Widok
Taki mamy klimat...
No to po koleji, godzina 17.56 wchodzę z córką do księgarni English Unlimited na Podmłyńskiej. Z uwagi na Panią od języka francuskiego w szkole na zajęciach dodatkowych córka stwierdziła, że nie chce się chyba już uczyć języka francuskiego (2 klasa szkoła podstawowa). Ażeby zagasić powstałą sytuację powiedziałem córce, że sami będziemy uczyć się słówek a potem ona będzie uczyć mnie tego francuskiego w domu. Efekt osiągnięty ale potrzebna książka do nauki słówek i podstawowych podstaw. Wchodzimy, a mina Pani sprzedawczyni mówi a Wy tu po co, cóż przepraszam że tak późno i mówię córka Pani powie co takiego potrzebujemy, Pani sprzedawczyni zwraca się do córki "Ja tutaj już nie pracuję" Córka zdezorientowana, jako 8 latka cóż ja podejmuję temat i wyjaśniam chodzi nam o zakup ksiązki do nauki francuskiego dla początkujących takich podstaw "Tytułu Państwo nie znają" i uprzejma Pani zapala regał mówiąc "proszę sobie wybrać ja nie znam francuskiego" "Za pół godziny to ja muszę być w Gdyni, więc proszę się decydować, jak Państwo nie wiedzą to proszę się dowiedzieć i zapraszam w godzinach 10-18" No cóż powaliło mnie na deski i mimo bogatego asortymentu nie wejdę tam raczej nigdy......
Moja ocena
Księgarnia Językowa English Unlimited
kategoria: Księgarnie
obsługa: 1
asortyment: 4
nowości: 4
przystępność cen: 4
ocena ogólna: 1
2.8
* maksymalna ocena 6
Słuszna uwaga... ludzie nie szanuja czasu innych ludzi... i jeszcze wymagaja eleganckiego obsłużenia, tym bardziej że sami nie wiedzieli czego chcą więc pewnie spędziliby tam z pół godziny na marudzeniu. Uczenie kultury zacznijmy od siebie... nie dziwię się zachowaniu tej Pani.. jeśli ktoś nie szanuje jej czasu pracy to trudno żeby się siliła na uprzejmość wobec takiego klienta.