Widok

TRENAŻER

Witam.Mam w planach kupienie trenażera.Niestety nie znam się na tego typu urządzeniach.Może mi coś doradzicie i co myślicie wogóle o trenowaniu na trenażerze???Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie no siedziało sie nawet po 5h i lepiej, ale to było dawno temu jak sie było młodym i głupim :) Tej zimy jeździłem kilka razy na rolce (no moze kilkanaście...), jest to dobra opcja dla leni którym nie chce sie jeździć na dworzu. Warto mieć ale nie po to by całkowicie zastąpić normalny trening. Zimy mamy teraz coraz cieplejsze, nic tylko kupić jakąś tanią zimówke i śmigać na dworzu.

_Bolek_ napisał(a):
> 3-4 godziny.

Bolek jak Ty to robisz? Mnie po ok 30 minutach juz krew zalewa...

Kup sobie taxa fortiusa. Mozna sie na nim pobawic, poukladac trasy(tylko gdy dokupisz rame sterujaca),porobic sobie testy co najwazniejsze widac co sie robi.Trasy sa zroznicowane- od plaskich po gory. Nawet teraz gdy jest kijowa pogoda to wchodze na trenarzer i niemam problemow zeby odjezdzic gdy trzeba to 3-4 godziny. Jedyny minus to cena ale ja nie zaluje

Jak kupisz to sie przekonasz, 3 treningi i bedziesz miał dosyć. Wrzucisz go na szafe tudzież pod łóżko i pójdziesz sie upiepszyć we wiosennech chlapie błotno-śniegowej :)

Strasznie sie napalilem.Myślalem ze Wasze opinie bedą pozytywne ale widze ze nie do końca.Powoli odchodzi mi chęć kupna trenażera,a moze ktoś jeszcze się wypowie i przekona mnie ,ze warto jednak kupić.Dzięki za pomoc i serdecznie pozdrawiam....
Jazda w pokoju to katorga nie polecam bleeeeeee
Sławek napisał(a):

> Ewentualnie tacx satori, to to samo co swing ale ma
> sztywniejszą rame i tak nie lata na boki jak naparzasz na
> stojąco :) Ale szczerze mówiąc za tą kase kup sobie jakiś tani
> rower i ciepłe skarpety żeby zimą pojeździć, na lepsze Ci
> wyjdzie.

Podzielam zdanie Sławomira, zwłaszcza że zimy ostatnio łagodne, bezśnieżne, a i po śniegu płytkim da się pojeździć.
Ewentualnie tacx satori, to to samo co swing ale ma sztywniejszą rame i tak nie lata na boki jak naparzasz na stojąco :) Ale szczerze mówiąc za tą kase kup sobie jakiś tani rower i ciepłe skarpety żeby zimą pojeździć, na lepsze Ci wyjdzie.

dla mnie nie ma nic gorszego :) sens ma tylko w okresie grudzien-marzec. Tacx Cycleforce Swing, dobra relacja cena-jakosc.
do góry