Widok

Szybcy i wściekli!

Czy zauważyliście że w godzinach około 15-18 na naszej dzielnicy, głównie po ulicy Azaliowej pędzą rozwścieczeni kierowcy próbując ominąć korek tworzący się w stronę Żukowa? Jeżdżą bardzo szybko nie zwracając uwagi na ograniczenie prędkości oraz na to, że cała dzielnica jest w strefie skrzyżowań równorzędnych! Mamy czekać na tragedię? Strach puszczać dzieci na dwór, zwłaszcza że chodników u nas jak na lekarstwo!! Przydałyby się jakieś chociażby ograniczniki prędkości, więcej patroli policji!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj, tak.
Mieszkam na Inzynierskiej i kiedy w tych godzinach wracam z pracy i chcąc wjechac na teren swojej posejsę czekam aż otworzy mi się brama wjazdowa, baaaardzo często słyszę z tylu klaskona jak wjadę to widzę wystawione paluchy.
Rejestracje różne - uprzedzając fakty nie tylko GKA:)
Już od jakiegoś czasu zastanawiamy się na położeniem jakiś progów zwalniających ect. A póki co to chyba będziemy stali z wężem orgdowym. Małe dzieci czy domowe zwierzaki nie mają szans z tymi torpedami... Chyba trzeba zawołac policję co to łapie przy Mazexie bo innego wyjścia nie widzę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety na spotkaniu przy szkole było o tym mówione, trzeba pisać do ZDiZt oni może zrobią badania ruchu i będą myśleć. Jak długo-nie wiadomo. Wyprzedzanie na 3 i duuuża prędkość to tam codzienność
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No niestety kierowców z większa pojemnością silnika od pojemności mózgu nie brakuje. Fotoradar proponuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Karczemki

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

do góry