Widok

Świętokrzyska

Świętokrzyska Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
W niewielkiej odległości od powstających budynków znajdują się przystanki tramwajowe i autobusowe. W okolicy znajduje się mnóstwo sklepów, w tym popularnych marketów oraz punkty usługowe. W pobliżu znajdują się również szkoła, przedszkola, przychodnia zdrowia, boisko oraz place zabaw.

Inwestycja to dwa powiązane ze sobą architektonicznie budynki. Każdy z nich będzie miał cztery kondygnacje ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sąsiedzi

my otrzymaliśmy wkładki i głowice
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

grupa dla mieszkańców na facebooku

Założyłam zamkniętą grupę dla mieszkańców na facebooku - będzie lepszy obieg informacji.
Zapraszam do dołączenia wpisując:
"Królowej Jadwigi Gdańsk - Inwestycja świętokrzyska cuarto Invest"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie znaleziona grupa :/

Witam
Czy są tu sąsiedzi z dziećmi? Zastanawiam się czy będzie plac zabaw?!?
W sumie to chyba nawet miejsca nie ma na niego:/

A widzieli Państwo podjazd dla wózków? Kąt jak w skoczni dla Małysza...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W urzędzie miasta w wydziale Geodezji we wtorek (2 lipca) dowiedzieliśmy się, że Inspektor Geodezji zgłosił usterki

No to pan D. musi Państwa lubić, niestety nie wszyscy nabywcy są traktowani z szacunkiem. Słyszeliśmy już o 2 nabywcach, którzy wchodzą na drogę sądową z Cuarto

To jest dobre :) cytat ze strony www Cuarto Invest "Spółka powstała na bazie długoletnich doświadczeń budowlanych wspólników, którzy postanowili wykorzystać wspólną wiedzę i praktykę", mają już 7 miesięcy opóźnienia, bo inspektorzy cały czas znajdują usterki, tacy to "fachowcy z długoletnim doświadczeniem" :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podeslesz linka, również nie mogę znalesc

Niestety nie moge wkleić całego linka, zabrania tego polityka forum, ale moze proszę po wpisaniu adresu facebook'a spróbować wkleić następującą treść:

/groups/438126856739312/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy odbiorze bodajże pan Wojtek powiedział, że w późniejszym czasie otrzymamy wkładki i głowice, więc to do niego dzwoniliśmy i faktycznie w końcu je otrzymaliśmy

Czy ktoś z Was też miał problem z usunięciem przez dewelopera usterek zgłoszonych w protokole odbioru mieszkania?

Myślę, że nie będzie placu zabaw, bo tam nie ma na taki plac miejsca. Informacja o placu zabaw na terenie inwestycji to typowe zachowanie dla tej firmy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez mam wpisane w uwagach ale do tej pory cisza ... tak samo jak i ogrodzenia ogródków miały być robione tydzień temu a tu dalej ni widu ni słychu nikogo ....

Najlepiej i miękczenia nic nie mówić a samemu sobie mieszać i mieć wszystkich w du*** i jeździć sobie za granice na wakacje ;) myśle ze nie tylko 2 sąsiadów pójdzie z nim na drogę sądowa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ważne pytanie!

Chcę poprosić o informację jakie problemy z Cuarto Invest (jakiekolwiek, w tym rezygnacja z mieszkania) Państwo mieli - okazuje się, że bardzo dużo ludzi spotkało się z bardzo dziwnym zachowaniem dewelopera

Ja również się podepnę pod pytanie...słyszałam wiele negatywnych opinii..czy wiadomo już coś kiedy podpisywanie aktów?

Niewiadomo, podobno ciągle wstrzymuje ich geodezja, bo każe poprawiać/uzupełniać dokumenty. Już któryś tydzień z kolei słyszymy że "najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu". Jeśli chodzi o problemy, to przede wszystkim duuuuże opóźnienia, niesłowność... W banku podnoszą nam przez to marże kredytu, musimy sporządzać aneksy co też rodzi dodatkowe koszty. O naprawę usterek trzeba było prosić kilka/kilkanaście razy. Mam wrażenie, że po prostu brakuje im osoby, która miałaby czas "przy tym wszystkim chodzić", ogarniać sprawy bieżące i formalne, bo sam deweloper nie ma na to czasu. Może i zleca/przekazuje to ludziom tylko że nikt ich nie nadzoruje, a oni mają to gdzieś. Miał być plac zabaw, ogrodzone ogródki...Nie ma. Podobnie jak nie ma pojemników na odpady (tak wiem, nie zawiązała się jeszcze wspólnota, ale skoro pozwolono "już" się wprowadzać to gdzie ludzie mają wyrzucać swoje odpady? Podobnie jak z posprzątaniem klatki po budowie... Ok są jeszcze remonty, ale niektórzy ludzie już się wprowadzili a na klatkach jeden wielki syf. Skoro dewelopera stać było na wybudowanie inwestycji, to chyba nie jest wielkim kosztem zlecenie posprzątania klatek schodowych i zakupu pojemników na śmieci! Numerki na drzwiach do mieszkań wycięte z papieru też długo wiszą jak na wersje tymczasową... Bramy od garażu co chwila nie działają (jeżeli w ogóle działały kiedyś tak jak powinni). Niestety nie jest tak pięknie jak obiecywali....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A spotkaliście się Państwo z agresywnym zachowaniem ze strony dewelopera na wielokrotne prośby o poprawę usterek? Że jesteście uciążliwi itd?

Akurat w tej kwestii nie, choć byliśmy zirytowani ze ciągle musimy się dopominać o swoje, bo trochę to trwało zanim się doprosiliśmy żeby poprawili to o co prosiliśmy. Aczkolwiek zimą doszło do wymiany kilku nieprzyjemnych zdań jak dzwoniliśmy pytać na jakim etapie jest budowa i skąd wynikają te wszystkie opóźnienia. Arogancki ton strasznie nas zniechęcił do kontaktów z tą firmą...

A można wiedzieć jak duże usterki zgłosiliście Państwo w swoich mieszkaniach?