Widok

Szpieg

Szpieg Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Szpieg.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bomba

2 godziny totalnej gry aktorskiej, z kilkoma strzalami i w takim napieciu.
Szacunek.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

masakra

nuda zero akcji, gry aktorskiej...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

świetne zdjęcia, świetny montaż, świetna gra aktorska, jednak cały film - nudny. I nie chodzi o to, że w filmie nie ma pościgów, strzelanin i pogoni, ale sytuacje, które normalnie powinny trzymać w napięciu, nudzą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

BOMBA

Wreszcie film , gdzie krew nie leje się litrami a elektroniczne gadżety nie zastępują aktorów . Bond przy nich to bezmyślny idiota z komórką . Mnie się film podobał !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

ogolne rozczarownie

Może technicznie dobrze zrobiony, ciekawa praca kamery itp., obsada bardzo dobra, ale cóż z tego....już od dawna nie wynudziłam się na filmie tak jak na tym.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szpiegowa nuda

Przez kwadrans mieliśmy z moją Partnerką jeszcze nadzieję ,że nie straciliśmy wieczoru filmowego , po pół godzinie ją straciliśmy .
Nuda , nuda i jeszcze raz nuda . Do tego zagmatwana akcja , przeładowana niepotrzebnymi wątkami , których sensu trzeba się mocno domyślać , gra aktorska po prostu słaba , ale dlatego , że aktorzy nie mieli w czym się wykazać .
Zdjęcia niezłe , szczególnie wnętrz , muzyka żadna .
Krótko pisząc LIPA .
Zdecydowanie odradzam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

BEZNADZIEJA, ODRADZAM WSZYSTKIM

Niestety film fatalny, nudny , beznadziejny. długo czekałam na jakąkolwiek akcję, niestety nie doczekałam się niczego co mogłoby mnie choć na chwilę zainteresować. Chyba jeszcze nie byłam w kinie na tak nuuuudnym filmie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szpieg niech się schowa przed Bondem !

Strasznie długi i nudny film. W połowie już chciałem wyjść.
Jedyna fajna rzecz, to samochody jakie w PRL-u były na naszych ulicach - chodzi mi o sceny z Budapesztu.
Poza tym, akccccjjjjaaaaa taaaaaak się ciągnęęęęęęęła, że można było zasnąć.
Szkoda czasu. Odradzam, :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 22

kino na poziomie

rewelacyjny thiller trzymajcy caly czas w napieciu. mistrzwoska gra aktorska hurt, oldman i flirth czysty majstersztyk. skomplikowana fabuła, za która cały czasz trzeba nadążać żeby się nie pogubić. Oglądając go skupionym było pełno momentów w których zabierało mi tchu. W realistyczny sposób przedstawiona gra wywiadów podczas zimnej wojny gdzie wszystko opierało się na spiskach i intrygach a nie na durnych nierealnych scenach akcji. gorąco polecam ode mnie 8/10
ludziom w kinie i na trójmiecie sie nie podoba ale to po prostu nie jest łatwe, odmużdzajace kino jezeli preferujesz taka kinematografie zdecydowanie to nie jest film dla ciebie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

recenzja z wybiórczej

bardzo dobra recenzja świetnie charakteryzujaca ten film

Wielkość "Szpiega" polega z grubsza na tym, że jest wybitną antytezą Jamesa Bonda i Jasona Bourne'a razem wziętych, w ogóle jest doskonałą antytezą wszelkich filmów, gdzie protagoniści okładają się intensywnie po twarzach, strzelają do siebie, ganiają się w tę i nazad, ścigają się samochodami i innymi środkami lokomocji. Mówiąc krótko: "Szpieg" to jest film o prawdziwych mężczyznach, którzy w tych swoich obrzydliwych brązowych garniturach, w kurzu, nudzie, papierosowym dymie i szarzyźnie toczą nieciekawą walkę z równie nieciekawymi wrogimi wywiadami. Żaden z agentów w tym filmie nie jest piękny i przystojny, żaden nie jest mistrzem sztuk walki, żaden nie jeździ wypasioną furą i u szyi żadnego nie zwisa żadna piękna kobieta, są to mężczyźni w paltocikach i z teczkami, zwykli urzędnicy śmierci, przychodzący codziennie do swojego szpiegowskiego biura, jakby przychodzili do jakiegoś zakładu ubezpieczeń, względnie lokalnego banku, nie ma tu absolutnie nic ekscytującego. I choć nie znam się na szpiegowskiej robocie, nie mam pojęcia o kulisach prac wywiadów, to "Szpieg" wydaje mi się niebywale wręcz wiarygodny. Tak jak wiarygodny wydaje mi się każdy przykurzony, podstarzały facet, każdy ujemnie piękny i zerowo przystojny mężczyzna, ponieważ prawda jest po stronie ludzi nieładnych. Prawda nie jest, powiadam, po stronie ładnych ludzi tańczących za duże pieniądze w zidiociałych programach telewizyjnych, po ich stronie jest jedynie kłamstwo, prawda zaś wygląda niestety tak jak Gary Oldman w "Szpiegu", wygląda raczej nieciekawie. Co naturalnie jest z mojej strony komplementem pod adresem Oldmana, zagrać nieciekawego gościa w prochowcu i z teczką - oto wyzwanie dla aktora.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

stanowczo odradzam

Już dawno nie widziałam tak mało emocjonującego filmu. Dwie godziny totalnej nudy. Niestety.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz kłopoty ze snem? Idź na szpiega!!!

2 godziny głębokiego , relaksującego snu zapewni Ci film ,,Szpieg"
Totalna nuda i kicha. NIE POLECAM. Ludzie chrapali podczas seansu...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ogłądanie tego filmu to masochizm

brak jakiejkolwiek akcji, sensacji NUDA NUDA NUDA
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

NUDA

Najciekawszy moment filmu to okolo 5 minutowy zanik wizji. Zastanawiam się skąd tyle gwiazdek, ale pracownicy dystrybutora chyba dobrze pracują. A może ludzie ktorzy nie zrozumieli filmu wstydzili się przyznać.
ODRADZAM
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

super

Bardzo klimatyczny, świetnie zagrany, cudowna scenografia. Dramat "psychologiczno-szpiegowski" najwyższych lotów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Świetny film o "szpiegowaniu w realu"

Świetny film o nudnych facetach, którzy zza biurek zabawiają się w gry szpiegowskie z KGB i decydują, komu np. pozwolić na czerezwyczajkę na Łubiance, a kogo wywieźć na Zachód.

Fabuła jest o szukaniu "kreta" na szczycie MI5. Uwaga, to jest "anty-Bond", fanom wybuchów i strzałów spod pachy nie polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bdb kino

Bardzo dobre kino w angielskim wydaniu. Dla inteligentych. Sory-ale jednak tak..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

miłośc wśród szpiegów

film o miłości szpiegowskiej, ukradkowej, tajemniczej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jest OK

Dobry,fajny film i to bez strzelanin,wybuchów,przeklęstw itp.itd. Zdecydowanie bliższy prawdy niż 007,Mission Imposi itp.itd.
Polecam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kto miał myśli, żeby wyjść z kina? - kciuk do góry!

Jedyny emocjonujący moment, to był strzał w Irinę. Kilka pań w kinie chyba dostały zawału :)

Film wg mnie nie jest na duży ekran.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

to nie jest styl 'kill'em all'

na którym chyba się zatrzymałeś. To jest kino ambitne, wymagające skupienia uwagi i myślenia. Ale nie przejmuj się, może kiedyś dorośniesz, a nawet jak nie to się pociesz, że nie wszystko jest dla każdego...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

szampan i trufelki

przepiękny film. za pierwszym razem będąc na nim miałam przeczucie, że to wielki film, za drugim razem moje przeczucie się potwierdziło- złapałam wszystkie wątki i odkryłam, o co w nim chodzi, dostrzegłam pokłady ukrytych relacji między bohaterami i nutkę komizmu, taki przykład- młody i stary szpieg, obaj homoseksualiści, prowadzą pełne heteroseksualności pogaduszki o blond sekretarce,a znalazłoby się tego i więcej. pyszna gra aktorska, nie można nawet nikogo porównać pod tym względem, bo wszyscy aktorzy trzymają równy poziom, chociaż wiadomo- smiley ma szanse coś niecoś wygrać. cudowny jest i minimalizm w formie, który odkrywa przed nami treść pełną ludzkich namiętności, które to tak naprawdę rzadzą światem bohaterów, a nie misterne intrygi, które są tylko skutkiem tych namietnosci. zakonczenie, celnie spuentowane muzyką, przeszło moje oczekiwania, swietna zmiana konwencji, ktora tylko podkresla realizm reszty filmu. mam zamiar przeczytać książkę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dawno nie widziałem tak dobrego filmu

mało słów....wspaniałe zdjęcia, stylizowane troszkę na lata 70-te. Rewelacja!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Filmy

21.37 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: 21.37 . Przeczytaj o filmie.

Mission: Impossible - The Final Reckoning (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mission: Impossible - The Final Reckoning . Przeczytaj o filmie.

Szpiedzy (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Szpiedzy . Przeczytaj o filmie.

do góry