Widok

Taki obrazek z dziś

W zeszłym roku podsłyszałem: "Ci rowerzyści, to są najgorsi". Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich pieszych.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zrobił jak duża część rowerzystów i...

uznał, że oznakowanie to tylko sugestia. Ewentualnie trenuje do jakichś zawodów i wtedy tez mu wolno (albo szybko).
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tam kawałek wcześniej jest chodnik także dla pieszych, widocznie nie zauważył kiedy to się zmienia.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

To pieszy idący powiedzmy od dworca kolejowego do pomostu przy SKM stocznia ma dwa razy pokonywać przejścia przez ulicę przecież to jest kompletny bezsens

Ok, wjadę samochodem pod prąd. Powiem, że nie zauważyłem znaku

Czyli co

Ma specjalnie przechodzić na drugą strone ulicy nawet jeśli idzie na przystanek, który jest przed nim bo jaśnie Pan w obcisłych gaciach ma problem z ominięciem jednego przechodnia? XD
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

To według ciebie po ulicy mogę tak samo chodzić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rowery powinny jeździć ulicami tyle lat tamtędy jeździłem wiaduktem ze śląskiej na morska i dalej jezdnią aż do estakady Kwiatkowskiego teraz jakieś czuby uszczęśliwiają mnie na siłę takim barachlem na chodniku w sumie to rowerzysta powinien na drugą stronę przejechać bo na wysokości Okoniewskiego i tak nie ma przejazdu rowerowego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla pieszych, właśnie po to, by dalej tędy nie szli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

ale skąd się tam wzięli piesi, skoro widać, że do przejścia dla pieszych prowadzi jedynie droga rowerowa?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do przejścia jest ciąg pieszo rowerowy, a dalej droga rowerowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeden pieszy kontra setki rowerzystów ignorujcych to, że jada po chodniku i zdecydowanie przy tym nie dostosowuja predkosci.

Ogólniej jestem przeciw zezwalaniu jednym na łamanie przepisów, bo inni łamia - ale rowerzyści sa takim szczególnym przypadkiem który stawia się nad wszystkimi, że to w sumie aż zabawne.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raczej ktoś się pomylił z tym znakiem

Są pasy dla pieszych i dla rowerów. Nie rozumiem dlaczego piesi mieliby przechodzić na drga stronę, a rowerzyści mają możliwość jeżdżenia po obu stronach. Wcześniej nie można było jeździć po tej stronie, a rowerzyści i tak jeździli. Straszne czasy nastały.
popieram tę opinię 114 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tak musza przez 3 zmiany swiatel

Przechodzić. Ktoś tak cudownie wymyslil
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moze zaczniemy wrzucac tu zdjecia rowerzystow nie stosujacych sie do przepisow?

Cos czuje ze potrzebny by byl drugi serwer
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe

Czy po drugiej stronie drogi dalej ścieżka rowerowa urywa się w połowie czy już domalowali resztę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdzicho,

A widzisz przejście dla pieszych? Jest ścieżka i jest przejście, a za nim co? Tylko dla rowerów. Tak Zdzicho, brak w tym logiki, bo powinna być wobec takiego oznaczenia tylko ścieżka, albo scieżka po drugiej stronie przejścia. Ten kto wymyślił te oznaczenia jest chory. A ty pieszych możesz ominąć. Możesz także zapytać po co tamtędy idą. My się tak nie burzymy gdy nas na chodnikach obok ścieżek próbujecie rozjechać np. na Świętojańskiej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś to zaprojektował, ktoś wymalował, ktoś odebrał robotę, ktoś wpisał sobie do powerpointa kolejne metry ścieżek rowerowych, ktoś odebrał gratulacje, ktoś poklepał kogoś po ramieniu.

A tak naprawdę jedynymi beneficjentami tutaj (piszę to absolutnie bez złośliwości i żadnych podtekstów, po prostu stwierdzam fakt) są kierowcy. Bo im się rowery nie pętają pod kołami a piesi niech się z rowerami żrą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z tymi kierowcami to popłynąłeś

Gdynia

Gdynia Główna ! Po drugiej stronie ulicy jest chodnik dla pieszych .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po tamtej stronie jest ścieżka mająca względna ciągłość do estakady Kwiatkowskiego z tej strony za 400 m jest koniec ścieżki i brak przejazdu na wysokości Okoniewskiego jest samo przejście dla pieszych

Wiadukt ul. Jaskółcza w Chyloni.

Zakaz jazdy rowerem po chodniku z jednej strony, a i tak jeżdżą. Wytłumacz mi, dlaczego tak jest???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To coś ma wg mnie

Zbyt mała szerokość jak na dwukierunkowy DDR
do góry