Widok

Tabata

Yo, teraz troche powagi....powaga:)

moje pytanie jest nastepujace: ile na jednym treningu wykonywac cykli Tabaty?
jesli chodzi o tlenowke, to obenie wykonuje "Cegle" (w proporcjach 90minut ~0.75HRmax trenezer+30 minut (marszo) biegu o tlenowych parametrach HR), so: czy lepiej bedzie robic Tabate w czesci Rowerowej czy biegowej?
czy robic to naprzemiennie?

aha - przygotowanie pod XC - only
czuje, ze moge schemat Tabaty cykac 2 razy w tygodniu (po 2 schematy w jednym cyklu, przedzielone 20 minutowa regernerka), ale intiucja podpowiada mi, ze obecnie bedzie to za ostro i za wczesnie..Obecnie, mam poczynic lacznie 80h tlenowki, ale zaczyna mi sie nudzic...co inni na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W lutym tabata? nie za szybko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oki, ale zalozmy, ze mamy juz marzec
wiec....? :-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tabate robi się na samym końcu, w finalnym okresie przygotowań do zawodów, gdy już wszystkie bardziej podstawowe interwały masz zrobione. W tej chwili to chcesz zacząć od końca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tabate robicie na rowerze czy z ciężarami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I tak i tak ;)
Teraz na rowerze nie ma zbytnio warunków do przeprowadzenia prawidłowego cyklu Tabaty. Ciężarami na siłce można jak najbardziej.
Ale o co chodzi? Co to jest? Jakiś drink?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie, to taka płaska bułka.
No ale co z ta bułką? Do czoła przykładać? :P
ćwiczę na piłce se i patrze przypadkiem o czym tu mowa jaki temat się nie zacznie to albo żartami albo kłótnią się kończy, kpinami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bo za oknem śniegu tyle że nic tylko bułkę na czoło położyć i wyć do kaloryfera :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry