Widok
Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej
warty obejrzenia
Polecam jako historię Michaliny Wisłockiej i jej walkę ze skostniałą PRL owską cenzurą gdzie trudne sprawy oczywiste zamiatano pod dywan a o tolerancji nikt nie slyszal,oczywiscie w imię idei socjalistycznego państwa. Z pewnością film moze być niekoniecznie dobrze przyjęty przez młodych bo trudno im bedzie to wszystko zrozumieć.I drodzy młodzi widzowie nie koniecznie o seks tu chodzi chociaz seksu jest tu nieco.Gorąco polecam,
Po obejrzeniu filmu mam głowę pełną przemyśleń odnośnie relacji intymnych i uczuciowych między mężczyzna a kobietą.
Seans pełen zabawnych scen, epizod Tomasza Kota w secie erotycznej pod prysznicem i Artura Barcisia w biurze nie do przecenienia:)
Przekaz dla kobiet "Wielkość nie ma znaczenia ważna jest fantazja i technika":))
Miłego oglądania zainteresowanym życzę:)
Seans pełen zabawnych scen, epizod Tomasza Kota w secie erotycznej pod prysznicem i Artura Barcisia w biurze nie do przecenienia:)
Przekaz dla kobiet "Wielkość nie ma znaczenia ważna jest fantazja i technika":))
Miłego oglądania zainteresowanym życzę:)
super film, super temat, super bohaterka
świetnie, że ktoś przypomniał postać Michaliny Wisłockiej, duży szacun dla Marysi Sadowskiej oraz dla całej ekipy tego projektu,
film z dużą dozą śmiechu i niezwykle wzruszający, przekonałam się do M Boczarskiej, świetna w tej roli:)
fantastycznie, że ktoś wraca do bohaterów, którzy tak wiele wnieśli mimo przeszkód! edukujmy nadal społeczeństwo, jeśli przez śmiech, to może skuteczniej:):):) warto zobaczyć ten film!
film z dużą dozą śmiechu i niezwykle wzruszający, przekonałam się do M Boczarskiej, świetna w tej roli:)
fantastycznie, że ktoś wraca do bohaterów, którzy tak wiele wnieśli mimo przeszkód! edukujmy nadal społeczeństwo, jeśli przez śmiech, to może skuteczniej:):):) warto zobaczyć ten film!
Słaby film
Powierzchowny i słaby. Z wywiadów z córką M. Wisłockiej wyłania sie obraz jej matki neurotyczki która umiała kochać a nie umiała żyć. Ten film to taka bajka a nie obraz życia kobiety skomplikowanej skłóconej z sobą , kobiety która walczyła o inne kobiety a nie umiała zadbać o siebie. Ja w tym filmie nie odnajduje emocji które towarzyszyły mi po przeczytaniu wspomnień córki Wisłockiej.
Rewelacja !
Dawno nie widziałem tak wspaniale dopasowanego filmu z muzyką, Bravo dla Marii Sadowskiej i wszystkich zaproszonych muzyków....
film wciąga a muzyka wspaniale go dopełnia...obsada aktorska dodaje smaku...
no i Mira Kubasińska na koniec filmu, ta niepowtarzalna ponadczasowa muzyka takich sobie czasów..., ten jazz rock, ten bass ... Polecam gorąco !!!
film wciąga a muzyka wspaniale go dopełnia...obsada aktorska dodaje smaku...
no i Mira Kubasińska na koniec filmu, ta niepowtarzalna ponadczasowa muzyka takich sobie czasów..., ten jazz rock, ten bass ... Polecam gorąco !!!
Film opisuje życie kobiety bardzo nieszczęśliwej która błądzi szukając miłości duchowej jak i cielesnej. Niestety nie do końca jej to wyszło, jednak próbuje swoje cierpienie wykorzystać pomagając całemu społeczeństwu (nie tylko chodzi tutaj o kobiety) w odnalezieniu szczęścia. Jak dla mnie niektóre zachowania i wybory są niedopuszczalne, jednak z drugiej strony bardzo podziwiam tą kobietę i współczuję. Oczywiście film polecam.