Widok

System CRM w firmie

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność?
Coś, co zapewnia w niej porządek i faktycznie widać efekty stosowania tej aplikacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Berberis na spokojnie daje spokój i stabilność. Działa niezawodnie, ma w sobie to coś. Kwestia dopasowania wersji rozwiązania. Jeśli zrobicie to tak, jak należ, to powinniście być zadowoleni. System powinien zrobić różnicę i docelowo przynieść naprawdę fajne efekty.

Najważniejszy jest kontakt z klientem i sprzedaż, więc trzeba mieć odpowiedni system CRM. Ja jestem w fazie testowania kilku rozwiązań. Nie wyobrażam sobie obsługi klienta bez dobrego programu wspomagającego sprzedaż.

Aktualnie korzystamy z rozwiązań informatycznych zaproponowanych przez it center https://itcenter.pl/oferta/zarzadzanie-systemem-informatycznym/outsourcing/

Odpalcie sobie dla porównania Berberis i zobaczcie, jak to działa. Wszystko powinno być jasne.
Kwestia wersji systemu odpowiednio dopasowanej do oczekiwań, ale akurat z tym nie powinniście mieć problemów. Mając odpowiednie funkcje, szybko zauważycie korzyści.

Proszę o recenzję LucidCRM - naprawdę bardzo funkcjonalny CRM (mówię w imieniu konsultanta, który od lat pracuje na wielu różnych systemach tej klasy) - jedno konto dostępne za darmo i można samemu sprawdzić: https://lucidcrm.pl/

My też nadal Berberis. Moim zdaniem w tych czasach korzystanie z takich rozwiązań jest po prostu niezbędne. Jeśli wybierzecie odpowiednio funkcje, to będziecie czerpać wyłącznie korzyści i szybko powinniście zauważyć zmianę na plus. Taki właśnie powinien być kierunek.

To już lata na Berberis i cały czas wszystko jest w porządku. Nie mamy żadnych problemów, system działa niezawodnie i robi różnicę. Jeśli tylko każdy element będzie dopasowany z głową, to wszystko zrealizujecie, ale nic nie dzieje się od razu. Cele osiąga się krok po kroku i właśnie takie podejście radzę założyć.

CRM służy głównie tylko do kontaktu z klientami. Dlatego zamiast systemu CRM Wybrałam chmurę erp od https://www.rambase.com/pl ale musisz sprawdzić, czy system erp będzie odpowiedni również w Twojej branży. Na pewno trzeba dostosować rozwiązanie do działalności firmy. Ja cloud erp używam w sprzedaży hurtowej i jestem zadowolona. Największym plusem jest to, że erp jest w chmurze i wszystko można zintegrować. Pozdrawiam.

Też na Berberis nam dalej to nieźle wychodzi. Nie są potrzebne cudowne techniki, tylko odpowiedni system. I wtedy docelowo wszystko ogarniecie. Z dnia na dzień rewelacji nie będzie, ale stopniowo - może być tylko lepiej. Kwestia rozwiązania z odpowiednimi funkcjami.

Polecam działanie z Berberis. Poprawa sytuacji powinna nadejść naprawdę szybko. Powinno się zrobić tylko lepiej, solidniej, zmiany w dobrym kierunku. Odpowiedni system to podstawa, dalej to już kwestia regularności i zmiany powinny być szybko zauważalne.
Podsumowując: działajcie.

Od siebie polecam Flowdog https://flowdog.pl/zarzadzanie-procesami/ Zarówno dla mniejszych jak i wiekszych firm. Na stronie jest opisane, jaka jest ich oferta.
Mogą dopasować rozwiązania do mniejszych i do większych firm. Crm mozna rozwijać oraz dodawać do niego nowe moduly jak rowniez oferuje pełną integrację z wieloma programami. Masz tam na przyklad
moduł do faktur
kierowanie magazynem
zarządzanie klientami
bazy danych
jak również elektroniczna wymianę danych pomiedzy pracownikai

Zresztą polecam się z nimi skontaktować, powinni coś dobrać. Oczywiście jest wiele darmowych programów do obsługi firmy, ale szczerze, u mnie kiepsko się sprawdziły. Mialy spore ograniczenia.

Na Berberis na spokojnie można osiągnąć coś sensownego, ale nie od razu. Znam ten temat od środka, wiem, co ma znaczenie. Docelowo można osiągnąć naprawdę coś sensownego, ale nie z dnia na dzień. Kwestia wprowadzania danych, systematyczności i cele będą zrealizowane.

U nas również Berberis robi fajną robotę. Nie jest to jakiś cudowny system, ale rzeczywiście jego wybór był trafionym pomysłem. W zasadzie wszystko dzięki niemu udało się nam poukładać i uzyskać oczekiwaną zmianę. Tak to powinno wyglądać i fajnie, że to poszło w dobrym kierunku. A jak wy to widzicie?

Dla małych i średnich przedsiębiorstw polecam system ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central . Zdecydowaliśmy się na niego w zeszłym roku po dużym researchu i nie żałujemy. System został dopasowany do naszych potrzeb (odpowiednie moduły i dodatkowe rozwiązania specjalnie dla nas) i naprawdę świetnie się na nim pracuje.

Potwierdzam, że Business Central to świetny program dla średnich firm. Nam ten system ERP wdrażało NAV24 - oficjalny partner Microsoftu https://nav24.pl/business-central/ i dostosowali rozwiązanie do oczekiwań poszczególnych działów w firmie.

Daj sobie czas na przetestowanie Berberis, nawet jeśli będzie to tylko podstawowa wersja. Zakładam, że wszystko powinno być w najlepszym porządku, znam temat od środka i wiem, jak duże przynosi to zmiany. W zasadzie w krótkim czasie można osiągnąć coś diametralnego. Sprawdź, przekonasz się, zobaczysz.

Pamiętajcie, że przy takich rozwiązaniach najważniejsze są parametry systemu - tzn. musi on mieć takie funkcje, których potrzebujecie. Jeśli ich nie zapewni, to cudów nie będzie. Natomiast warto zwracać uwagę na wiele kwestii, jeśli zależy wam na optymalizacji.

Berberis zrobi swoje, zauważycie zmianę i to mocną. To nie jest tak, że zmianę uzyskujecie natychmiast - dzieje się to stopniowo, krok po kroku, ale wszystko jest do zrobienia. Na pewno jednak nie jest tak, że od razu będzie cudownie. Kwestia systematyczności we wprowadzaniu danych.

Ja własnie jestem na etapie poszukiwań. ciężko się odnależć na rynku, jest bardzo duzy wybór. dla mnie ważne jest żeby były projekty, faktury, polskie serwery i wsparcie techniczne (po polsku). I też żeby system był aktualizowany, bo jak wiadomo nasze polskie prawo się często zmienia także chce mieć system, który bedzie nadążał nad tymi zmianami. Macie coś do polecenia?

My korzystamy z lokalnego dostawcy (z Gdańska) CRM Vision i polecam, zawsze odbierają telefony i aktualizują system.

Firmy powinny zainteresować się wsparciem IT i to nie tylko te większe. Również i w mniejszych, w średnich przedsiębiorstwach przeróżne usługi informatyczne znajdą rozwiązanie. Zobaczcie sobie tak tego typu usługi od firmy https://itvip.pl/obsluga-informatyczna-firm/ Jak potrzebujecie informatyka, outsourcingu IT to zawsze można i w ten sposób spróbować

Inne tematy z forum Hobby

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Białe tango (281 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry