Gdy pierwszy raz to rozkrecilem, to okazalo sie, ze rury zaczely strugac z prowadzec wiory...

Pozdrowienia

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry