Widok
Szafranova
Osiedle powstaje na przedmieściu Gdańska i całego Trójmiasta. Dzięki rozbudowanej infrastrukturze drogowej (niedaleko do Obwodnicy Trójmiasta i Obwodnicy Południowej) szybko można stąd dojechać niemal w każde miejsce aglomeracji, wyjechać na autostradę czy dojechać do lotniska.
Lokalizacja sprzyja wypoczynkowi na łonie natury, blisko stąd do kaszubskich jezior i lasów, także w otoczeniu powstającego osiedla nie brakuje terenów naturalnych, które sprzyjają aktywności wszystkich członków ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Szafranova - Straszyn
Z informacji, jakie uzyskałem deweloper nie ma zamiaru remontować lub nawet poprawiać popękanych już płyt na ul. Szafranowej w Straszynie. To jedno wielkie nieporozumienie. Droga dziurawa, budowa zniszczy ją bardziej a deweloper ma to w poszanowaniu. Siódme Niebo - zastanówcie się. Tu mają mieszkać ludzie a nie bydło.
dramat
Fakt, dojazd na osiedle jest dramatyczny. Płyty, które z dnia na dzień przestają istnieć. Ciężki sprzęt z budowy niszczy drogę, wystają z niej druty, płyty pękają. Deweloper ma gdzieś obecnych mieszkańców, jak również swoich klientów. Na ich miejscu zapadłbym się pod ziemie prezentując klientowi dom. Zanim dojedziesz do biura sprzedaży w połowie drogi musisz wracać aby umówić się u mechanika na remont zawieszenia. Wstyd wstyd wstyd wstyd
Witam,
Domyślam się, że mieszkasz w sąsiedztwie inwestycji tak jak ja zresztą.
Uwierz mi, że i dla mnie ta inwestycja wymagałaby wykonania robót współistniejących polegających co najmniej na naprawie zniszczonej nawierzchni wspólnej drogi dojazdowej do istniejących oraz nowo wznoszonych budowli. Nie mam pełnego rozeznania czy gmina spisała stosowną umowę z deweloperem na remont przyległej do inwestycji drogi dojazdowej.
Należałoby zadzwonić do gminy w tej sprawie.
W kwestii uszkodzeń pojazdów, powstałych na wymienionej drodze, należy bezwzględnie wskazywać w regresie jako sprawcę szkody właściciela drogi - gminę, może to ich nauczy dbałości o zapisy w umowach.
PS.
Jeśli już piszesz tyle postów na ten sam temat i używasz innych podpisów za każdym razem, (~mieszkaniec; ~marek; ~sezon; ~wstyd; ~Zbigniew) pamiętaj, że pisząc z tego samego komputera zostawiasz ślad w postaci podpisu IP, indywidualnego dla każdego z urządzeń. nr IP twojego jest widoczny jako 109.233.92*
Zatem bezzasadne jest pisanie na portalu z różnymi podpisami, ponieważ widać tu, że piszesz sam/sama ze sobą, co i tak niczego nie wnosi, jedynie przedstawia cię w niekorzystnym dla ciebie świetle jako człowieka zawziętego, małostkowego i napastliwego...
Lepiej napisz do gminy...
Domyślam się, że mieszkasz w sąsiedztwie inwestycji tak jak ja zresztą.
Uwierz mi, że i dla mnie ta inwestycja wymagałaby wykonania robót współistniejących polegających co najmniej na naprawie zniszczonej nawierzchni wspólnej drogi dojazdowej do istniejących oraz nowo wznoszonych budowli. Nie mam pełnego rozeznania czy gmina spisała stosowną umowę z deweloperem na remont przyległej do inwestycji drogi dojazdowej.
Należałoby zadzwonić do gminy w tej sprawie.
W kwestii uszkodzeń pojazdów, powstałych na wymienionej drodze, należy bezwzględnie wskazywać w regresie jako sprawcę szkody właściciela drogi - gminę, może to ich nauczy dbałości o zapisy w umowach.
PS.
Jeśli już piszesz tyle postów na ten sam temat i używasz innych podpisów za każdym razem, (~mieszkaniec; ~marek; ~sezon; ~wstyd; ~Zbigniew) pamiętaj, że pisząc z tego samego komputera zostawiasz ślad w postaci podpisu IP, indywidualnego dla każdego z urządzeń. nr IP twojego jest widoczny jako 109.233.92*
Zatem bezzasadne jest pisanie na portalu z różnymi podpisami, ponieważ widać tu, że piszesz sam/sama ze sobą, co i tak niczego nie wnosi, jedynie przedstawia cię w niekorzystnym dla ciebie świetle jako człowieka zawziętego, małostkowego i napastliwego...
Lepiej napisz do gminy...