Widok
Ludzie uważajcie!!!
mam już albo nawet dopiero 17 lat zostałem przekręcony przez takiego koleszkę na ponad 500zł. Miałem kupić od niego telefon za 560zł. Poszliśmy do baru(wszystko fajnie) telefon miał przynieść inny gość. Po godzinie wyszliśmy poszedłem z nim do niby jego bloku tam z krzaków wyskoczyło 5 cyganów i obrobili mnie z całej kasy niedawno byłem z tym na policji. Mają już jego wszystkie dane ale nie mam świadków. Kase mooooże odzyskam:((( Pamiętajcie nigdy nie iddzcie do takich interesów sami!!! jestem tego najlepszym przykładem!!!!!!!!!
TyPeRsI - Bukmacherzy
Wejdz i zarejestruj się skorzystaj z najlepszych typow bukmacherskich w zupełności za darmo, ponadto dostaniesz bonus 10$ u bukmachera, warunkiem jest rejestracja na forum oraz mozliwie jak najczesciej udzielanie sie na forum (podawanie wlasnych typow)
Od Jutra 03.08.2005 r. zostanie przedstawiony system dzieki ktoremu w ok 120 dni ze 100zł Uzyskasz ok 10 000 tysiecy złotych. Wejdź i zarejestruj się
Od Jutra 03.08.2005 r. zostanie przedstawiony system dzieki ktoremu w ok 120 dni ze 100zł Uzyskasz ok 10 000 tysiecy złotych. Wejdź i zarejestruj się
No i się skończyło....
Zimno i mokro czyli znów na temacie domatorsko-knajpianym. Pogoda sie poprawiła, humor tym samym też, zatem górę bierze kuracja usuwania kamieni nerkowych za pomocą chmielu....uwielbiam taką pogodę.....z kufelkiem w ręku-pozdrawiam....ku chwale (minionej) Szpecjala, hy, hy.....
Paryż i Paryża poza Londynem
*Aktorka i dziedziczka fortuny hotelarzy Hiltonów z USA, Paris Hilton (24), pożegnała się z marzeniem o ślubie w londyńskiej katedrze Świętego Pawła. Tam właśnie chciała poślubić pochodzącego z Grecji narzeczonego, również multimilionera, 27-letniego Parisa Latsisa.* - Twoje Imperium (25 lipca 2005) .
Anglicy nie zgodzili się. I słusznie - Stany Zjednoczone oraz Grecja, skąd pochodzą młodzi, to republiki, zatem wyspiarze wolą nie zadawać się z owymi bogatymi i młodymi koniami (wyjątkowo nie końmi) trojańskimi. A do tego - oboje mają jednakie a prowokacyjne imię... Stolica Francji od dawna Brytom kojarzy się z gardłowym rozwiązaniem problemu i monarchii. Legendarny Parys w aspekcie końskiego podstępu, jest dodatkową przestrogą dla współczesnych Brytów. Wystarczy im kolejowe połączenie tunelem z obalonym królestwem...
Jeśli polscy rodzice chcieliby dać na imię swoim latoroślom owe imiona, to chyba jako Parys albo Paryż (dla chłopca) oraz Parysa albo Paryża (dla dziewczynki), ponieważ zgodnie ze słusznymi wytycznymi polonistów, polskie imiona muszą spełniać szereg wymogów.
Anglicy nie zgodzili się. I słusznie - Stany Zjednoczone oraz Grecja, skąd pochodzą młodzi, to republiki, zatem wyspiarze wolą nie zadawać się z owymi bogatymi i młodymi koniami (wyjątkowo nie końmi) trojańskimi. A do tego - oboje mają jednakie a prowokacyjne imię... Stolica Francji od dawna Brytom kojarzy się z gardłowym rozwiązaniem problemu i monarchii. Legendarny Parys w aspekcie końskiego podstępu, jest dodatkową przestrogą dla współczesnych Brytów. Wystarczy im kolejowe połączenie tunelem z obalonym królestwem...
Jeśli polscy rodzice chcieliby dać na imię swoim latoroślom owe imiona, to chyba jako Parys albo Paryż (dla chłopca) oraz Parysa albo Paryża (dla dziewczynki), ponieważ zgodnie ze słusznymi wytycznymi polonistów, polskie imiona muszą spełniać szereg wymogów.
Ufffff...nasze piękne miasto....
Jeśli ktoś uważa, że WMG jest bardziej płaskie niż San Francisco, to niech się przejedzie rowerem na trasie Oliwa->Niedźwiednik->Morena->Ujeścisko/Zakoniczyn. Dziś jechałem-masakra!!! Z koszulki mogłem zrobic słonego drinka. 50 minut w jedną stronę. A teraz zdrówko! Niech żyją ulice WMG! Oczywiście trzymając w dłoni kufelek zimnego Specjalka ;)
PS: Nigdy nie zamieszkam na Ujeścisku, hy, hy.
PS: Nigdy nie zamieszkam na Ujeścisku, hy, hy.
Niezadowalające pierdoły
*Marynarze są wyraźnie zmęczeni, ale sądząc po oznakach zewnętrznych, ich stan "jest zadawalający".* - TVN24 (7 sierpnia 2005), na pasku z wieściami.
Nie wiadomo, czy Rosjanin powiedział coś nie tak, czy tłumacz niewłaściwie przełożył, ale słowniki podają formę zadowalający. Chyba że korzystał z nieocenionej pomocy internetu (Onet/odmiana wyrazów), gdzie istotnie jest podana cała błędna odmiana z A (obok poprawnej z... O).
* Warmińsko-mazurskie: mieszkańcy Biskupca wybierają burmistrza.*
Klawiszowiec zasugerował się małoliterową zasadą pisania nazw województw. Gdyby nie owa dziwna zasada, która powinna być możliwie niezwłocznie zmieniona, to nie popełniłby błędu. Owszem, póki co piszemy (niestety) - 'województwo warmińsko-mazurskie', 'woj. pomorskie' , ale krócej - 'Warmińsko-Mazurskie', 'Pomorskie' (i dość oryginalnie - 'w Warmińsko-Mazurskiem i w Pomorskiem').
A przed południem (niedziela), podczas wizyty redaktora w pewnym urzędzie, zirytowany petent wyraził swe niezadowolenie - *Załatwiając jedną małą pierdołę, należy przychodzić parę razy do urzędu.*
Słowniki mają wyraz 'pierdoła' zwykle w znaczeniu' niedołęga', choć istotnie, inne poradniki podają także w znaczeniu 'bzdura' (inaczej również 'pierdołki/pierdółk'i; ciekawe, że nie podają liczby pojedynczej, choć jest stosowana przez rodaków). Człowiek ma prawo się wkurzyć, nawet zboczyć w kierunku przymiotnika lub czasownika (bazując na owej pierdole), ale ktoś jeszcze decyduje o emisji materiału do narodu... Redaktorzy! Trzymajcie fason, choć w niedzielę i w południe!
Nie wiadomo, czy Rosjanin powiedział coś nie tak, czy tłumacz niewłaściwie przełożył, ale słowniki podają formę zadowalający. Chyba że korzystał z nieocenionej pomocy internetu (Onet/odmiana wyrazów), gdzie istotnie jest podana cała błędna odmiana z A (obok poprawnej z... O).
* Warmińsko-mazurskie: mieszkańcy Biskupca wybierają burmistrza.*
Klawiszowiec zasugerował się małoliterową zasadą pisania nazw województw. Gdyby nie owa dziwna zasada, która powinna być możliwie niezwłocznie zmieniona, to nie popełniłby błędu. Owszem, póki co piszemy (niestety) - 'województwo warmińsko-mazurskie', 'woj. pomorskie' , ale krócej - 'Warmińsko-Mazurskie', 'Pomorskie' (i dość oryginalnie - 'w Warmińsko-Mazurskiem i w Pomorskiem').
A przed południem (niedziela), podczas wizyty redaktora w pewnym urzędzie, zirytowany petent wyraził swe niezadowolenie - *Załatwiając jedną małą pierdołę, należy przychodzić parę razy do urzędu.*
Słowniki mają wyraz 'pierdoła' zwykle w znaczeniu' niedołęga', choć istotnie, inne poradniki podają także w znaczeniu 'bzdura' (inaczej również 'pierdołki/pierdółk'i; ciekawe, że nie podają liczby pojedynczej, choć jest stosowana przez rodaków). Człowiek ma prawo się wkurzyć, nawet zboczyć w kierunku przymiotnika lub czasownika (bazując na owej pierdole), ale ktoś jeszcze decyduje o emisji materiału do narodu... Redaktorzy! Trzymajcie fason, choć w niedzielę i w południe!
Błędnik contra The Causeway - rekordowe budowy :)
The Causeway jest najdłuższym wodnym mostem na świecie. Składa się on z dwóch równoległych mostów oddalonych od siebie o 80 stóp, każdy z nich ma dwie szosy. Północna część ma długość 23, 87 mili, a południowa 23, 86 mili.
Mosty są osadzone na ponad 9 tysiącach pali i są połączone 7 zjazdami między sobą, dla karetek ratunkowych.
Pierwsze przęsło zostało zbudowane w latach 1955 - 1956 a otwarte 30 sierpnia 1956. Budowa mostu zajęła 14 miesięcy.
Mosty są osadzone na ponad 9 tysiącach pali i są połączone 7 zjazdami między sobą, dla karetek ratunkowych.
Pierwsze przęsło zostało zbudowane w latach 1955 - 1956 a otwarte 30 sierpnia 1956. Budowa mostu zajęła 14 miesięcy.
...
to chyba jakaś plaga...
na wiosnę w dolinie radości
(nazwa coraz mniej adekwatna)
ścięto "moje" drzewo.
zdrowe było
i wcale nie rosło na środku drogi,
lecz w głębii lasu.
wpisała się w nie pewna historia.
miło było przy nim usiąść,
wyciągnąć spomiędzy korzeni zimne piwko
i pozwolić myślom swobodnie dryfować.
na wiosnę w dolinie radości
(nazwa coraz mniej adekwatna)
ścięto "moje" drzewo.
zdrowe było
i wcale nie rosło na środku drogi,
lecz w głębii lasu.
wpisała się w nie pewna historia.
miło było przy nim usiąść,
wyciągnąć spomiędzy korzeni zimne piwko
i pozwolić myślom swobodnie dryfować.
Znów roferek...
Wy tu sobie żeglujecie a ja znowu wsiadłem na rower. Nic na to nie poradzę, że wszystkich moich znajomych wywiewa na obrzeża miasta i ich odiwedziny to specjalna wyprawa. Ostatnia wycieczka rowerkiem Oliva->Niedźwiednik->Morena->Jasień (przez poligon). A wieczorkiem wiadomo....browaressssssssssss...hie, hie....
dzień dobry...zastałem jolkę?
ale jaki milioner będzie chciał popływać na jolancie?
a ja nie mogę się zdecydować między 470 (taki był pierwotny pomysł), a okejem, który, jakby nie patrzeć, daje całkowitą niezależność.poziom wrażeń jest właściwie podobny, ale plusem 70-tki jest moja ulubiona zabawka (wiadomo, trapez), pod warunkiem, że ktoś mnie oderwie granatem od steru (lubię rządzić).
ech, dylematy...
a ja nie mogę się zdecydować między 470 (taki był pierwotny pomysł), a okejem, który, jakby nie patrzeć, daje całkowitą niezależność.poziom wrażeń jest właściwie podobny, ale plusem 70-tki jest moja ulubiona zabawka (wiadomo, trapez), pod warunkiem, że ktoś mnie oderwie granatem od steru (lubię rządzić).
ech, dylematy...
ozzy
*urwa *ać, jaki z ciebie *oje*any prostak. Po jakiego **uja się w ogóle pojawiasz na hyde parku?! Myślisz, że ktoś, kto udawał za czasów Gratki, że cię lubi, zlituje się i nagle odezwie? Może... bo ja zrobiłam ten błąd. Nadzieja umiera zawsze ostatnia, a ja łudziłam się, że może już potrafisz być normalnym kumplem. Nie... ty musiałeś pokazać, jakim jesteś zaje*anym s*urwielem. Wiecznie zdołowany, załamany, w*urwiony na to, że żyje, nienawidzi świata i ludzi (a jednak na siłę szuka znajomych), do tego demonstruje swoje ww. "poglądy" i tym samym roz*ierdala spokój reszcie. Zrób sobie i innym przysługę i zabij się, bo jesteś żałosny i żal mi tych, którzy muszą cię tolerować.