Widok
A mi się również podoba elewacja nowej szkoły :-)
Moim skromnym zdaniem dużo dużo bardziej szpecące są żółte szeregi zaraz za szkołą przy Kalinowej. Już białe (lub biało-szare) z tym drewnem dużo lepiej by się prezentowały
Co gorsze podobno ten sam deweloper ma budować kolejne żółte szeregi na naszym osiedlu :P
Moim skromnym zdaniem dużo dużo bardziej szpecące są żółte szeregi zaraz za szkołą przy Kalinowej. Już białe (lub biało-szare) z tym drewnem dużo lepiej by się prezentowały
Co gorsze podobno ten sam deweloper ma budować kolejne żółte szeregi na naszym osiedlu :P
i w Polsce właśnie takie myślenie - nikt nie dba o swoje otoczenie, o estetykę. Dlatego ten nasz kraj taki brzydki, nic do siebie nie pasuje, najlepiej nie zwracać na takie rzeczy uwagi - a niech walną wszędzie szpetne reklamy i pomalują wszystkie budynki na jaskrawe kolory. 'A co mi tam, mam inne problemy' polakowośc;/
Szkoła jest tak dużym elementem przestrzeni, że jaka by nie była, i tak będzie odstawać. Gdyby to był mdły, jednolity kolor, wyglądałoby to wszystko dużo masywniej i bardziej dominowało nad okolicą. Szkoła jest biało-szaro-pomarańczowa. Widać zamysł. Jedyny w tej dzielnicy, chyba, że chodziło Pani o osiedla dookoła szkoły. Tam faktycznie jest od sasa do lasa, nie tylko z kolorystyką, ale i z typem zabudowy.
Mam jedynie nadzieje, że dali tynki dobrej jakości, ew. będą myć regularnie.
Zdecydowanie bardziej urażają moje poczucie estetyki brudne zacieki na domkach i blokach.
Mam jedynie nadzieje, że dali tynki dobrej jakości, ew. będą myć regularnie.
Zdecydowanie bardziej urażają moje poczucie estetyki brudne zacieki na domkach i blokach.
Wcale nie taka dużą skoro i tak będzie zmianowość bo tyle dzieci mieszka w tym okręgu trzeba się najpierw dowiedzieć czegoś a dopiero potem wypisywać głupoty. Jak władze nic nie robią to źle jak robią to też źle POLAKOWI TO JEDNAK TRUDNO DOGODZIĆ... ZASTANÓWCIE SIĘ BO KIEPSKO WIDZĘ NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ ...
We wstępnie przydzielonym rejonie jest obecnie zameldowanych 650 dzieci, dochodzą jeszcze dzieci niezameldowane a zamieszkujące. Do szkoły chcą swoje dzieciaki chcą też zapisywać rodzice zamieszkujący wzdłuż całej gdańskiej części obwodnicy. Okazuje się więc że szkoła jest za mała a może rejon za duży (przyszły operator szkoły już wnosi o zmniejszenie rejonu do miasta)