Widok
Szkoła Banino Parking KISS & RIDE
Mam wątpliwości, może ktoś mi je wyjaśni. Wjeżdżając na parking szkoły od strony ulicy Północnej na drodze wzdłuż ogrodzenia jest znak zakazu pod którym jest napisane KISS & RIDE. W moim mniemaniu ten odcinek służy do krótkiego zatrzymania się by dziecko mogło odpiąć pasy i "wyskoczyć" z auta. O tym pocałunku już nie wspomnę. Nie wiem zatem dlaczego już dwóch posiadaczy aut na mnie trąbiło, gdy moje zatrzymanie trwało 3-4 s.? Jak czegoś nie rozumiem to proszę o wyjaśnienie.
Nie ma sensu tracić czas i rozmyślać nad tym. Robić swoje i się nie przejmować. Mnie już nic nie zdziwi. Na Tuchomskiej od strony przedszkola zdjęto zakazy wjazdu i już auta śmigały po remontowanej drodze. Jakby rodzice mogli, to by do szkoły wjechali. Auta wyjeździły dziury i w zeszłym tygodniu równarka je łatała, bo pewnie będą lać asfalt. Zrozumiał to ktoś? Bo ja nie. Niestety nasza miejscowość to skupisko dziwów nad dziwy, trzeba brać to na chłodno.
Budowa drogi powinna zakończyć się za miesiąc. I wtedy spokojnie będzie można w sposób skuteczny eliminować zachowania
kierowców "kreatywnych". Dajmy im czas i pole do popisu. Niech się przyzwyczają, że im wszystko wolno.
Przyjdzie taki moment, że będą regularnie opłacać mandaty. To jest nie wielka grupa osób która świadomie dokonuje wykroczeń
drogowych bo czują się bezkarni. Naprawdę warto poczekać i z całą mocą doprowadzić do przestrzegania prawa o ruchu drogowym.
Mnie też to irytuje ale cierpliwie poczekam.
kierowców "kreatywnych". Dajmy im czas i pole do popisu. Niech się przyzwyczają, że im wszystko wolno.
Przyjdzie taki moment, że będą regularnie opłacać mandaty. To jest nie wielka grupa osób która świadomie dokonuje wykroczeń
drogowych bo czują się bezkarni. Naprawdę warto poczekać i z całą mocą doprowadzić do przestrzegania prawa o ruchu drogowym.
Mnie też to irytuje ale cierpliwie poczekam.
Jeśli przy przedszkolu nie ma miejsc parkingowych. To należy spytać. Dla czego nie ma. Nie burmistrza. Tylko osobę która w danym
miejscu prowadzi działalność gospodarczą.
Może warto pomyśleć o grafiku dojazdów. Wszyscy będą zadowoleni pod warunkiem, że będzie przestrzegany.
Nie jestem w stanie uznać żadnego tłumaczenia, że nie ma miejsca na zaparkowanie nawet na 1s. Łamiesz prawo
będziesz ukarany.
Może mój pogląd na społeczeństwo wydaje się radykalny. Ale co mi pozostaje. Wieś Banino to 7000 tys ludzi.
Albo przestrzegamy prawa, albo anarchia.
miejscu prowadzi działalność gospodarczą.
Może warto pomyśleć o grafiku dojazdów. Wszyscy będą zadowoleni pod warunkiem, że będzie przestrzegany.
Nie jestem w stanie uznać żadnego tłumaczenia, że nie ma miejsca na zaparkowanie nawet na 1s. Łamiesz prawo
będziesz ukarany.
Może mój pogląd na społeczeństwo wydaje się radykalny. Ale co mi pozostaje. Wieś Banino to 7000 tys ludzi.
Albo przestrzegamy prawa, albo anarchia.
po pierwsze: Czy zgodnie z polskim prawem istnieją dzieci, które same mogą do przedszkola dotrzeć, i które przedszkole wypuści samo po zajęciach do domu?
po drugie: Rodzice odprowadzający dzieci nierzadko mają jeszcze kandydatów do przedszkola na rękach, w samochodzie nie zostawisz na 10min (bo przestępstwo). Jedno prowadzisz drugie na ręce... Ale najedzony głodnego nigdy nie zrozumie.
Pozostaje szukać przedszkola w mniej uczęszczanym punkcie, gdzie nie będzie razić matka z dzieckiem na ręku, być może parkująca jak "blondynka", ale jednak walcząca o ojczyznę poprzez wychowywanie młodych patriotów!
Osobna kwestia to wypełnienie przez przedszkole minimalnych wymaganych prawem oraz zapisami MPZP ilości miejsc parkingowych. W tym przypadku 4 na 100m2 oraz 1 na 5 zatrudnionych. Kto dał pozwolenie na rozbudowę?
po drugie: Rodzice odprowadzający dzieci nierzadko mają jeszcze kandydatów do przedszkola na rękach, w samochodzie nie zostawisz na 10min (bo przestępstwo). Jedno prowadzisz drugie na ręce... Ale najedzony głodnego nigdy nie zrozumie.
Pozostaje szukać przedszkola w mniej uczęszczanym punkcie, gdzie nie będzie razić matka z dzieckiem na ręku, być może parkująca jak "blondynka", ale jednak walcząca o ojczyznę poprzez wychowywanie młodych patriotów!
Osobna kwestia to wypełnienie przez przedszkole minimalnych wymaganych prawem oraz zapisami MPZP ilości miejsc parkingowych. W tym przypadku 4 na 100m2 oraz 1 na 5 zatrudnionych. Kto dał pozwolenie na rozbudowę?
Nick odpowiedni do treści. Gratuluje dobrej oceny swojej wypowiedzi! Dawanie przykladu dzieciom "przyszłym patriotom" poprzez parkowanie na przejściu dla pieszych albo na chodniku i blokowanie przejscia rodzicom, ktorzy jednak moga podejsc pare krokow z dalszego miejsca. To ja podziekuje za takich patriotow i taka ojczyzne.
Droga Mamo.Ja jestem ojcem i co dziennie dowożę dziecko do szkoły.Robię dokładnie jak Pani.Zatrzymuję się i dziecko spokojnie "wyskakuje" z auta i idzie dalej samo:).Natomiast jeżeli idę z dzieckiem do szkoły to wjeżdżam na parking i po problemie
.Po prostu trafiła Pani na debila.Nie ma co się denerwować i przejmować kretynami.Życzę Pani miłego i spokojnego dnia:)
.Po prostu trafiła Pani na debila.Nie ma co się denerwować i przejmować kretynami.Życzę Pani miłego i spokojnego dnia:)