Widok

Szukam dostawcy internetu, nie wiem na kogo się zdecydować

i net Sat Media i BiallNet maja kiepskie opnie. Może ktoś z was korzystał z usłg tych i firm?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też miałem ten problem jakiś czas temu. Wybrałem BN, bo NSM moim zdaniem miało więcej negatywnych opinii. Miałem też innych dostawców na oku - NetDay był jednym z nich.

Dzwoniłem zatem do każdego po kolei drażniąc ich informacjami co proponuje mi konkurencja i tym samym targując się o lepsze warunki;)

Mam Biall Neta - jest raz lepiej, raz gorzej. Były okresy że strony się kiepsko wczytywały, że youtuba się nie dało oglądać, że przy lekkiej burzy lub większym deszczu netu nie było - bywało że nie było go i przez dłuższy czas po tym. Ostatnio jest lepiej - nie dostrzegam żadnych problemów technicznych.

Chociaż nie licz na to co piszą w ulotkach.
Mam 4 Mb/s - ale www.speedtest.pl w chwili obecnej pokazuje mi połowę tego. Sporadycznie zdarza się by pokazał około 3, a 4 miałem tylko raz, na samym początku.
Powinienem ściągać pliki z prędkością 4 Mb/s - czyli 0,5 MB/s, niestety mój życiowy rekord to około 400 KB (prędkość łączną dla wielu plików), zazwyczaj jest to 50-250 KB/s - czyli jakieś 2 Mb/s - zatem połowa prędkości za którą płace.

Darmowy serwer www - jest, ale jak dzwoniłem do BOK to się dowiedziałem że trzeba przyjść i podpisać z nimi jakąś nową umowę.

Zewnętrzne ip też niby jest, podobno je nawet mam - informatyk nawet je jakoś nazywał i przekonywał że to zewnętrzne ip - tylko brak mu właściwości zewnętrznego ip;)

Do maila, wielu ma zarzuty, dla mnie działa idealnie, nie mam spamu, jest w miarę szybki i bezawaryjny.

W reklamie była też informacja o tysiącach użytkowników udostępniających pliki na lanie - to coś jak ufo, albo wielka stopa, mówi się o tym, ale nikt tego nie widział.
W rzeczywistości jest DC, na którym wieczorami siedzi kilkadziesiąt osób z kilku różnych siedzi - zatem i prędkość jest różna, czasami kilka MB czasami kilkadziesiąt KB. Przewaga jednak tych pierwszych.

Płacę za 4 Mbity 49zł, instalację/aktywację miałem darmo, i jeszcze dorzucili 2 miesiące za zeta, więc nie jest źle;)

Pozdrawiam

PS: Napisz potem co wybrałaś i na jakich warunkach
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
tylko upc osiedlowki tna po 30 k/s wiec kicha
Dzięki. Wybrałam BN bo dotarłam do osób, które znają historię firmy i powody rozdzielenia się na dwie BN i NSM.
W NSM zaoferowano mi 67zł za 2 Mbity, a w BM zapłace 64zł za...........6Mbitów. Nawet jak będzie tak jak napisałeś i dostanę połowę tego to i tak będą to3Mbity a nie jak w NSM niecały 1Mbit - widziałam na własne oczy od 18:00 do 23:00 u znajomych nawet nie dobiało do 1Mbita.

Inne tematy z forum Chełm

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

do góry