Widok

Szeregowce

Jak w tytule chciałabym się poradzić jak wygląda mieszkanie w szeregowcach w Baninie? Zastanawiamy się nad zakupem takiego domu, jednak wiele słyszymy o nieuczciwości deweloperów a także o fatalnym stanie dróg. Nie zalujecie wyboru właśnie Banina? Jak wyglada w rzeczywistości utrzymanie takiego domu? Poprzednie wpisy są z około 5 lat temu, być może cos się zmieniło. Byłabym bardzo wdzieczna za każdą opinię ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ty tak uważasz. Ile jest właśnie takich osób co też tak uważają w skali wszystkich mieszkańców.? Pewnie zdecydowanie mniej niż tych co widzieli co kupują, gdzie kupują itd. To po jaką cholerę narzekają. Wiadomo że wszystko rozciągnięte jest w czasie i nie wszystkie drogi można pokryć asfaltem. Ludzie czym wy mieliście oczy zasłonięte jak decydowaliscie sie na Banino. Oczywiście, że wina leży po stronie urzedu, dewelopera. Oni was do banku i notariusza nie zaprowadzili. Wasza wola, wasz świadomy wybór.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i co z tego ze nie ma wylanego asfaltu w niektórych miejscach? Korona komus spadnie z glowy z tego powodu? Wole w ten posób i mój domek z ogrodkiem niz ciasne mieszkanie w bloku, i auto zaparkowane w jakis wyznaczonych miejscach parkingowych. Ile ludzi, tyle opinii. Ja mam takie zdanie, kto inny będzie uważał inaczej. Kazdy kupuje to co mu sie podoba i na ile finanse mu pozwalaja.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez zbędnego jadu: od 3 lat mieszkam w Baninie w szeregu. Kwestia finansowa oczywiście: większe mieszkanie niż w Gdańsku za mniej... Mieszka mi się bardzo dobrze. Jakoś nie przeszkadza mi brak dróg, oświetlenia i komunikacji. Może dlatego że mieszkam niedaleko głównej, lubię spać jak jest ciemno i cicho, z psem wychodzę latarką, a z komunikacji miejskiej nie korzystam, bo mam samochód. Trafiłam na wspaniałych sąsiadów, z którymi da się dogadać. Chcesz zrobić imprezę- nie ma problemu, kupię zatyczki ;), chcesz u mnie zaparkować? Nie ma problemu. Nie przeprowadziłabym się już nigdy więcej do Gdańska ;)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem o co chodzi z tym ciągłym niezadowoleniem. Mieszkam w Baninie od 2 lat i porównując do mieszkania w Gdańsku to koszt utrzymania szeregu to tyle ile koszt utrzymania 60 m mieszkania w Gdańsk. Auto parkujesz pod domem a nie kilometr od mieszkania tak jak to bywało w Gdańsku. No i metraż większy. Ogródek jest, ja akurat mam spory. Wcześniej nawet balkonu nie miałam. Cisza, spokój a i drogi polne jakiś tam urok mają więc mi to nie przeszkadza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Koszty utrzymania teraz są ok ;) Mi to też nie przeszkadza, tylko gorzej będzie za te 10-15 lat, kiedy będzie trzeba np odnowić elewację albo coś zacznie dziać się z dachem ;)

Już widzę pstrokaciznę jak każdy zacznie sobie odnawiać elewację na wybrany przez siebie kolor ;) Bo co tam, że plan zagospodarowania przestrzennego mówi co innego ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry