Widok
Taki obrazek z dziś
W zeszłym roku podsłyszałem: "Ci rowerzyści, to są najgorsi". Pozdrawiam z tego miejsca wszystkich pieszych.
więcej
więcej
Rowery powinny jeździć ulicami tyle lat tamtędy jeździłem wiaduktem ze śląskiej na morska i dalej jezdnią aż do estakady Kwiatkowskiego teraz jakieś czuby uszczęśliwiają mnie na siłę takim barachlem na chodniku w sumie to rowerzysta powinien na drugą stronę przejechać bo na wysokości Okoniewskiego i tak nie ma przejazdu rowerowego
jeden pieszy kontra setki rowerzystów ignorujcych to, że jada po chodniku i zdecydowanie przy tym nie dostosowuja predkosci.
Ogólniej jestem przeciw zezwalaniu jednym na łamanie przepisów, bo inni łamia - ale rowerzyści sa takim szczególnym przypadkiem który stawia się nad wszystkimi, że to w sumie aż zabawne.
Ogólniej jestem przeciw zezwalaniu jednym na łamanie przepisów, bo inni łamia - ale rowerzyści sa takim szczególnym przypadkiem który stawia się nad wszystkimi, że to w sumie aż zabawne.
Zdzicho,
A widzisz przejście dla pieszych? Jest ścieżka i jest przejście, a za nim co? Tylko dla rowerów. Tak Zdzicho, brak w tym logiki, bo powinna być wobec takiego oznaczenia tylko ścieżka, albo scieżka po drugiej stronie przejścia. Ten kto wymyślił te oznaczenia jest chory. A ty pieszych możesz ominąć. Możesz także zapytać po co tamtędy idą. My się tak nie burzymy gdy nas na chodnikach obok ścieżek próbujecie rozjechać np. na Świętojańskiej.
Ktoś to zaprojektował, ktoś wymalował, ktoś odebrał robotę, ktoś wpisał sobie do powerpointa kolejne metry ścieżek rowerowych, ktoś odebrał gratulacje, ktoś poklepał kogoś po ramieniu.
A tak naprawdę jedynymi beneficjentami tutaj (piszę to absolutnie bez złośliwości i żadnych podtekstów, po prostu stwierdzam fakt) są kierowcy. Bo im się rowery nie pętają pod kołami a piesi niech się z rowerami żrą.
A tak naprawdę jedynymi beneficjentami tutaj (piszę to absolutnie bez złośliwości i żadnych podtekstów, po prostu stwierdzam fakt) są kierowcy. Bo im się rowery nie pętają pod kołami a piesi niech się z rowerami żrą.