Widok

Swiatla

Mysle ze przydaly by sie swiatla w centrum - wjazd z lotniczej czasem jest mocno zakorkowany (Lodowa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej to by się przy szkole przydały!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja wolę Panią Stopek! światła są bezduszne a Pani stopek dopilnuje naszych dzieci jak własnych, no i poza tym straciłaby pracę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Porządnie oświetlone pasy zwłaszcza przy nowo budowanej biedronce. Wieczorem tam nic nie widać a zdjąć pieszego nie problem zwłaszcza jak oślepi jadący z naprzeciwka samochód. Oświetlenie, które oświetla również chodnik przy pasach, a nie tylko środek jezdni. Widziałem takie we wioskach za Chojnicami jadąc w stronę Wałcza. Rewelacja.

Światłą bzdura. Nic nie poprawią wręcz pogorszą. Tak jak przedmówca napisał Pani z lizakiem jest dużo bardziej skuteczna.

Takie coś gmina mogłaby zamontować:
http://www.elgo.pl/produkty/ELGO/oswietlenie_zewnetrzne/zestawy_hybrydowe_LED/SUNWIND
coś podobnego chyba przy Algidzie mają ale moge się mylić bo się nie przyjrzałam. Oczywiście to Algida sobie zainstalowała.
"pani stopek" na pewno jest bezpieczniejsza niż światła przy szkole, nie chce mi się wierzyć że rodzice by nie przełazili z dzieciakami na czerwonym bo akurat nic nie jedzie... a poczekać pare sekund by się nie chciało. Pani STOPEK musi zostać, za to światła koniecznie przy Biedrze!!!!!!!!! ... pomysł ze światłami lipowa/lotniczna... hmmm ciekawie.... skręcić w lewo czasem graniczy z cudem
znam takiego cwaniaka , który nie reaguje na Pania STOPEK i tak jedzie cham bez zatrzymywania się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moze to i bylem ja - nie wiem czy wiesz ale pani Stopek nie zna sie na przepisach RD i nie wie ze jezeli jest wysepka na pasach ktor dzieli przejscie na 2 czesci - a tak jest to musi przechodzic ze stopem na obydwa pasy w celu zatrzymania ruchu a czesto i gesto bezmyslnie !!!!! wysuwa stopa i samochody maja sie w jej wyobrazni zatrzymac z 2 stron czego NIEMUSZA robic zgodnie z przepisami RD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
ludzie jak wy siię świetnie znacie na przepisach RD ... ciekawa jestem czy sami tak skrupulatnie ich przestrzegacie.
nie na przejściu ... źle
jest przejście ...źle.... nie ma wyspeki....źle.... jest wysepka też K___ źle... światła ... też źle...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
To znaczy że nie można komenować złej pracy tej osoby ? Że zamiast chodzić z lewej strony drogi do prawej i na odwrot nie robi tego co powinna nie wykonuje swojej pracy dobrze i sie na to wkurzasz ?
Czy na gościa który to widzi i pisze na forum ? Wysepka ma za zadanie upłynnić ruch i nie trzeba do tego inzyniera drogowego aby pojać jej działanie .. może to niektórych mieszkańców przerasta ...
RD
"(...)przejście na każdej jezdni uważa się za przejście odrębne. Przepis ten stosuje się odpowiednio do przejścia dla pieszych w miejscu, w którym ruch pojazdów jest rozdzielony wysepką lub za pomocą innych urządzeń na jezdni. "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

madralo

powiedz to sześciolatkowi, który wybiegnie ci z wysepki wprost pod koła, jako kierowca masz psi obowiazek przepuszczac pieszych na przejsciu zwlaszcza dzieci, a nie pluc sie co na ten temat daje kodeks drogowy, bo kodeks drogowy nakazuje zachowac szczegolna ostroznosc i gdy widzisz dzieci zblizajace sie do przejscia masz obowiazek sie zatrzymac, bo jest ryzyko ze wbiegna ci na jezdnie, tak samo nie wolno wymijac gimbusa na przystankach :P
Sae, ty sobie lepiej klawiaturę zepsuj i nie chwal się swoim debilizmem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam przez niewiedze tej pani będzie kiedyś tragedia !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
tragedia jesli juz bedzie przez glupote kierowcy ktory nie zachowuje szczegolnej ostroznosci przy szkole, nikt nei bedzie sie zastanawial co robila pani stopek jak stanie sie nieszczescie, kierowca odpowie za spowodowanie wypadku bo przejscie jest przy szkole i jest odpowiednio oznakowane
i jakim gnojem trzeba byc zeby nie puszczac dzieci stojacych na wysepce co?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Reasumując, jak nie było swiateł na Lotniczej i Pszennej tak dalej nie ma, a ciemnosci panują.Wieczorem,nie fajnie się jedzie autem, a co dopiero idąc na piechote z dzieciem ze szkoły. Czy ktoś wie co zrobić, aby było jasniej, chociaz na głównych drogach?
do Sea
W każdym normalnym europejskim kraju gdy pieszy zbliża się do jezdni kierowca zatrzymuje się ale nie..... tu gościu wymyslił sobie przepis.
CZŁOWIEKU TROCHĘ KULTURY JAZDY I UPRZEJMOŚCI nie zaszkodzi, nawet znak jak wół pt. STOP nie działa na ciebie, rajdowiec z Bożej łaski
Oj oj oj - wideorejestratory sa tanie i czesto slowo kierowcy mozna zweryfikowac na nagraniu I moze sie okazac ze za tragedie bedzie odpowiadac osoba ze Stopem i wtedy bedzie dla ciebe to dostateczny dowod o jej zlej pracy ?
W cywilizowanych krajch panstwo nie okrada obywateli..u nas sa inne przepisy i inne panstwo dlatego nie ma obowiazku zatrzymywania sie przed pasami jak ktos nie zna tego przepisu to czego jeszcze nie wie ? I kto mu dal prawko ? Moze kupione ?
I w reszcze nie w kazdym kraju sa takie przepisy ... poco generalizowac ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nowa moda

Z innej beczki :
czy też zauważyliście nową modę jeżdżenia na "długich" lub włączenia ich będąc na wysokości mijanego auta? Może ja mam pecha i trafiam na kretynów, którzy nie wiedzą do czego światła drogowe służą???
Mnie się wydaje, że to jednak są światła mijania zadarte na maxa do góry. Nienawidzę jeździć po zmroku.
to nie moda tylko najczęściej auta które mrugają są oślepiane przez twoje reflektory - sprawdź czy prosto zarówka świeci , lub ustawienie reflektorów na stacji diagnostycznej - Wnioskuję tak bo piszesz że często cięto spotyka :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zauważyłem na Pszennej, przeważnie auta pracowników budowy, chyba mają radochę z oślepiani innych, ale ja wtedy też im długimi po gałach
a z boku idzie pieszy też oślepiony prosto pod koła
ja tam wolę oślepić takiego pieszego przynajmniej go zauważę!! no chyba że woli w ciemności zginąć pod kołami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
brum- szanujmy się wzajemnie. jak masz problem z oświetleniem pieszego to znaczy że masz źle wyregulowane lampy. na stacji diagnostycznej Ci je ustawia. nie oslepiaj pieszych!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry