Widok

Sylwester!

Wszystkim, którzy napieprzają fajerwerkami (zwłaszcza w sąsiedztwie lasów) życzę urwanych paluchów! Pomyśleliście chociaż przez chwilę o ptakach i zwierzętach w lesie??? Czy to za trudne???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16
Owsiakowi to powiedz jak będzie strzelał swoim światełkiem do nieba
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zamiast się wypowiadać trzeba było najpierw poczytać:
https://warszawa.naszemiasto.pl/wosp-2020-swiatelko-do-nieba-widowiskowy-pokaz-na/ar/c13-7504417
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Daj znac gdzie mieszkasz bo zostalo mi pare petard to wystrzele pod twoim domem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zapraszam, ale najpierw zapoznaj się z Poradnikiem Prawidłowego Używania Petrady:
https://www.facebook.com/PsiakizMazur/photos/a.338659529604998/2111668775637389/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co to Warszawa to pępek świata? Jedyne miasto w Polsce? Po co mi wyjeżdżasz z warszawką. To, że jakieś miasto zrezygnowało, to nie oznacza, że problemu nie ma. Ale zwierzakom przeszkadza tylko Sylwester. Inne przedsięwzięcia już nie. Gratuluję logiki.

Dodam, że nie jestem fanem puszczania kasy w powietrze, mam kota i psa, toleruję fajerwerki, bo nie jestem jakimś fanatycznym z**bem antypetardowym. Wszystko jest dla ludzi. Stop mówię chamstwu rzucajacym petardami specjalnie w ludzi czy zwierzaki.
Poza tym potrafię zadbać o swoje czworonogi w tym trudnym dla nich czasie.

Przypomnę, że fajerwerki wymyślili Chińczycy bardzo dawno temu. Problem zaś jest od lat nastu. Pseudo ekolodzy, weganie i inne fanatyczne grupy robią problem tam gdzie go nie ma. Zaś tam gdzie jest znikają jak kamfora. Gdzie jest osławiona maszynka do wyłudzania pieniędzy Zielony Pokój jak g*wno po raz dziesiąty leci z Czajki? Gdzie byli jak umierał Las Bawarski? Gdzie są jak otwiera się nowe odkrywki w Niemczech? I tak można jeszcze długo.
Więc trochę poluzuj, wyjmij kółek z d..y i patrz na wszystkich równo. Tak samo rozliczaj obydwie strony.
Hepi nju jear.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale to Ty wyjechałeś z Owsiakiem i światełkiem do nieba, więc to ja nie rozumiem Twojej logiki...
Chińczycy wymyślili fajerwerki dawno temu, i ????
Bardzo mnie cieszy to, że potrafisz zadbać o swoje czworonogi. Szkoda, że dbasz tylko o swoje zwierzęta...

Stanowisko jednego z polskich ogrodów zoologicznych:
"Okres sylwestrowy to dramaty zwierząt: nie tylko naszych podopiecznych, psów i kotów, ale i dziko żyjących. Petardy i fajerwerki niosą śmierć i bezdomność! To wojna światów dla wrażliwych zmysłów zwierząt. Zwierzęta wybudzone z zimowego snu, wypędzone ze swych kryjówek, uciekają w panice, rozbijają się na ogrodzeniach, tracą swoje domy, doznają zawałów i udarów, zamarzają - to efekt hucznych zabaw sylwestrowych. Możemy zaczynać Nowy Rok bez takich dramatów, bez niepotrzebnych śmierci i stresu dla braci mniejszych. Życzymy ogromnej radości bez strzelania w Sylwestra, zdrowia i wielkiej empatii dla zwierząt."

Ja w swoim poście wspominam o fajerwerkach, a Ty wyjeżdżasz z ekologami, weganami, Czajką i kilkoma innymi problemami, więc nie wiem kto z nas ma kołek w dooo***.... Może przyjrzyj się swojemu....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Haha ludzie Sylwester jest raz w roku nie przesadzajcie . Smutne macie życie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Od nowa, po staremu. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem za zakazem używania fajerwerków,Chińczycy zarabiają a my liczymy szkody,głównie wyrządzone zwierzętom.Używanie fajerwerków w Sylwestra czy w trakcie wesela to obciach !!! Pieniądze za zakup lepiej przekazać organizacjom które pomagają ludziom i zwierzętom. Wielki świat a słoma w butach no ale wieś tańczy i śpiewa po swojemu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Tak. Przekażmy kasę fundacjom! Niech jej prezes nie zarabia 2, a 5 milionów. Hura!!!
https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/kompromitacja-ekologow-wwf-zbieraja-pieniadze-na-rysia-ale-sobie-placa-3-mln-zl-pensji-6234457258825345a%3famp=1

Ciekawe co masz do wsi?
Może Rzym, Pekin, Dubaj i tysiące miast, to właśnie ta wiocha. Tam dopiero miastowi robią wieś.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomyślałem i dlatego dokupiłem więcej, niech też coś mają z życia i popatrzą na coś ładnego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
A tobie już coś urwało nie napiszę bo już tego nie masz i się nie domyślasz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Jechowi przy ul. Św. Józefa (83 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Smieci (16 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja

do góry