Widok
Podgrzewanie sobie odpuść. Żeby zadziałało temperatura musi być duża i wrzątek oraz opalarka się nie sprawdzi. Prędzej zniszczysz sztyce niż ją wyciągniesz.
Kiedyś miałem podobny problem z metalową sztycą. Pomogło lekkie wbicie rury głębiej w ramę. Zapieczenie się zruszyło i rurę udało się wyciągnąć
Kiedyś miałem podobny problem z metalową sztycą. Pomogło lekkie wbicie rury głębiej w ramę. Zapieczenie się zruszyło i rurę udało się wyciągnąć
To już prościej zrobić z czegoś lub kupić lejek z tworzywa. Dopasować, wsadzić na ramę z góry, uszczelnić i nalać płyn penetrujący. Szczerze powiedziawszy kilka razy próbowałem i nigdy płyn penetrujący nie pomógł, więc nie wierze w tego typu akcje ale jeśli nie ma innych opcji to głupotą byłoby nie spróbować.
acha, żeby nie było, że jestem aspołeczny
mam ściągacz własnego chowu do wyciągania zakleszczonych sztyc... stalowych i prostorurowych.
już go pożyczałem poprzez precel komuś kto miał aluminiową współczesną szytcę,
elektrolitycznie zapieczoną, ponoć go skutecznie użył, sztycę odzyskał, ale za cenę
ucięcia i przewiercenia górnej wygiętej cześci, i konieczności zastosowania starego typu jarzma
więc jak coś, można do mnie, zwłaszcza że blizej, tamten gostek był z Tarnowa
mam ściągacz własnego chowu do wyciągania zakleszczonych sztyc... stalowych i prostorurowych.
już go pożyczałem poprzez precel komuś kto miał aluminiową współczesną szytcę,
elektrolitycznie zapieczoną, ponoć go skutecznie użył, sztycę odzyskał, ale za cenę
ucięcia i przewiercenia górnej wygiętej cześci, i konieczności zastosowania starego typu jarzma
więc jak coś, można do mnie, zwłaszcza że blizej, tamten gostek był z Tarnowa