Widok
Święto Solidarności i Wolności
Opinie do imprezy: Święto Solidarności i Wolności, 18 sierpnia 2025 - 31 sierpnia 2025
W 80 roku miałem 11 lat.
Pamiętam dokładnie atmosferę tamtego czasu. W moim mieszkaniu kilkukrotnie rodzice przechowywali działaczy Solidarności. Pamiętam też gdy uczestniczyłem w wiecu Wałęsy w Hamilton w Kanadzie. Wszyscy byliśmy za nim. Potem wybory, Mazowiecki, Wałęsa na prezydenta, mieli mój głos. Nie miałem żadnych wątpliwości, że postępuję słusznie. Dzisiaj, jestem bardzo zawiedziony i rozczarowany. Chyba nie tylko ja. Czuję się najzwyczajniej oszukany.
Czemu czytając program ochodów dotyczący Solidarności i Wolności mam wrażenie jakbym czytał program partii Razem?
Po spacerze przewodnickim aktywistki i aktywiści wspólnie z gościniami i gościami, wszyscy działający w duchu ideałów rewolucji Solidarności wezmą udział w wydarzeniu.
Wystąpi ponad 60 naukowczyń i naukowców z całej Polski oraz rozpocznie się dyskusja z obrończyniami i obrońcami wolności oraz praw człowieka z różnych generacji.
Dzięki temu osoby działające aktywistycznie poznają historię.
Jeszcze zabrakło tylko tęczowej flagi na całą bramę nr 2 jako wydarzenia wieńczącego obchody.
Wystąpi ponad 60 naukowczyń i naukowców z całej Polski oraz rozpocznie się dyskusja z obrończyniami i obrońcami wolności oraz praw człowieka z różnych generacji.
Dzięki temu osoby działające aktywistycznie poznają historię.
Jeszcze zabrakło tylko tęczowej flagi na całą bramę nr 2 jako wydarzenia wieńczącego obchody.
Tak na boku
Odkąd z dalekości do Państwa przybyłem, to nie mogę się nadziwić tej ochotności do świętowania rocznic. A to grunwald, kompletnie zmarnowany. Innym razem hołd pruski i wciąż czujecie się jako ci gorsi. Kiedyś pod wiedniem obroniliście europę a teraz macie żal, że Was mają w D. Pod warszawą też kontynent obroniony i zero wdzięczności świata. Teraz solidarność Taaak, dożo w Was tej solidarności, oj dużo i tej wiecznej pretensji, że krasnale znów nasikały Wam do mleka.