Widok

TIR-y wracają w stronę Gdańska

Obwodnica w stronę Gdańska zakorkowana od Karwin.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było po tym jak wjechali na obwodnicę zrobić kontrolowanego dzwona i już by na tej obwodnicy zostali do wieczora a w mieście byłby spokój. Druga sprawa to obowiązek jazdy na zimowych oponach na tylej osi - już by nie protestowali zimą bo by mandatów się bali.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zamiast protestować w porcie to robią d**ilną nielegalną ustawkę

Nie wolno celowo spowalniać ruchu. Mam ich za to kochać?
popieram tę opinię 209 nie zgadzam się z tą opinią 51

toć zgłoszone legalnie... xDD
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 11

"Zgłoszenie" uprawnia do łamania prawa??? ;-)))))

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś z kamerą i wyśle film z tablicami dzbanów na lewym pasie na stopagresjidrogowej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Protest był legalnie zgłoszony i obstawiany przez policje 'dzbanie'
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie obsikaj sie tirowcu bez szkoły
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jak na razie to Ty pokazujesz się tu jako upośledzony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

też mi się nie podoba że cierpie ja jako mieszkaniec, za decyzje baltic hub

ale skoro protest został zgłoszony, to naprawdę piszesz o łamaniu prawa?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawo zawsze można zmienić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Decyzję tirowców
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież legalnie jest

O co ci chodzi? Nie wiesz co to protest? Dzięki nim mamy wolny kraj. Wyobraź sobie jak muszą być zdesperowani żeby wywalać tyle pieniędzy z własnych kieszeni żeby protestować. Człowiek siedzący na pensji za biurkiem tego nie zrozumie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Popracuj trochę jako kierowca, to przestaniesz wypisywać głupoty.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 44

A ja nie napisałam, że mi nie pasuje ;) tylko po co komentujesz coś, o czym nie masz najmniejszego pojęcia, jak funkcjonuje a jak funkcjonować powinno?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co ma

Obwodnica do portów??
Powinni zablokować porty na kilka dni a nie robić syf w mieście i na dojazdowkach.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wielkie halo

Wielkie halo jak raz przewoźnicy strajkują. Rolnicy robią to regularnie, blokują drogi i ciągle są niezadowoleni i jakoś każdy ich ciągle tłumaczy jacy oni biedni a tu raz blokują przedsiębiorcy płacący krocie podatków, VAT-ów , koncesji za możliwość prowadzenia tego typu działalności i wielka afera . Wyluzuj i wspieraj tych co akurat powinieneś!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Panie Wielkie halo

Zawsze mnie zastanawia .... jak nie mamy argumentów to napiszmy, że tamci , inni ( w tym przypadku rolnicy ) robią tak samo "źle" jak my ale oni 3 razy a my "tylko" raz ( o ten jeden raz za dużo !!! ) . Tak jak Kibic napisał co ma obwodnica do portu ? Co ma kierowca TIR-a do rolnika ??? Jedni i drudzy blokując miasto , obwodnicę utrudniają nam również podatnikom normalnie funkcjonowanie. To jest fakty !!! Szczegółów protestu nie znam ale to co udało mi się przeczytać to protestujecie odnośnie nierównego traktowania przez firmę ( "porty" ) to kurde blokujcie te porty jeżeli nie możecie się dogadać w cywilizowany sposób ( sposób , który nie będzie utrudniał życia pozostałym ) .

Życzę dalszych sukcesów ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja nie usprawiedliwiam rolników. Mam ich za pisowską tępą bandę która jest sama sobie winna ale za głupia żeby to pojąć. Powinni buldożerami rolników spychać z dróg.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widzisz ... a ja nie usprawiedliwiam blokowania przez TIR-y ( oczywiście rolników również ) obwodnicy i połowy miasta ;)
Idąc Twoim tokiem rozumowania to TIR-y czym należy ściągać czy jak napisałeś spychać ?

Jedyni i drudzy w tym momencie utrudniają życie zwykłemu podatnikowi ...

Życzę dalszych sukcesów ;)

Widzię...że dalej nie rozumiesz.
Napisze w prostych zdaniach : jak będę nie zadowolony z np. chleba to pójdę protestować do piekarni a nie do mięsnego i warzywniaka.
Tylko nie pisz prosze,ze jakby nie kierowcy TIR-ow ( a także rolnicy ) to chleba nie kupię - w tej konwersacji nie o to chodzi. Szanuje kierowców i rolników i chciałbym żeby oni szanowali resztę społeczeństwa.

Miłego dnia i życzę dalszych sukcesów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisowską ???

A Kołodziejczak też z PIS ?
Chociaż jego to Donald wyrolował, jak większość społeczeństwa.

Popracuj troche jak ktokolwiek inny, to zobaczysz, że jak nam praca nie pasuje to sxukamy nowej a nie wyżywamy się na ludziach niepowiązanych

Rolasy dali przykład

Rolasy nieroby dały przykład że można bezkarnie blokować co się chce .
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Siedź w domu albo idź na sanki.

I nie histeryzuj. Ludzie walczą o swoje a ty marudzisz. Jak bliscy wytrzymują z tobą w domu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to cie zaskoczę bo legalnie to zrobili

Nie ale pocałować to byś mógł...

No i Dwa pasy zajęte ?

Jawne łamanie przepisów. Tacy są właśnie kierowcy TiRów. Bandyterka i tyle.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ale swieze bulczeki lubi?

Tirowcy, taksowkarze i gornicy to podstawa naszegp społeczeństwa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

z portu świeże bułki wozisz dzbanie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba roszczeniowa banda

Bez przesady, przepisy i kultura jazdy obowiązują bez względu na wykonywany zawód. Protest protestem ale jego wykonanie jak zwykle nieprzemyślane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

PiS wygenerował swoją głupotą te problemy.

Teraz to tylko "gaszenie pożaru" po tych złodziejach i kombinatorach!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mają rację , Baltic Hub to monopolista

Gdyby to byli górnicy to by się rząd zainteresował problemem
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 26

Niech górnicy jadą w góry

albo zmienią pracę. A tirowcom wara od obwodnicy. Większość wypadków to ich jazda na zderzaku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Lepsze to niż

8 lat nierządu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech korkują i tak zakorkowaną obwodnicę. Tymczasem na Okopowej luz jakby była dopiero 12
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

No cóż

Dajcie ludziom normalnie żyć w tym Trójmieście... dzień w dzień coś się dzieje na obwodnicy to teraz jeszcze to.... chociaż właściwe co dzień prawy pas to niekończące się tiry... może rozważmy puszczenie części tego transportu pociągami bo to już naprawdę się robi dramatyczne... nie każdy jak widać ma tyle czasu żeby stać w korkach
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 11

Gdynia i Gdańsk, to miasta portowe / obwodnica to droga tranzytowa a nie na wycieczki osobówkami

Więc proponuję osobówki zabrać z obwodnicy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

Żeby rozwiązać ten problem trzeba by wybudować olbrzymi teren do magazynowania kontenerów z bazą dla pociągów i ciężarówek i stamtąd tranzyt by ruszał w każdą stronę. Pewnie byłoby dla każdego lepiej, ale to olbrzymie pieniądze, i musiałaby być chęć polityczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A po co. Macie skm a jeździcie osobówkami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest jeszcze skm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

K

Jak wygląda sytuacja na Wiśniewskiego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z ciekawości

Tak z ciekawości....czy mogę zrobić protest przeciwko protestowi i utrudnianiem mojej pracy? Koszty dzisiejszego protestu mogłoby być bardzo ciekawe dla miasta i jego mieszkańców stojących w korkach.... szkoda że tego nikt nie nie kalkuluje
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 8

Każdy zjazd z Armii Krajowej zablokowany, tiry nikogo nie wpuszczają na główną drogę. Brawa dla osob, ktore się na to zgodziły, dramat!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jaki plan

Czy ktoś orientuje się jaki jest mniej więcej plan, interesuje mnie okolica Sucharskiego (w stronę Pruszcza) czy po 16 będzie już po przejeździe i oni planują już tylko przy Porcie stać a Sucharskiego normalny przejazd czy jak..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czemu oni jest na lewym pasie? Gdzie policja z mandacikiem?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

O tej 15 mogliście zatrzymać tam ruch no cóż szkoda liczyłem na to

Niech w porcie stoją d**ile
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jazda lewym pasem mimo ze protest to dalej wykroczenie? Czy policja sie tym zainteresuje? Czy podczas protestu przepisy ruchu drogowego nie obowiazuja?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ogolnie to za kierownicami ciezarowek siedza prosci ludzie, czasami z podstawowym wyksztalceniem. Co sie dziwic, ze z mysleniem u nich ciezko.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

A ilu ich znasz ?Twój wpis świadczy o Twoim wychowaniu i braku szacunku dla drugiego człowieka.To jest taki sam zawód jak każdy inny a pogardę dla innych ludzi mają tylko istoty które nie zasługują na miano człowieka ,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie. Wczoraj obwodnicę blokowali portowcy, jutro sklepikarze, pojutrze farmaceuci. A nie czekaj

Oooo

I co blokują żeby ludzie nie mogli jezdzic smiecie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

cuda!

I nagle: można wolniej i z zachowaniem odległości! Cuda niesłychane!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pasazer

Mnie dziwi tylko jedno czemu nie blokują wjazdów żeby ludzie mogli kombinować przez miasto a nie stać zablokowanym na wjeździe na obwodnicę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapraszamy

Niech tylko nie wpadną na pomysł zeby jechać do feszyn hałs bo i tak wszytsko stoi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za chwilę niemiaszki przejmą przewozy w Polsce !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ameby

Ameby w tych tirach - zamiast blokować terminale to utrudniają wszystkim innym życie.
W d...ch się poprzewracało - do roboty byście się wzięli a nie pierdoły we łbach i wio na miasto w swoich furmankach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry