Widok

Sygnał naziemnej telewizji DVB-T - pytanie.

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś wie jaka jest jakość odbioru naziemnej telewizji cyfrowej. Konkretna lokalizacja to Osiedle Rodzinne od strony Pszennej i Polnego Wiatru. Czy wystarczy antena wewnątrz domu, czy trzeba instalacje prowadzić po dachu z kierunkiem na chwaszczyno ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na osiedlu familijnym antena pokojowa nie dawala rady. Wieczne gubienie sygnalu a o TVP1 HD i TVP2 HD mozna bylo pomarzyc. Jesli chodzi o antene na dachu badz na elewacji mysle ze powinna spokojnie dac rade.
Mam na dachu, w pobliżu ul. Lodowej i odbiór jest OK
Ja mieszkam na familijnym i spokojnie mi daje rade antena pokojowa 😊 najlepiej pozyCzyc i samemu sprawdzic
okolice kolejowej, antena w domu odpowiednio skierowana - odbierają wszystkie kanały.
Nadajnik 100kW na wszystkich MUXach jest na maszcie w Chwaszczynie. Odbiór DVB-T powinien być możliwy na kawałku drutu (bez wzmacniacza), albo rynnie.
Jeżeli nie działa, to może przesadziliście ze wzmocnieniem...
Antena typowa siatka z symetryzatorem skierowana na nadajnik, na strychu wzmacniacz regulowany 0-20 dB. Wszystkie 3 MUXY bez zakłóceń. Na kawałku drutu to tylko w Chwaszczynie lub Osowej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie na Księżycowej DVBT działa na drucie. sygnał ok. 100 %

Inne tematy z forum Technologie

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

pozycjonowanie (66 odpowiedzi)

Dzień dobry. Posiadam własny sklep internetowy, w którym sprzedaje własnoręcznie robioną...

Ochrona telefonu (19 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

do góry