Widok

Świętokrzyska

Świętokrzyska Temat dostępny też na forum:
W niewielkiej odległości od powstających budynków znajdują się przystanki tramwajowe i autobusowe. W okolicy znajduje się mnóstwo sklepów, w tym popularnych marketów oraz punkty usługowe. W pobliżu znajdują się również szkoła, przedszkola, przychodnia zdrowia, boisko oraz place zabaw.

Inwestycja to dwa powiązane ze sobą architektonicznie budynki. Każdy z nich będzie miał cztery kondygnacje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Problem z cuarto invest

Jak ktoś ma lub miał problem z ta firma lub ma jakieś niemile doświadczenia to prośba o zgłoszenie się na adres Jarek.l@poczta.onet.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm..

Ludzie ,przecież to g*wno a nie fachowcy z długoletnim doświadczeniem .Buduje budynki po 2 szt na małych działkach ,nie ma miejsc parkingowych ,wszystko na kupie i w d*pie. a pozwy to ludzi to wielka droga ,bo właściciel to prawnik od spraw budowlanych.Wszystko w białych rękawiczkach .Wpisz w google nazwisko i wiesz wszystko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogliby brać udział w konkursie na najgorzej prowadzoną i zarządzaną firmę w trojmieście a może w Polsce. Mieli by szanse na pierwsze miejsce na podium.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Firma jest nieprofesjonalna po całości. A ciekawe jest to że dwaj właściciele cuarto invest prowadzą jeszcze swoje inne działalności. Tylko współczuć ich klientom.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te opłaty dotyczą osób, które już tam mieszkają, ponieważ za wodę i wspólną energię elektryczną płaci deweloper. Chce od nas za to pieniędzy i to jest zrozumiałe, ale podaje kwotę z kosmosu, nie podpiera tego żadnymi dokumentami i mówi, że rozliczenia będą później, a póki co wpłatę mamy potraktować jako zaliczkę. myśli, że wszyscy po zakupie mieszkania mają ochotę w ciemno przelewać mu kolejne pieniądze...
Niestety, ale żaden z panów D. nie wzbudza zaufania i ciężko jest się z nimi w jakiejkolwiek sprawie dogadać..

My nie płacimy dopóki nie dostaniemy dokładnych rozliczeń. Nie mamy już zaufania do tego człowieka.

ciężko to nazwać "dostarczeniem" ponieważ żadnego rozliczenia nie dostaliśmy. Na sms z kwotą z kwotą z kosmosu osobiście nawet nie mam zamiaru reagować :) Będzie rzetelne rozliczenie to dopiero dostanie pieniądze. A Państwo płacą?

Jakieś dodatkowe opłaty? Przymierzam się do cesji umowy deweloperskiej, tym samym zakup mieszkania w tej inwestycji. Czy już wydają akty notarialne z przeniesieniem własności? Maja pozwolenie na użytkowanie? Czy warto kupić tam mieszkanie? Sama okolica z mieszkaniem bardzo mi się podobają. Ale to co piszecie, trochę odstrasza przed zakupem. Będę wdzięczna za odpowiedz.

Tragiczna firma......
Jakie jest państwa stanowisko w sprawie niedawno dostarczonych przez dewelopera opłat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, kilka osób już ma podpisane akty

Akt notarialny - prawo własności

Czy ktoś z Was ma już podpisany przez dewelopera Akt Notarialny przenoszący prawo własności?

Ogródki

Nie bardzo mnie to dotyczy - ale w końcu widać że robią ogródki. Także mimo wszystko fajnie patrzeć że coś się ruszyło.

Co do przeniesienia - chyba faktycznie rusza od tego tygodnia.

Akt notarialny

Ponoć jutro podpisywany jest pierwszy akt notarialny przenoszący własność

Przeniesienie własności

No i mamy kolejny tydzień...

Sufity

Co mają Państwo wpisane w umowie o wykończeniu sufitów w stanie deweloperskim? My mamy tynki gipsowe III kategorii, ale w dokumentacji w Wydziale Architektury w Urzędzie Miasta Cuarto Invest podaje (ściany tynki gipsowe III kategorii), ale sufity w mieszkaniu - szpachlowane i malowane na gotowo! czyli inaczej niż w umowie

Przeniesienie własności

My dzwoniliśmy w zeszłym tygodniu i deweloper mówił że w tym tygodniu mają dopinać wszystko na ostatni guzik i umawiać do notariusza. Niestety jest to nie pierwszy raz kiedy słyszymy "w przyszłym tygodniu" także ciężko się odnieść do tego co mówi i ile w tym prawdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sądząc po rozmowach z niektórymi nabywcami pozwy i tak się posypią... Spośród sprzedanych mieszkań mało które są już wykończone, a tym bardziej nie są jeszcze zamieszkałe

Wkładki do drzwi i przeniesieni własności

Również słyszałam, że wkładek podobno ma nie być. Choć przyznam szczerze, że patrząc na to co się dzieje, wolałam kupić je sama i mieć pewność że wszystkie klucze z kompletu są u mnie.

Co do przeniesienia własności - kontaktowaliśmy się z deweloperem i rzekomo w tym tygodniu mają być dopięte formalności i mają umawiać do notariusza.
Co nie zmienia faktu, że dużo razy już słyszałam "w przyszłym tygodniu"..

U nas też strasznie słychać jak sąsiedzi chodzą na bosaka...

Wydaje mi się, że jednak poza nieprofesjonalizmem wszystko jest ok. Jaki mieliby mieć w tym interes? Budynek stoi, pozwolenia podobno są tylko geodezja prosi o dosyłanie dokumentów. A co do wykonania mieszkań... dużo deweloperów tak robi, wiadomo że każdemu zależy aby jak najszybciej wykończyć i się wprowadzić. Gdybyśmy wszyscy mieli czekać, to dopiero posypałyby się im pozwy za te opóźnienia. Osobiście jestem dobrej myśli, ale jak już wspomniałam nieprofesjonalizm tej firmy to w mojej opinii temat rzeka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry