Widok
Szyby w aucie prawie jak okulary słoneczne
Opinie do artykułu: Szyby w aucie prawie jak okulary słoneczne.
Wypasione samochody należące do szemranych właścicieli, limuzyny delegatów czy polityków, ekskluzywne pojazdy celebrytów, a nierzadko również auta po przejściach, czyli "wiejskim tuningu" - tak, to tylko niektóre łatki przypisane pojazdom z przyciemnionymi szybami. To jednak przeszłość, a my postaramy się obalić mit i wszelkie stereotypy, a tym samym udowodnić, że ciemne szyby nie są elementem kiczu. To raczej ciekawy, designerski i - co najważniejsze - pożyteczny dodatek.
Czy to ...
Wypasione samochody należące do szemranych właścicieli, limuzyny delegatów czy polityków, ekskluzywne pojazdy celebrytów, a nierzadko również auta po przejściach, czyli "wiejskim tuningu" - tak, to tylko niektóre łatki przypisane pojazdom z przyciemnionymi szybami. To jednak przeszłość, a my postaramy się obalić mit i wszelkie stereotypy, a tym samym udowodnić, że ciemne szyby nie są elementem kiczu. To raczej ciekawy, designerski i - co najważniejsze - pożyteczny dodatek.
Czy to ...
ale jajca...
Ponadto, folia przyklejona do szyby spełnia rolę ochronną. W momencie wypadku czy mniejszej stłuczki, w wyniku której ucierpi szyba, mamy pewność, że pasażerowie nie zostaną zranieni odłamkami szkła. Montowana od wewnątrz folia jest niczym tarcza, a szyba zamiast rozlecieć się w drobny mak, co najwyżej wypadnie w całości.
A przeciwny argument usłyszałem od policjanta jak kazał mi zrywać ...
Jak wejdą strażacy jak coś się stanie ... a ja sobie myślę jak już coś się stanie to folia nie powinna być problemem kiedy będą używać kleszczy itd ...
A przeciwny argument usłyszałem od policjanta jak kazał mi zrywać ...
Jak wejdą strażacy jak coś się stanie ... a ja sobie myślę jak już coś się stanie to folia nie powinna być problemem kiedy będą używać kleszczy itd ...
do Michał Jelionek...
jest tylko twoja opinia i opinia właściciela firmy wykonującej przyciemnianie czyli robiącej na tym kase ! ,uważam ,że powinieneś rzetelniej wykonywać swoją robotę - czyli powinna być jeszcze opinia rzeczoznawcy samochodowego odnośnie przyciemnionych szyb jak i przedstawiciela Policji tzw. Drogówki . Niedawno w programie TVN turbo "Uwaga Pirat" pokazywali kontrole gdzie właśnie Policjanci robili jakiś pomiar odnośnie procentowego przyciemnienia szyb {czy są jakieś przepisy to regulujące?} grożąc właścicielowi odebraniem dowodu rejestracyjnego .
le gal ne!
W tekście jest wyraźnie napisane, że legalnie można przyciemniać jedynie szyby tylne boczne i tylną. Zabronione jest przyciemnianie szyb przedniej bocznej i czołowej. Tyle możesz przyciemniać bez żadnych ograniczeń, przednich w żadnym stopniu. Czytaj ze zrozumieniem.
Swoją drogą... rzeczoznawcy? o czym ty piszesz :)
Swoją drogą... rzeczoznawcy? o czym ty piszesz :)
Niestety autor artykułu nie do końca ma pojęcie o czym pisze.
W Polsce znajdują się conajmniej 3 zakłady specjalizujące się w metodzie piecowej. Operacja kosztuje około 1000-1500 zł za szybę. Zapewniam, że jest to bezpieczne, opłacalne i charakteryzuje się masą zalet, które przemawiają za tym aby właśnie wybrać metodę piecową. Oto niektóre z nich:
1) jest to powłoka nakładana na szybę i utrwalana w piecu. Z zewnątrz szyba jest przyciemniona, od wewnątrz nie ma różnicy, nadal jest duża przezierność co nie utrudnia jazdy w nocy,
2) w razie wypadku szyba rozsypuje się w mak, co ułatwia sprawne wydobycie poszkodowanych z pojazdu,
3) metoda piecowa jest w pełni odwracalna,
4) powłoka jest fotochromowa.
Jedynym poważnym minusem jest konieczność wyjęcia szyby aby powłokę utrwalić w piecu.
W Polsce znajdują się conajmniej 3 zakłady specjalizujące się w metodzie piecowej. Operacja kosztuje około 1000-1500 zł za szybę. Zapewniam, że jest to bezpieczne, opłacalne i charakteryzuje się masą zalet, które przemawiają za tym aby właśnie wybrać metodę piecową. Oto niektóre z nich:
1) jest to powłoka nakładana na szybę i utrwalana w piecu. Z zewnątrz szyba jest przyciemniona, od wewnątrz nie ma różnicy, nadal jest duża przezierność co nie utrudnia jazdy w nocy,
2) w razie wypadku szyba rozsypuje się w mak, co ułatwia sprawne wydobycie poszkodowanych z pojazdu,
3) metoda piecowa jest w pełni odwracalna,
4) powłoka jest fotochromowa.
Jedynym poważnym minusem jest konieczność wyjęcia szyby aby powłokę utrwalić w piecu.
Nie masz kolego racji bo po:
1) przydymiona szyba nie zmniejsza widocznosci. Skoro podnosisz taki temat tzn ze w zyciu nie widziales szyby robionej ta metoda. Czarne szklo to nie to samo co szklo dymione.
2) kazda szyba hartowana rozsypuje sie w mak, ale jesli jest przyciemniona metoda foliowania to robi sie pajak i wszystko zostaje na folii tworzac trudna do usuniecia podczas kolizji skorupe.
3) korzystajac z mocno zasadowych srodkow czyszczacych mozesz ta powloke usunac przywracajac szklo do stanu przed przyciemnianiem.
4) folia zawsze bedzie tylko folia, ktora w nocy sprawia ze ledwo co przez nia widac; odparza sie po pewnym czasie tworzac zamazany obraz( nie ma cudownych folii- nie spotkalem takiej aby wytrzymala dluzej jak 7 lat)....
Wiec moze sam sobie odwrocisz umysl?
1) przydymiona szyba nie zmniejsza widocznosci. Skoro podnosisz taki temat tzn ze w zyciu nie widziales szyby robionej ta metoda. Czarne szklo to nie to samo co szklo dymione.
2) kazda szyba hartowana rozsypuje sie w mak, ale jesli jest przyciemniona metoda foliowania to robi sie pajak i wszystko zostaje na folii tworzac trudna do usuniecia podczas kolizji skorupe.
3) korzystajac z mocno zasadowych srodkow czyszczacych mozesz ta powloke usunac przywracajac szklo do stanu przed przyciemnianiem.
4) folia zawsze bedzie tylko folia, ktora w nocy sprawia ze ledwo co przez nia widac; odparza sie po pewnym czasie tworzac zamazany obraz( nie ma cudownych folii- nie spotkalem takiej aby wytrzymala dluzej jak 7 lat)....
Wiec moze sam sobie odwrocisz umysl?
Uważam, że przyciemnianie szyb w Polsce to wiocha. Dlaczego? Ano dlatego, że przepisy mamy jakie mamy i legalnie można przyciemnić jedynie tylną szybę oraz tylne boczne. Nie można przyciemnić szyby czołowej oraz przednich bocznych w drzwiach. W efekcie przyciemnienia jedynie samego tyłu pojazdu otrzymujemy komiczny efekt, który wrażenie zrobi jedynie na wiejskim jarmarku wśród mało rozgarniętych, nastoletnich przekupek. No bo jak to wygląda? Przód jasny, a tył ciemny? Bardzo słabo. M.in. dlatego taką wiochę fundują sobie osoby w kiepskich samochodach. Te osoby jeszcze nie mają wykształconego gustu i na siłę starają się "błysnąć" czymkolwiek - a to ciemnymi szybami, a to pierdzącym tłumikiem, a to choinką o zapachu kokosowym z Malucha, a to jakimś neonem. Szczyt bezguścia moim zdaniem. A mowa o atestach i innych bzdetach w kontekście tylnych szyb jest jeszcze śmieszniejsza, bo te szyby można legalnie zamalować farbą olejną albo zaspawać blachą - tam żadne atesty nie są potrzebne. To raczej taki "chłyt" marketingowy jakby się pacjent zdecydował na przyciemnienie przodu - że niby mamy atesty, bla bla bla, a potem przychodzi kontrola policyjna i albo zrywamy folię albo oddajemy dowodzik rejestracyjny.
Dobre samochody mają już fabrycznie przydymione szyby prawie do granic przepisów także niestety dodatkowego przydymienia czy folii już nie można zastosować.
Dobre samochody mają już fabrycznie przydymione szyby prawie do granic przepisów także niestety dodatkowego przydymienia czy folii już nie można zastosować.
Gliniarze nie lubią przyciemnianych szyb
Trudniej dostrzec co lub kogo wieziesz na tylnym siedzeniu. Poza tym, zasada, przyciemniasz, czyli starasz się coś ukryć .
Swoją drogą, zwróciłem kiedyś uwagę, że podczas kontroli drogowych, Policjanci zwykle przyglądają się okolicom gałki zmiany biegów, w poszukiwaniu CB radia.
Swoją drogą, zwróciłem kiedyś uwagę, że podczas kontroli drogowych, Policjanci zwykle przyglądają się okolicom gałki zmiany biegów, w poszukiwaniu CB radia.
kolejny stek bzdur sponsorowany!!
ale tak to jest jak jeleń niema pojęcia o czym pisze ciekawy jestem czy zapłaci mandaty za naiwniaków co się nabrali.Przyciemniane szyby tylko dla elity bzdura!Chcesz mieć przyciemniane szyby to takie zamawiasz!!O tych bzdur to aż sie można za głowę złapać .Folia na szyby żaden cwaniaczek nie wie dlaczego producenci nie montują fabrycznie szyb klejonych tylko dla bezpieczeństwa specjalnie sa tak robione by sie rozsypały w drobny mak. Gimbusy za kierownicą nie widzą co sie dziej na drodze w nieprzyciemnianych szybach a tym bardziej w ciemnych juz nic widzieć nie będą
Wystarczy kupić niemieckie auto z szybami atermicznymi
takie szyby są nawet w małych vw czy audi i zbędna jest folia a przy tym widoczność rewelacyjna.
Kolega który zajmował się naklejaniem folii kilka lat temu zawsze śmiał się że kierowca będzie po zabiegu mógł jeździć tak jak lubi czyli w kufajce i gumofilcach bo nikt nie zauważy :-)
naklejanie ciemnej folii na tanie auta (czyli takie które kosztowały mniej niż 200 000zł) to buractwo, cebulactwo, wizytówka motłochu, lumpen-proletariat. Te droższe wyposażenie mają w standardzie zamówione i folii nikt na nie nie klei :-).
Należy dodać ze nawet w wypadku polityków taka folia to żenada bo nasi politycy z całym szacunkiem są raczej klasy Dyzmy niż Marszałka Piłsudskiego.
Folia przyciemniająca przy długich podróżach powoduje problemy ze wzrokiem.
Chcesz być szpanerski to po prostu umyj auto tak aby było czyste to jest oznaka luksusu wszędzie na świecie !!!
Kolega który zajmował się naklejaniem folii kilka lat temu zawsze śmiał się że kierowca będzie po zabiegu mógł jeździć tak jak lubi czyli w kufajce i gumofilcach bo nikt nie zauważy :-)
naklejanie ciemnej folii na tanie auta (czyli takie które kosztowały mniej niż 200 000zł) to buractwo, cebulactwo, wizytówka motłochu, lumpen-proletariat. Te droższe wyposażenie mają w standardzie zamówione i folii nikt na nie nie klei :-).
Należy dodać ze nawet w wypadku polityków taka folia to żenada bo nasi politycy z całym szacunkiem są raczej klasy Dyzmy niż Marszałka Piłsudskiego.
Folia przyciemniająca przy długich podróżach powoduje problemy ze wzrokiem.
Chcesz być szpanerski to po prostu umyj auto tak aby było czyste to jest oznaka luksusu wszędzie na świecie !!!
"Pamiętajmy o kluczowej zasadzie: przy oklejaniu musimy zachować 180 stopni pola widoczności kierowcy. Stopień przyciemnienia tylnych szyb nie ma żadnego znaczenia - tłumaczy Dariusz Mrozkowiak z firmy przyciemniamy.pl."
jestem ciekaw gdzie ten gość patrzy jak zmienia pas- chyba nie w szybę pasażera z tyłu- bo ma folię :) Trójmiasto.pl żenada że promujecie takie głupie wypowiedzi - a część z was posiada chyba prawo jazdy więc powinniście myśleć podwójnie. Ale przede wszystkim liczy się KASA KASA KASA !!!!
jestem ciekaw gdzie ten gość patrzy jak zmienia pas- chyba nie w szybę pasażera z tyłu- bo ma folię :) Trójmiasto.pl żenada że promujecie takie głupie wypowiedzi - a część z was posiada chyba prawo jazdy więc powinniście myśleć podwójnie. Ale przede wszystkim liczy się KASA KASA KASA !!!!
Przyciemnianie tylnej szyby jest wielce głupim pomysłem
Estetyka pojazdu jest rzeczą właściciela i nie obchodzi mnie to ale jeśli jadę za samochodem z przyciemnioną tylną szybą to nie widzę co się dzieje na drodze przed nim. Czyli jest o wiele większa szansa na stłuczkę więc muszę zachować większy dystans. Na skrzyżowaniu ruszę z opóźnieniem dopiero jak zobaczę że rusza "ciemniak" a bez przyciemniania mogę ruszyć jednocześnie z samochodem przede mną obserwując przez jego szyby pojazd stojący przed nim.
Takie zachowanie powoduje większe korki w mieście.
Takie zachowanie powoduje większe korki w mieście.
Co jest głupiego w tym tekście ?
Jesteś kierowcą furgonetki czy "ciemniaka" ?
Jazda za "ciemniakiem" czy jakimś większym samochodem daje podobny efekt czyli nie widać tego co dzieje się w dalszej perspektywie.
O ile jednak większe samochody mają jakieś swoje praktyczne uzasadnienie to przyciemnianie szyb osobówek tak naprawdę jest zwykłym lansem.
Co tak naprawdę daje przyciemnienie tylnej szyby ?
Kierowca nie jest widoczny od tylca nawet bez przyciemnienia.
Nowe szyby są klejone i nie potrzeba żadnych folii żeby się nie rozprysły. Hartowane szyby stosowano kiedyś. Ogólnie o bezpieczeństwo dbają producenci szyb którzy mają na tym polu naprawdę duże doświadczenie i nie potrzeba ich ulepszać domowymi sposobami.
W artykule zachwalane jest zaciemnienie ale może warto przypomnieć że przebywanie w półmroku sprzyja depresjom i produkowane są nawet specjalne lampy żeby się naświetlać w okresach zimy gdzie jest deficyt światła.
Jesteś kierowcą furgonetki czy "ciemniaka" ?
Jazda za "ciemniakiem" czy jakimś większym samochodem daje podobny efekt czyli nie widać tego co dzieje się w dalszej perspektywie.
O ile jednak większe samochody mają jakieś swoje praktyczne uzasadnienie to przyciemnianie szyb osobówek tak naprawdę jest zwykłym lansem.
Co tak naprawdę daje przyciemnienie tylnej szyby ?
Kierowca nie jest widoczny od tylca nawet bez przyciemnienia.
Nowe szyby są klejone i nie potrzeba żadnych folii żeby się nie rozprysły. Hartowane szyby stosowano kiedyś. Ogólnie o bezpieczeństwo dbają producenci szyb którzy mają na tym polu naprawdę duże doświadczenie i nie potrzeba ich ulepszać domowymi sposobami.
W artykule zachwalane jest zaciemnienie ale może warto przypomnieć że przebywanie w półmroku sprzyja depresjom i produkowane są nawet specjalne lampy żeby się naświetlać w okresach zimy gdzie jest deficyt światła.
Ooooo boże
No takich bzdur to już dawno nie czytałem. Przepisy jasno mówią o tym, że poruszać należy się w bezpiecznej odległości tzn takiej która pozwoli na zatrzymanie się w każdej sytuacji. Ludzie tylna szyba samochodu przed nami nie jest po to aby przez nią na drogę patrzyć. Chcesz widzieć drogę to zachowaj dystans...bardzo proste. A może powinniśmy produkować ciężarówki i autobusy ze szkła bo przecież nie widać nic przez ich tylną szybę :D Kolejna rzecz "ruszę z opóźnieniem". Ja zawsze myślałem, że właśnie ten kto stoi przed nami musi ruszyć abyśmy mogli ruszyć... Skoro on jeszcze stoi to gdzie chcesz jechać? A może zasłania Ci wiszący nad jezdnią na wysokości ponad 4m sygnalizator? Jesteś karłem w autku na akumulator i zatrzymujesz się 5cm od zderzaka samochodu przed tobą, że nie widzisz nic po za jego czarną szybą??
Aaaa i tak jestem właścicielem samochodu z przyciemnionymi szybami :) Wszystkimi oprócz czołowej bo taki właśnie opuścił fabrykę. Jak na "wieśniaka" (bo za takich uważacie posiadaczy samochodów z ciemnymi szybami) to jeżdżę całkiem fajnym, drogim samochodem. Może kiedyś będzie Wam dane przejechać się takim autem i skorzystać z dobrodziejstwa ciemnych szyb chroniących od słońca, spojrzeń blachar i źle ustawionych świateł wieśniaków jadących za Wami ;) Pozdrawiam.
Aaaa i tak jestem właścicielem samochodu z przyciemnionymi szybami :) Wszystkimi oprócz czołowej bo taki właśnie opuścił fabrykę. Jak na "wieśniaka" (bo za takich uważacie posiadaczy samochodów z ciemnymi szybami) to jeżdżę całkiem fajnym, drogim samochodem. Może kiedyś będzie Wam dane przejechać się takim autem i skorzystać z dobrodziejstwa ciemnych szyb chroniących od słońca, spojrzeń blachar i źle ustawionych świateł wieśniaków jadących za Wami ;) Pozdrawiam.
Samochód z trzyliterową rejestracją na G
- obniżone zawieszenie
- felgi przyczepione zapinkami z castoramy
- tłumik od jelcza
- progi pokryte dziwnym rudym nalotem
- gdzieniegdzie nieregularne otwory w nadwoziu - skoro tarcze hamulcowe tak mają to czemu i nie blachy? pewnie dla lepszej wentylacji
- przyciemnione szyby profesjonalną folią, tj. workami do śmieci
- felgi przyczepione zapinkami z castoramy
- tłumik od jelcza
- progi pokryte dziwnym rudym nalotem
- gdzieniegdzie nieregularne otwory w nadwoziu - skoro tarcze hamulcowe tak mają to czemu i nie blachy? pewnie dla lepszej wentylacji
- przyciemnione szyby profesjonalną folią, tj. workami do śmieci
szyba przyciemniana
to prawda ze przyciemnianie ma wiele zalet. Teraz jak sa takie upały szczególnie to zauważam a ludziom niestety przyciemnianie kojarzy się często ze szpanem. Ja zakładałam folie rzyciemniajaca w moim aucie w JK Szyby w nowym Sączu, naprawde szybko i solidnie. Można sobie wybrac odcien szyby
Przyciemniane szyby
Moim zdaniem przyciemniane szyby są ok, jeśli z głową się je zamontuje ma na nie odpowiednie certyfikaty. Sam wykonałem niedawno u http://www.euro-glass.pl przyciemnianie szyb i nie odczuwam znaczące różnicy, szczególnie nocą. Ważne aby folia miała przepuszczalność światła powyżej 75%
przyciemnianie szyb
Witam, mam prawdopodobnie nietypowy problem związany z oklejonymi szybami tylnymi w moim aucie. Chodzi o to że w kwietniu tego roku zostałem zatrzymany do kontroli drogowej przez patrol żandarmerii wojskowej (jestem żołnierzem). Kontrolujący mnie żandarm przyczepił się do folii na szybach w moim aucie stwierdzając że jest to folia lustrzana i w związku z powyższym zabiera mi dowód rejestracyjny do momentu aż folia zostanie usunięta z szyb i auto przejdzie przegląd techniczny. Oczywiście folii nie zdjąłem gdyż auto posiadam od 9 lat i zostało sprowadzone z Niemiec właśnie z tak oklejonymi szybami na co posiadam atest na tą folię, jak również autem pojechałem na stację diagnostyczną gdzie diagnosta sprawdził przenikalność moich wszystkich szyb w tym przednich i nie znalazł żadnych przeciw wskazań aby dopuścić moje auto do ruchu. W dniu 27.08.2015 r ponownie zostałem zatrzymany przez tegoż samego Pana z żandarmerii (czekał na mnie z przygotowanym miejscem na auto z zaznaczonymi pachołkami abym miał gdzie nim wjechać) i oczywiście po uprzednim sprawdzeniu czy posiadam trójkąt i gaśnicę oznajmił mi że ponownie zabiera mi dowód rejestracyjny i nakłada na mnie mandat w związku z oklejonymi w dalszym ciągu szybami. Niestety na nic się zdały moje tłumaczenia, że auto przeszło przegląd techniczny i diagnosta nie miał zastrzeżeń do moich szyb oraz, że posiadam to auto tyle czasu a także że mam atest na tę folię, jak również że w parokrotnie byłem zatrzymywany do kontroli przez policję i również oni nie mieli żadnych zastrzeżeń co do szyb. Powodem zatrzymania było jak ładnie się rozpisał: oklejenie tylnych szyb pojazdu folią lustrzaną pojazd zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym art. 132 ust. 1 pkt. 1a. Żandarm stwierdził że gdybym pojechał do pewnej stacji diagnostycznej to auto by nie przeszło przeglądu ze względu na szyby, natomiast jeśli moje auto przejdzie przegląd z tymi szybami to on się postara aby diagnosta który podbił mi przegląd stracił swoje uprawnienia gdyż dopuszcza auta w złym stanie technicznym. Nadmienić muszę, że czy chcący czy też nie, wyrwało mu się że czekali na mnie. Po konsultacjach w kilku stacjach diagnostycznych z diagnostami tylko jeden stwierdził że faktycznie posiadam folię lustrzaną (jak na ironię tę którą polecił mi kontrolujący), jednakże wszyscy stwierdzili że lepiej będzie dla mnie jeśli zdejmę tę folię aby następnym razem znowu nie został mi zabrany dowód rejestracyjny wraz z nałożeniem mandatu. Tu musiałem przyznać im rację gdyż milionerem na mandaty to nie jestem. Jednakże chciałbym się dowiedzieć czy ten Pan jest tak nieomylny że wizualnie stwierdził bez żadnych urządzeń że moje szyby zagrażają bezpieczeństwu ruchu drogowego dla innych użytkowników i czy prawidłowo zostały nałożone na mnie koszty w postaci mandatu oraz dodatkowego przeglądu diagnostycznego. Chciałbym zaznaczyć że zostawiłem sobie folię gdyby była potrzebna do analizy wraz z posiadanymi do niej dokumentami.
Pozdrawiam i mam nadzieję na rychłą odpowiedź.
Pozdrawiam i mam nadzieję na rychłą odpowiedź.
hdi
Swietna opcja gdy nie mamy rolet w oknach (fabrycznych, nie mowie o gownianych rozwijanych rolecikach za 10zł z allegro, to badziewie sie odkleja co chwile). Sam jezdze dosc duzo z dziecmi z tylu, w dni sloneczne jest masakra, dzieci narzekaja na slonce, wnetrze nagrzewa sie dosc mocno (klima nieokniecznie zdrowa), takze jestem zwolennikiem ale nie przyciemnianie 100% raczej w zdrowym tego slowa znaczeniu
Witam, niestety w trójmieście nie będzie to możliwe. Przyciemniamy szyby tylko w niektórych salonach, min Białystok 15-874 Ogrodniczki 1/2,Białystok II 15-545 Ciołkowskiego 73, Łódź I 91-496 Brzezińska 19,Łódź II 93-486 Pabianicka 86, Łódź III 91-211 Szparagowa 4, Nowy Sącz 33-300 Węgierska 201, Warszawa II 03-699 Łodygowa 28A.
Pozdrawiam, Sebastian Nikulski
Online Ekspert Nordglass
Pozdrawiam, Sebastian Nikulski
Online Ekspert Nordglass
90% przyciemnianych aut to wiocha, taka prawda!
Śmieszy mnie widok króla polskich wsi, czyli typowego 25 letniego strucla - Audi tudzież Wieśwagena Golfa lub Passata TDI, z przyciemnianymi szybami.
Z przodu białe, z tyłu ciemne... no jak to wygląda ?
Już nie mówiąc o zagrożeniu w ruchu, bo jadąc za takim pajacem, nie widzę drogi przed nim...
A porządne fury mają szyby przyciemnione fabrycznie, i tylko lekko.
Z przodu białe, z tyłu ciemne... no jak to wygląda ?
Już nie mówiąc o zagrożeniu w ruchu, bo jadąc za takim pajacem, nie widzę drogi przed nim...
A porządne fury mają szyby przyciemnione fabrycznie, i tylko lekko.
Też przyciemniałem http://kon-klubkomisja.pl/co-trzeba-wiedziec-o-przyciemnianiu-szyb/ praca wykonana wzorowo.