Widok
A ja się dowiedziałem że w naszej szkole ma być rygorystyczne przestrzegana rejonizacja tzn dzieci z poza Banina nie będą przyjmowane co ma trochę odchudzić liczbę uczniów. Tak więc Nowy Tuchom ,Nowe Banino, Osiedle Admiralskie, Osiedle Królewskie , Osiedle Chmary na Pępowie jak też graniczące z nim Siódme Niebo odpada i trzeba będzie szukać dla dzieci innych szkół...
I jeszcze problem żeby dzieciom w czwartej klasie zapewnić świetlicę. Dziecko, które ma 9 lat ma samo przychodzić do szkoły na np.11 i chodzi mi tu o dziecko które ma do szkoły 5 km A autobus nie jeździ i nie zbiera dzieci z osiedli. Tak wiem zaraz się odezwie głos że my też chodziliśmy pieszo ale nie było tak niebezpiecznie jak teraz jest.
szkoła, gmina powinna zapewnić dowóz dzieci do szkoły. Autobus wystarczy żeby przejechał przez taką Pszenna i dzieci by sobie doszły do tego autobusu. A tak to co mają z końca Pszennej iść do Lotniczej i z językiem na brodzie wpadać do szkoły na lekcje, bo autobus pod szkołę dojeżdża 7.55 jak nie później a kiedy to dziecko ma się przebrać w szatni i jeszcze zdążyć na lekcje ????
Spokojnie, Szanowni Państwo, zapewniam was że jakby puścić wasze pociechy na piechotę to dały by radę i dzisiaj, może i ruch jest większy ale dały by radę, moj syn (skupie się na starszym, ponieważ młodszego dopiero czeka rozwinięcie planu lekcji od tej klasy) dojeżdzał sam autobusem albo rowerem na morenę (drogą koło kartuskiej bo bezpieczniej-17,4km) najpierw przez podstawówkę potem gimnazjum, trening codziennie od 7, co drugi dzień drugi trening do 17:20, w sobotę trening na 9:00, i dał radę aż do teraz. Jest już w liceum gdzie grafik jest dużo cięższy ale to że za dzieciaka mu pozwoliłam sama dojeżdżać rowerem to się przełożyło na to że jest samodzielny i nieważne czy pogoda jest słaba stara się tym rowerem jeździć, tak więc spacer 3km to nie będzie większy problem tylko trzeba młodszym zaufać, ewentualnie pokazać im na dzień dobry co i jak
Taaaak oczywista oczywistoßć powiedz to rodzicom dziewczynki ktôrà kilka lat temu razjechał ktoś tam!
Co do szkoły to nikt nie nadmienił że jest katolicka a w nazwie nie ma i integracyjna,tak więc jak trafi ci sie w klasie down przepychany na siłę bo rodzice są w radzie itd. to zobaczysz jaka bajka.
Tak ogólnie jest spoko ale agresji dosyć dużo od nieprzystosowanych.
Co do szkoły to nikt nie nadmienił że jest katolicka a w nazwie nie ma i integracyjna,tak więc jak trafi ci sie w klasie down przepychany na siłę bo rodzice są w radzie itd. to zobaczysz jaka bajka.
Tak ogólnie jest spoko ale agresji dosyć dużo od nieprzystosowanych.
Stary budynek szkoly po wybudowaniu nowej mial byc wylaczony z użytkowania ponieważ brak tam było od zawsze zabezpieczenia ppoz. Hydrant lub zbiornik ale nigdy tego nie wykonano bo bedzie nowa wieksza szkola to stara się zlikwiduje. Tylko dlaczego to się nie sprawdza i znowu w starej szkole będą zajecia
trzeba bardzo pilnować by ktoś nie chrapnął od gminy tego budynku w centrum wsi po starej szkole
hydrant można zbudować, zbiornik p-poż także, idealne miejsce na przedszkole czy oddziały wczesnoszkolne
oby to nie było biadolenie aby zrobić z niego ruinę i oddać za ułamek ceny jakiemuś lokalnemu zaradnemu
co to przerobi w trymiga na lokale na wynajem albo swoje przedszkole
hydrant można zbudować, zbiornik p-poż także, idealne miejsce na przedszkole czy oddziały wczesnoszkolne
oby to nie było biadolenie aby zrobić z niego ruinę i oddać za ułamek ceny jakiemuś lokalnemu zaradnemu
co to przerobi w trymiga na lokale na wynajem albo swoje przedszkole