Widok

Tak parkują kibice

Opinie do zdjęcia: Tak parkują kibice.
Żabianka podczas imprezy w Ergo Arenie
Przejdź do galerii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porszaki i Merce

Beka, stoją tam auta po 400tys zł, nie wydaje mi się że nie chcieli zapłacić za parking tylko miejsc zabrakło
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rejestracje...

... na tych fotkach są zamazane, ale jeśli to są trójmiejskie oznaczenia to po jaką cholerę się pchają autem. O wiele wygodniej dojechać np.: kolejką. Mieszkam poza trójmiastem i mam dobre połączenie kolejką i jakbym się wybierał a taką imprezę to na pewno pojechałbym SKM zwłaszcza ze hala nie jest tak daleko od dworca. nawet na nogach się można przejść. Ludzie nie maja wyobraźni, byle swój tyłek zadbać.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

niech gdańsk holuje na parkingi za miastem czym dalej to lepiej. To gnojki naucza sie ze na trawniku sie nie parkuje . Popieram Obserwator'a jest komunikacja miejska
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sama bida parkuje na tych trawnikach. Furacz za 200 tys., a 10 pln to już za duży wydatek na parking!!!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrobic zakaz wjazdu tylko dla zaopatrzenia i mieszkańców

nasza spółdzielnia zabianka nic nie robi z tym aby porawić sytuacje zamiast postawić znak zakaz wjazdu z wyłaczeniem mieszkańców i zaopatrzenia i gości wydać pozwolenia na wjazd to nic nie robi choć problem jest juz od poczatku powstania hali oraz pierwszych imprez . policja tez nic nie robi zamiast wpuszczac tych co trzeba to wpuszczają tych co nie trzeba . wkoncu parkingi sa dla mieszkańców czy dla klijentów ergo areny ? bo patrząć na polityke spóldzielini to jajuż nic nie rozumiem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

własnie tak odłozyli na merca,nie płacic za parkowanie,smieci do lasu itp.

,,,,,
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaja

Samochod za pół miliona mam a staje na trawce..... biznesmeni a oszczedzaja 10zł na parking...pewnie tez przez to ze potem sie wyjezdza 2 godziny z tego parkingu...jaj i nic wiecej !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

SZMACIAŻE

Jeżdżą samochodami za 50-200tys zł a nie mogą zapłacić 10 zł za parking
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oni nie żałują 10 zl na parking, ale nie chce im sie pozniej stac w korku przy yjezdzie z parkingu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Auta blokują uliczki wokół Ergo Areny

Trzeba dać zarobić laweciarzom. Zamiast 10zł za parking taki cwaniak pojeździ sobie między strażą miejską a parkingiem na peryferiach i straci parę stówek.
Ale najlepiej jeżeli w cenie biletu na stadion byłby parking.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

sugestia dla miejscowych: wyposażyć się w trudno zrywalne nalepki (tzw. "karne *utasy"), podczas imprezy, gdy auta stoją opuszczone przejść się, ponaklejać każdemu na szybę i po paru razach pewien procent się nauczy ;-)

Nie chcę robić reklamy, więc tylko wspomnę, że oryginalne karne *utasy na allegro kosztują z wysyłką 20pln za 200 sztuk = 10gr sztuka :-)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mandat

Rozwiązanie jest bardzo proste i skuteczne, stosowane we wszystkich krajach UE. Mamy w Polsce art.144 KW - niszczenie zieleni. Większość tych aut parkuje na trawnikach, niezłe pole do popisu dla straży miejskiej i policji. W Austrii wystarczy przesłać na policje zdjęcie z widocznym numerem rejestracyjnym źle zaparkowanego pojazdu, policja załatwia całą resztę (sprawdza autentyczność i datę wykonania zdjęcia, potem wysyła zaproszenie) Zazwyczaj kończy się na pouczeniach, ale jak się kierowca nie wstawi, zaczynają się schody. Austriaccy policjanci są bardzo skrupulatni i wytrwali. Też mamy dobre prawo może zaczniemy stosować je w praktyce...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia jw.

podzielam opinię mieszkam w tym samym bloku i widzę co się dzieje, ale dziś co niektórzy zapłacili za swoje grzeszki- blokady pozakładane 400 zł do tego mandat 200 zł i 2 punkty a z balkonu słychać było że ktoś obrzucił jajkami podobno jakieś samochody, widziałam że po zdjęciu jednej z blokad chłopaczek nie odjechał bo ktoś mu oponę chyba przebił albo powietrze spuścił
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

parking

Ile wyjeżdża się z parkingu Ergo Areny? Proszę o podanie czasu korzystających z tego parkingu, ja mam bardzo złe doświadczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co są zamazane rejestracje?

Wg polskiego prawa to nie jest dana osobowa i nie trzeba ich zamazywac. Smialo proponuje pokazywac takich inteligentow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

DZAIADOSTWO

Syfiarze, chamy, prymitywy w drogich samochodach.

Słoma z butów i spod kół.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czasem właśnie

do takich wniosków dochodzę ....

parking

Ja proponuję niech Ergo doliczy sobie nie po 10 a po 5 zł do biletu i wszyscy wjadą na parking i nie będzie problemu. Nie dziwię się również że nie chcą kierowcy wjeżdżać na parking jeśli jest tylko jedna brama wyjazdowa. Był jest i będzie burdel .....przecież to Polska :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mieszkaniec tych okolic

... Zbierają na wachę do tych limuzyn. Jako mieszkaniec za każdym razem staram się dodzwonić do straży miejskiej, oczywiście nikt nie odbiera, nawet pod nr tel alarmowego. Straż miejska potrafi przejść obok pięć razy i nie zareagować, dopiero pokazanie palcem konkretnych samochodów CZASEM skutkuje mandatem. W dniu wczorajszym usiłowałam znaleźć jakikolwiek patrol w okolicach ergo areny, oczywiście nie znalazłam. Po telefonie na policję usłyszałam wykład pana dyżurującego, że on również zaparkowałby samochód na trawie i przyjął mandatu, ponieważ organizator imprezy ma obowiązek zapewnić miejsca postojowe. Opieszałość władz w stosunku do tego problemu jest nieograniczona. Druga sprawa to ilość miejsc parkingowych przy hali... od początku było ich za mało... teraz jeszcze część parkingu została wydzierżawiona... co oczywiście dodatkowo ogranicza ilość miejsc parkingowych. Kolejny paradoks w tym kraju.

Tak parkują kibice

Opinie do zdjęcia: Tak parkują kibice.
Żabianka podczas imprezy w Ergo Arenie
Przejdź do galerii.
do góry