Widok
A mi się również podoba elewacja nowej szkoły :-)
Moim skromnym zdaniem dużo dużo bardziej szpecące są żółte szeregi zaraz za szkołą przy Kalinowej. Już białe (lub biało-szare) z tym drewnem dużo lepiej by się prezentowały
Co gorsze podobno ten sam deweloper ma budować kolejne żółte szeregi na naszym osiedlu :P
Moim skromnym zdaniem dużo dużo bardziej szpecące są żółte szeregi zaraz za szkołą przy Kalinowej. Już białe (lub biało-szare) z tym drewnem dużo lepiej by się prezentowały
Co gorsze podobno ten sam deweloper ma budować kolejne żółte szeregi na naszym osiedlu :P
i w Polsce właśnie takie myślenie - nikt nie dba o swoje otoczenie, o estetykę. Dlatego ten nasz kraj taki brzydki, nic do siebie nie pasuje, najlepiej nie zwracać na takie rzeczy uwagi - a niech walną wszędzie szpetne reklamy i pomalują wszystkie budynki na jaskrawe kolory. 'A co mi tam, mam inne problemy' polakowośc;/
Szkoła jest tak dużym elementem przestrzeni, że jaka by nie była, i tak będzie odstawać. Gdyby to był mdły, jednolity kolor, wyglądałoby to wszystko dużo masywniej i bardziej dominowało nad okolicą. Szkoła jest biało-szaro-pomarańczowa. Widać zamysł. Jedyny w tej dzielnicy, chyba, że chodziło Pani o osiedla dookoła szkoły. Tam faktycznie jest od sasa do lasa, nie tylko z kolorystyką, ale i z typem zabudowy.
Mam jedynie nadzieje, że dali tynki dobrej jakości, ew. będą myć regularnie.
Zdecydowanie bardziej urażają moje poczucie estetyki brudne zacieki na domkach i blokach.
Mam jedynie nadzieje, że dali tynki dobrej jakości, ew. będą myć regularnie.
Zdecydowanie bardziej urażają moje poczucie estetyki brudne zacieki na domkach i blokach.
Wcale nie taka dużą skoro i tak będzie zmianowość bo tyle dzieci mieszka w tym okręgu trzeba się najpierw dowiedzieć czegoś a dopiero potem wypisywać głupoty. Jak władze nic nie robią to źle jak robią to też źle POLAKOWI TO JEDNAK TRUDNO DOGODZIĆ... ZASTANÓWCIE SIĘ BO KIEPSKO WIDZĘ NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ ...
teraz zmieniły się realia. wszyscy mają śmietniki, jak im nie starcza, to dostawiają worki. Wtedy działkowicze mieli głupią sytuację, mieli wozić autobusem worki? teraz jest bardziej cywilizowanie, choć niestety, patologie zostały - patrz palenie śmieci (nie, nie na działkach).
więcej trolli nie karmię.
więcej trolli nie karmię.
We wstępnie przydzielonym rejonie jest obecnie zameldowanych 650 dzieci, dochodzą jeszcze dzieci niezameldowane a zamieszkujące. Do szkoły chcą swoje dzieciaki chcą też zapisywać rodzice zamieszkujący wzdłuż całej gdańskiej części obwodnicy. Okazuje się więc że szkoła jest za mała a może rejon za duży (przyszły operator szkoły już wnosi o zmniejszenie rejonu do miasta)
A jak mieli dopasować? Walnąć skośny dach? I każdą ścianę w innym kolorze? Najlepiej cegiełkę od strony Netto i drewno od strony Irysowej? Może jeszcze jedną ścianę na czerwono, a jedną w ogóle nie otynkować. Wtedy dopasowaliby do szeregów na Kalinie. I jeszcze parę tandetnych ozdobników...
Bosz... Znaleźli się esteci z Koziej Wólki.
Bosz... Znaleźli się esteci z Koziej Wólki.
Skośny dach na pewno :-) a kolor może by ć netto plus tynk ekri i trochę drewna:-) jeżeli to co jest teraz ktoś uważa za super to gratuluję gustu :-) pewnie ma większe problemy w życiu i takie "d*perele" nie są ważne więc pewnie też nie powinien się wypowiadać na temat elewacji:-) może na inny temat:-)
ZaściankowejB-) co za argument! Ciekawe w czym szanowny pan mieszka? Bo jak widać kaszubski styl się nie podoba:-) zamiast jego kwadraty i trójkąty takie mniej zaściankowe! Do tego różowe pomarańczowe i trochę awangardy nie? Ale cóż niestety mamy tu styl taki jaki mamy i styl szkoły pasuje jak świnie siodło:-)
skośny dach i okiennice. co jeszcze? szkołą na Jasieniu ani nie jest podobna do bloków, ani nie jest podobna do tych domków z typu "każdy inny".
tyle, że jest niżej niż reszta.
esteto! naprawdę uważasz, że szkoła powinna, w ramach dopasowywania się do okolicy, być łososiowowyblakłą jak domki szeregowe, albo różowozielonkawa jak część bloków z tyłu? a może faktycznie, nie tynkować i częściowo ocieplić?
tyle, że jest niżej niż reszta.
esteto! naprawdę uważasz, że szkoła powinna, w ramach dopasowywania się do okolicy, być łososiowowyblakłą jak domki szeregowe, albo różowozielonkawa jak część bloków z tyłu? a może faktycznie, nie tynkować i częściowo ocieplić?
A ja myślę, że musicie mieć strasznie dużo wolnego czasu, żeby spędzać go na dyskusje na temat koloru szkoły:) OK, rozumiem, że może się podobać lub nie, ale już nawet z tej dysykusji widać, że punkty widzenia są różne. Niektórym pasuje, innym nie - tak czy inaczej, wszytskich zadowolić się nie da. Ludzie, nie marnujcie życia na dyskusje o kolorze tynku!
Zakaz parkowania na Storczykowej
Wspólnota Mieszkaniowa ze Storczykowej 1 składała w tej sprawie pisma do ZDiZ w ciągu minionych 8 lat trzykrotnie i za każdym razem decyzja była odmowna z uzasadnieniem, że wniosek niezasadny, że nie ma zagrożenia. Teraz składamy ponownie wraz z dokumentacją fotograficzną.