Widok

Św. Mikołaj

Czy w Bojanie są dzieci, które mogą nie dostać paczki. Czy Sołtys nie mógłby zamieścić na naszym forum informacji w tej sprawie, jeśli coś o tym wie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobry pomysł, niech to będą jakieś konkretne informacje, co jest potrzebne, na co dzieci czekają. Ale, niech to będzie organizowane kulturalnie i dyskretnie bez upokarzania potrzebujących i niech nie zamienia się to w akcje promocji władz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też chętnie się włączę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halo! Panie Sołtysie!
Proszę o reakcję. Możemy, kto chce, w określonym czasie przynieść słodycze, zabawki i inne drobiazgi, chętni, młodzież, mogła by zrobić paczki adresowane według potrzeb, a potem je dostarczyć. Może starszym osobom też paczka by się przydała? Nam nie ubędzie, a można komuś sprawić wiele radości

Pan Sołtys jest chyba najlepszym adresatem w sprawie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zbiórka o podobnym charakterze jest organizowana przez Parafię w Bojanie.A także przez Gminę.
http://www.bojano.diecezja.gda.pl/ogloszenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
znam pare dzieci ktore pewnie nie dostały nic od Mikołaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Ja,' wskaż namiary, gdzie można coś przynieść zachowując anonimowość.To może być nasza , mieszkańców Bojana inicjatywa, a nie gminy lub parafii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
podaj jakis kontakt do siebie tak na forum głupio pisać
chetnie sie podlacze - podaj jakis namiar
Ja mogę przekazać jakieś drobiazgi do paczek. Proszę o wskazanie miejsca. Może właściciel restauracji, obok piekarni, zechciałby pomóc. Uczniowie mają ferie, może by mogli się włączyć, znają teren.

Mój telefon
605 835 257
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jaga wysłałam sms
Szanowni Państwo,
Rozmawiałam dzisiaj z Panem Sołtysem.

1.Pan Sołtys nie czyta forum, więc nawoływanie go tu nic nie da.
2.Oprócz wspomnianej tu akcji prowadzonej przez kościół żona pana sołtysa organizuje paczki przez Caritas.
3.Sołtys zna rodziny będące w potrzebie i zgodził się (jeżeli to Państwu odpowiada), przyjąć i rozdysponować paczki.
4.W takiej sytuacji trzeba wyznaczyć jeden, odpowiednio wcześniejszy dzień na dostarczenie mu tych paczek, aby wiedział czym dysponuje i miał czas na podzielenie.
5.Do paczek można dawać żywność, która nie wymaga przechowywania w lodówce i ma ważny termin przydatności. Mogą to być słodycze, produkty suche (np.: bakalie, miód, żelatyna itp. z których można przygotować święta), środki czystości, AGD, zabawki, przybory szkolne. Odzież i buty są niewskazane ze względu na fakt, że trudno utrafić z rozmiarem.

Osobiście włączanie uczniów uważam za zły pomysł. To znów upublicznianie biedy im większa anonimowość tym lepiej dla obdarowanych.
Myślę też, że dobrym pomysłem byłoby aby każdy dający coś, napisał kartkę z życzeniami, która zostanie włożona do paczki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Propozycja jest ok, chętnie się dołączę bo mam podobne zdanie w kwestii włączania dzieci - nie mozna stygmatyzować biednych dzieciaków.
Szkoda ze sołtys nie czyta forum
Bardzo dobry pomysł i działanie. Czy ewentualnie dałoby się podać jakieś konkretne propozycje (grupę wiekową, płeć) żeby dzieci oprócz słodyczy i pragmatycznych (kartka to bardzo fajny pomysł) rzeczy mogły dostać coś dla siebie, jakąś zabawkę, drobiazg, książkę. oczywiście zachowując dyskrecję. I może ustalmy jakąś graniczną datę by te produkty mogły dotrzeć na czas
A jakieś ozdoby świąteczne?
Als, ja zawsze wkładam ręcznie robioną bombkę.

Co do personalizacji prezentów to dobry pomysł, ale w tym roku to już za mało czasu. Można o tym pomyśleć za rok, ale odpowiednio wcześniej. Myślę, że Ośrodek Pomocy Społecznej będzie otwarty na taką współpracę. Oni czasem mają związane ręce przepisami i ograniczone środki na pomoc, ale jeśli darczyńcy sami się znajdą...
Rady MK nie do przecenienia. Trzeba być idiotą aby nie wiedzieć, co powinno być w paczce.
Znać trzeba przede wszystkim adresata, sposoby dotarcia, z zachowaniem pełnej anonimowości , też mogą być różne.To ma być miła niespodzianka.
Ja już wiem ,bez Caritasu, który stale zbiera dla biednych, i nie zamierzam ogłaszać, jak rodzina prezydencka, że paczkę da rodzinie z 6 dzieci na Podkarpaciu, że będzie w niej pościel, zabawki, słodycze itp. Pewnie z kamerami i BOR- em podjedzie pod biedną chałupę samochód i ogłosi się całemu światu, że paczka dotarła. Inne dzieci, nie bogatsze będą to obserwować przez zaszronione szyby.

Panie Sołtysie, wstyd, że Pan jest na księżycu. Bojano to nasza mała społeczność i powinien Pan mieć pełno pomysłów.Mam nadzieję, że kiedyś Pana poznamy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ciekawe czy Sołtys zna wszyskie rodziny bedące wq potrzebie??tzn dzieci
Oj jaga, jaga...
Ty chyba powinnaś odwiedzić jakiegoś specjalistę. Masz straszne wahania nastroju.
Skup się na prezentach, posłuchaj rad i nie wylewaj żali na temat marketingu władz, bo to już przerabialiśmy.
Święta to nie czas na żale i pretensje tylko na radość, zadumę i empatię.

Wstyd, że Ty jesteś na księżycu, przyjdź na zebranie wiejskie i poznasz Sołtysa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
npl, przyjmuję ruzgi, obiecam poprawę, a paczkę już zorganizowałam.
No nie i tu kłótnia. Dajcie ludzie sobie sokój wszystko żle jeszcze po "mordzie" sobie dacie na pasterce i przy łamaniu opłatkiem.. Pasujecie bardziej na wschód Ukrainy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sz.P jadze to nikt nie dogodzi. Co wątek to problem. Tylko z czego to wynika? Czy my tacy do d**y, czy jaga? Oto jest pytanie.

A tak jako Off Topic: zlituj się kobieto nad nami, i nie męcz nas więcej swoimi waśniami. Nic Ci się nie podoba. Współczuję osobom, które muszą przebywać w towarzystwie tak "optymistycznych" osób.

npl wartościowe słowa. I z fajnym akcentem na koniec ;-) Tyle krzyczy, tyle ma do powiedzenia, a sołtysa nie zna :-) Dobre, bardzo dobre, aby zakończyć wieczór z uśmiechem na twarzy.

Wszystkiego dobrego na święta, szczególnie dla obdarowanych i darczyńców.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z MK, wykorzystanie do takich celów Pani Sołtysowej, która taką akcję prowadzi jest słuszne i wskazane, chyba nie ma co organizować kolejnej niezależnej akcji o takim samym charakterze, nie ma chyb też znaczenia czy to pod szyldem Caritas czy innym, ważne żeby podarków było jak najwięcej i żeby nie robić wokół tego już więcej zamieszania niż to potrzebne.
Zbiórka produktów do paczek:

SOŁTYS Wojciech Korbolewski
Tel. 885 327 000
Bojano ul. Ceynowy 23

Dni zbiórki:
13.12.2014 sobota 10.00 12.00
16.12.2014 wtorek 16.00 18.00
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
my z jaga już organizujemy paczke
podajcie jeszcze nazwisko i imię obdarowanego

Inne tematy z forum Bojano

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

do góry