Widok

Szkoła Banino Parking KISS & RIDE

Mam wątpliwości, może ktoś mi je wyjaśni. Wjeżdżając na parking szkoły od strony ulicy Północnej na drodze wzdłuż ogrodzenia jest znak zakazu pod którym jest napisane KISS & RIDE. W moim mniemaniu ten odcinek służy do krótkiego zatrzymania się by dziecko mogło odpiąć pasy i "wyskoczyć" z auta. O tym pocałunku już nie wspomnę. Nie wiem zatem dlaczego już dwóch posiadaczy aut na mnie trąbiło, gdy moje zatrzymanie trwało 3-4 s.? Jak czegoś nie rozumiem to proszę o wyjaśnienie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ma sensu tracić czas i rozmyślać nad tym. Robić swoje i się nie przejmować. Mnie już nic nie zdziwi. Na Tuchomskiej od strony przedszkola zdjęto zakazy wjazdu i już auta śmigały po remontowanej drodze. Jakby rodzice mogli, to by do szkoły wjechali. Auta wyjeździły dziury i w zeszłym tygodniu równarka je łatała, bo pewnie będą lać asfalt. Zrozumiał to ktoś? Bo ja nie. Niestety nasza miejscowość to skupisko dziwów nad dziwy, trzeba brać to na chłodno.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Spokojnie, na mnie dzisiaj rano trąbił jakiś geniusz motoryzacji bo dzieci na przejściu przepuściłam :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

też chcieli buziaka ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

przez innych rodziców, co parkują i idą z dziećmi pod drzwi, już z przyzwyczajenia trąbią, niestety. Wyrobił im się odruch, czy jedziesz przepisowo czy nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsi to są Ci rodzice którzy nie Maks siły dość z parkingu do szkoły i parkują gdzie popadnie. Nie wspominając już o rodzicach z przedszkola na rogu Tuchomskiej i Borowieckiej. Parkowanie na zakazie oraz o zgrozo na przejściu dla pieszych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok rodzice winni, ale wskaż miejsce gdzie o 8.00 można legalnie bezpiecznie zaparkować i nie jest to teren prywatny jak parking biedry czy żabki. Nasuwa się parking przy szkole ale z niego brak dojścia bo tuchomską dopiero budują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Budowa drogi powinna zakończyć się za miesiąc. I wtedy spokojnie będzie można w sposób skuteczny eliminować zachowania
kierowców "kreatywnych". Dajmy im czas i pole do popisu. Niech się przyzwyczają, że im wszystko wolno.
Przyjdzie taki moment, że będą regularnie opłacać mandaty. To jest nie wielka grupa osób która świadomie dokonuje wykroczeń
drogowych bo czują się bezkarni. Naprawdę warto poczekać i z całą mocą doprowadzić do przestrzegania prawa o ruchu drogowym.
Mnie też to irytuje ale cierpliwie poczekam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

taa i zacząć proszę od takiego audi wożącego panią dyrektor przedszkola....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli przy przedszkolu nie ma miejsc parkingowych. To należy spytać. Dla czego nie ma. Nie burmistrza. Tylko osobę która w danym
miejscu prowadzi działalność gospodarczą.
Może warto pomyśleć o grafiku dojazdów. Wszyscy będą zadowoleni pod warunkiem, że będzie przestrzegany.
Nie jestem w stanie uznać żadnego tłumaczenia, że nie ma miejsca na zaparkowanie nawet na 1s. Łamiesz prawo
będziesz ukarany.
Może mój pogląd na społeczeństwo wydaje się radykalny. Ale co mi pozostaje. Wieś Banino to 7000 tys ludzi.
Albo przestrzegamy prawa, albo anarchia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

7mln ludzi w Baninie? to niezle sie najechalo haha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

mandaty nie nauczą - są śmiesznie niskie
tu trzeba od razu barierki stawiać przed szkołą wzdłuż chodnika
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie powinna być tam zatoczka kiss drive i większość rodziców skorzystałaby na tym , problemem są rodzice najmniejszych dzieci ktòrzy muszą je odprowadzać i ktòrym nie chce się kawałka przejść od parkingu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

po pierwsze: Czy zgodnie z polskim prawem istnieją dzieci, które same mogą do przedszkola dotrzeć, i które przedszkole wypuści samo po zajęciach do domu?
po drugie: Rodzice odprowadzający dzieci nierzadko mają jeszcze kandydatów do przedszkola na rękach, w samochodzie nie zostawisz na 10min (bo przestępstwo). Jedno prowadzisz drugie na ręce... Ale najedzony głodnego nigdy nie zrozumie.
Pozostaje szukać przedszkola w mniej uczęszczanym punkcie, gdzie nie będzie razić matka z dzieckiem na ręku, być może parkująca jak "blondynka", ale jednak walcząca o ojczyznę poprzez wychowywanie młodych patriotów!
Osobna kwestia to wypełnienie przez przedszkole minimalnych wymaganych prawem oraz zapisami MPZP ilości miejsc parkingowych. W tym przypadku 4 na 100m2 oraz 1 na 5 zatrudnionych. Kto dał pozwolenie na rozbudowę?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ja pier...co za c*otttttka.
"Walczącym o ojczyznę"-weż sie rąbnijjjjjjjjjj i to zdrowo -abstrahując od tematu!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Chodziło o barierki pod szkołą a jeżeli małe dziecko jest na rękach to mamusia chyba nie pracuje i problem parkowania pod przedszkolem chyba jej nie dotyczy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nick odpowiedni do treści. Gratuluje dobrej oceny swojej wypowiedzi! Dawanie przykladu dzieciom "przyszłym patriotom" poprzez parkowanie na przejściu dla pieszych albo na chodniku i blokowanie przejscia rodzicom, ktorzy jednak moga podejsc pare krokow z dalszego miejsca. To ja podziekuje za takich patriotow i taka ojczyzne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga Mamo.Ja jestem ojcem i co dziennie dowożę dziecko do szkoły.Robię dokładnie jak Pani.Zatrzymuję się i dziecko spokojnie "wyskakuje" z auta i idzie dalej samo:).Natomiast jeżeli idę z dzieckiem do szkoły to wjeżdżam na parking i po problemie
.Po prostu trafiła Pani na debila.Nie ma co się denerwować i przejmować kretynami.Życzę Pani miłego i spokojnego dnia:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

do góry