Jako absolwent szkołę mogę polecić w stu procentach. Podam tylko kilka przykładów które uważam za największe plusy szkoły. Po pierwsze, możliwość przebywania i poznawania ludzi z pasją do fotografowania poczynając od grona pedagogicznego, które zaraża uczniów swoją pasją, a kończąc na kontakcie z uczniami z którymi przegadałem długie godziny o fotografii. Wszystkie wykłady fotografów z "branży" w których uczestniczyłem wywarły na mnie wielkie wrażenie, poznałem zarówno pracę fotoreporterów gazety Rafala Malko i Dominika Sadowskego, jak i kulisy pracy jednego z najlepszych duetów fotografii ślubnej Anni i Marcina Łabędzkich, a zajęcia studyjne z fotografii reklamowej prowadzone przez Pawła Kleina są praktycznym przygotowaniem do zawodu fotografa reklamowego. Kolejną rzeczą, którą uważam za wielki plus szkoły, jest możliwość uczestniczenia w międzynarodowej wymianie uczniów z Norweską szkołą fotografii, kontakt z Norweskimi fotografami to niewątpliwie niezapomniane doświadczenie. Program szkoły jest tak ułożony, że każdy znajdzie coś dla siebie jeżeli jesteś początkującym adeptem fotografii to na pewno na początkowych zajęciach uzyskasz wiedzę która pomoże ci się rozwijać.