Widok

Tajemnicza Irma Vep

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Tajemnicza Irma Vep.
Charles Ludlam
Tajemnicza Irma Vep

Przekład: Małgorzata Semil

Mandacrest, siedziba angielskiego rodu Hillcrestów. Służba szykuje kolację, lady i lord prowadzą dystyngowaną rozmowę. Mroczne sekrety, tajemnice przeszłości, miłość, zbrodnia, śmierć, wilki, wilkołaki, cuda starożytnego Egiptu i tylko dwóch aktorów.

Pełna absurdalnego humoru i niespodziewanych zwrotów akcji komedia ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tajemnicza Irma Vep

Tajemnicza Irma Vep Charles Ludlam Przekład: Małgorzata Semil Prapremiera: 25 lipca na Letniej Scenie Teatru Wybrzeże w Pruszczu Gdańskim Mandacrest, siedziba angielskiego rodu Hillcrestów. Służba szykuje kolację, lady i lord prowadzą dystyngowaną rozmowę. Mroczne sekrety, tajemnice przeszłości, miłość, zbrodnia, śmierć, wilki, wilkołaki, cuda starożytnego Egiptu i tylko dwóch aktorów. ...
Przejdź do spektaklu.

Do "Przestrzegaj"

Na spektaklu byłam 09.03.20 - i wszyscy świetnie się bawili, nikt nie wychodził w trakcie, więc nie wiem, kiedy Wy byliście.
Spektakl dla ludzi, którzy nie myślą schematycznie. Po raz pierwszy też widziałam, jak świetnie aktorzy potrafią włączyć widzów w spektakl. Zatem byliśmy wilkiem Wiktorem - i całe 90 min. fajnej rozrywki :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przestrzegam

Drugi raz dałam się naciąć na spektakl w tym teatrze. Kolejny raz stracone pieniądze. Wyszliśmy po 15 min. Żenada to mało powiedziane. Zachodze w głowę jak można od ludzi wyludzac pieniadze za tak marne przedstawienia. Poziom 3kl szkoły podstawowej. Dramat i wstyd bo zaprosiłem na ten spektakl kobietę. Wyszedłem na d**ila
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Brawo!, brawo!, brawo!

Oczyszczenie totalne, naprawde warto!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super zabawa

Polecam, dawno się tak nie śmiałem z żoną!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lekko i przyjemnie

Lekka sztuka z dobrą grą aktorską, dynamicznym tempem i przewrotną fabułą. Połączenie sztuki teatralnej i kabaretu z elementami interakcji z widownią. Sztuka dla niewybrednego widza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie zdasz

nie zdasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

apel

ludzie nie piszcie już złych opinii, bo na każdą waszą złą muszę pisać dwie dobre, tak mi kazał dziadek który pracuje w Kameralnym, a ja już nie mogę, nie mam siły. Jestem uczniem gimnazjum i przez Was nie zdam, bo tylko czytam i czytam a dziadek bardzo mnie pilnuje bym od razu pisał, że jest cacy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Potwierdzam, że to żenada.

Najbardziej szokuje poziom widzów, którym się "to" podoba. Trójmiasto to jednak teatralnie głęboka prowincja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Żenada. Pseudo kabaret. Seria skeczy na poziomie liceum. Szok, że są owacje widzów.

Z pewnością nie jest to teatr. Jakaś dziwna mieszanka pseudo kabaretowa. Fabuła w zasadzie nie ma żadnego znaczenia. Za to aktorzy świetnie się bawią. I dobrze. Szkoda tylko, jeśli nie mają świadomości jaka to hała... Reasumując: "teatr" wybrzeże w normie : (

Ps. Nie idźcie tą drogą!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

komedia na bardzo niskim poziomie, tandetne gagi i słabe wykonanie

nie polecam, lepiej iść do kina za te pieniądze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

a po spektaklu

szkoda ,że godzina na transport zkm do 3miasta taka sobie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam wczoraj i... bardzo dobrze się bawiłam.

Początkowo rzeczywiście sztuka wydaje się lekko żenująca ale to tylko pierwsze wrażenie. Zagrana rewelacyjnie, fajny kontakt aktorów z widzem. Dobrze spędzony czas.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

poprawny

Spektakl poprawny, można się pośmiać, ale widziałam na deskach Teatru Wybrzeże lepsze sztuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Irma OK.

Daję 4/5, bo momentami konwencja była dla mnie trochę męcząca (nie wiem, czy ponad 1,5 godziny tego typu humoru może nie zmęczyć), ale ogólnie wrażenia pozytywne. Przyjemna, lekka komedia, błyskotliwa zabawa konwencją, a panowie grają z poczuciem humoru i dystansem. Świetny Konopka jako Bogusław Linda. :))
Jeśli ktoś chce się rozerwać w teatrze - polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To "gotowanie" jest wpisane w koncepcję sztuki, może trudno to zauważyć, oglądając raz, ale byłam 3 razy i to widać wyraźnie !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widziałam kilka razy :) To "ugotowanie" i improwizacje są jak najbardziej zaplanowane.... świetna zabawa !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsza sztuka w życiu!!

Była to najgorsza sztuka jaką widziałam w życiu! Fabuła bez składu i ładu. Niby śmieszne, ale żenująco śmieszne. Tragiczny poziom. Szkoda słów i pieniędzy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tajemnicza Irma Vep

Tajemnicza Irma Vep Charles Ludlam Przekład: Małgorzata Semil Prapremiera: 25 lipca na Letniej Scenie Teatru Wybrzeże w Pruszczu Gdańskim Mandacrest, siedziba angielskiego rodu Hillcrestów. Służba szykuje kolację, lady i lord prowadzą dystyngowaną rozmowę. Mroczne sekrety, tajemnice przeszłości, miłość, zbrodnia, śmierć, wilki, wilkołaki, cuda starożytnego Egiptu i tylko dwóch aktorów. ...
Przejdź do spektaklu.
do góry