Widok
Nie powinna wyć w nocy kiedy wszyscy śpią ,wtedy tylko powiadomienia na telefon strażaków . Po co budzić calą wieś jak to dotyczy tylko strażaków, przecież całe Banino nie poleci z wiadrami gasić do Leźna ,Chwaszczyna i innych miejscowości.Syrena w nocy powinna wyć jak się pali,zalewa itp w Baninie wtedy można sprawdzić, czy to sąsiad nie potrzebuje pomocy.
Strazacy negatywne opinie o syrenie wzieli do siebie i poczuli sie zaatakowani.
Panowie, nikt Was nie atakuje i macie powszechny szacunek za to co robicie.
Ale od lat 70-tych naprawde technika poszla do przodu i zamiast sie zacietrzewiac moze faktycznie nalezy pomyslec, czy ta syrena jest potrzebna? To tylko pytanie o syrene!
Nikt nie poddaje w watpliwosc, czy to Wy jestescie potrzebni - wiadomo, ze jestescie niezastapieni!!!!
Ale naprawde, ta syrena to juz anachronizm i tez uwazam, ze nalezy ja zostawic, ale uzywac tylko i wylacznie w stanach jakiegos ogromnego zagrozenia. Sa inne sposoby powiadamiania...
PS. Ja jej w domu tez nie slysze.
Panowie, nikt Was nie atakuje i macie powszechny szacunek za to co robicie.
Ale od lat 70-tych naprawde technika poszla do przodu i zamiast sie zacietrzewiac moze faktycznie nalezy pomyslec, czy ta syrena jest potrzebna? To tylko pytanie o syrene!
Nikt nie poddaje w watpliwosc, czy to Wy jestescie potrzebni - wiadomo, ze jestescie niezastapieni!!!!
Ale naprawde, ta syrena to juz anachronizm i tez uwazam, ze nalezy ja zostawic, ale uzywac tylko i wylacznie w stanach jakiegos ogromnego zagrozenia. Sa inne sposoby powiadamiania...
PS. Ja jej w domu tez nie slysze.
Widac ze nie masz pojęcia o co tak naprawdę chodzi. Sygnal syreny ma za zadanie powiadomic strażaka ze cos sie dzieje. Nie każdy jako ochotnik przy swoich codziennych obowiazkach takze i pracy w polu ma przy sobie komórkę aby widziec powiadomienie. Brak syreny w wielu wypadkach dyskwalifikowalby strażaka w udziale w akcji. Przestancie jatrzyc zatem ze jest to takie uciążliwe. Osp to nie panstwowa straż ktora 24/h jest w staznicy. Nie zawsze ma sie telefon w kieszeni czy choćby zasięg w komórce. I wtedy syrena wlasnie zdaje swój egzamin. Jestem ciekaw co byście mowili kiedy to trzeba by bylo wyjechać ochotnikom do akcji ale z jakis okolicznosci i braku sygnalu syreny żaden strażak nie wstawił sie w strażnicy. ...... huurr durrr jak to to ich obowiazek, powinni byc poinformowani wszelkimi sposobami- pewne takie wpisy by się posypały . Troche rozwagi ludzie