Widok
Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży
Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek
Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.
Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek
Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.
Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
Pewne wyjasnienie
Taki były resortowy 40 latek ( były policjant , straż graniczna , wojsko itp...) ma emeryturę np.3000 złotych . To on czy jeździ czy stoi cały miesiąc to mu wisi. Łapie tylko kursy drogie . Wozi panienki itp.
Inny którego to niestety jedyny dochód musi brać wszystko co łazi .
To jest ta drobna różnica
Inny którego to niestety jedyny dochód musi brać wszystko co łazi .
To jest ta drobna różnica
Wybacz
Owszem są takie przypadki, do tego całkiem sporo ale ogółem Twoje i osób które ten wpis popierają zdanie ewidentnie zatrzymało się jakieś 10 lat temu. Jak bierze się byle jaką taxi np. bereta albo pierwszą lepszą to nic dziwnego, ale jeśli ma się jakąkolwiek znajomość gdzie szukać czystej, nowej taksówki i kierowcy który ma full zleceń, nie narzeka na pieniądze i nowiutki samochód to można znaleźć taką opcje. Polecam rozeznanie się w aplikacjach do zamawiania taxi (nie przewozu). Nie żebym kogoś tutaj bronił ale denerwują mnie tak ignoranckie, ubliżające wszystkim (nawet tym dobrym) opinie
Jaka mafia. Przeciez za takie pomowienia powinna byc kara. Jak ktos nie wierzy moze sam stanac i stac 5 godzin do kursu. Przeciez tam staja normalnie korporacje i nikt im nic nie robi. Tylko ze korporacja postoi 10,20 min i jedzie na zlecenia. A dziadki stoja po 5h bo i tak w domu nie maja co robic a zus placa maly to nie maja presji ze musza miec iles tam na przezycie.
to jest wlasnie polskie sadownictwo
wiesz jak bardzo musisz sie [podstarac zeby trafic do wiezienia od razu?
najpierw masz umorzenie
potem masz wyrok w zawieszeniu potem drugi i trzeci
i moze powtarzam MOZE za czwartm razem dostaniesz wyrok bezwzglednego wiezienia
rekordzista w polsce ma na koncie 33 wyroki w zawieszeniu
czyli 33 razy go zlapali i osadzili za przestesptwo i 33 razy nawet wiezienia nie widzial
najpierw masz umorzenie
potem masz wyrok w zawieszeniu potem drugi i trzeci
i moze powtarzam MOZE za czwartm razem dostaniesz wyrok bezwzglednego wiezienia
rekordzista w polsce ma na koncie 33 wyroki w zawieszeniu
czyli 33 razy go zlapali i osadzili za przestesptwo i 33 razy nawet wiezienia nie widzial
Postaw się na ich miejscu.
25 czy więcej lat robili w policji.
Policja im podziękowała (po co im "stare dziady").
Więc co taka osoba, co przez 25 lat (lub mniej, np 15 lat bo została wyrzucona z policji, bo podczas zatrzymania pijanego dresa co bił swoją żone, połamała tego dresa) oglądała trupy/wlepiała mandaty/goniła kiboli ma robić?
Albo praca w ochronie, albo taksówka.
Emerytura to jakieś 40% od zarobków w policji, które są niskie (na start dostajesz 1900netto, a wojskowy na start 3000netto +mieszkaniowe ; teraz w policji część dodatków usunęli, stąd te protesty - jak policjant ma być nieprzekupny, jak na ręke po np 5 latach dostaje 2400? ) Nawet jeśli na koniec 25letniej służby ma dostawać 3000, to odlicz ile to będzie 40% z tego jako emerytura.
Nie popieram tego, że oszukują klientów, ale rozumiem ich motywy.
Policja im podziękowała (po co im "stare dziady").
Więc co taka osoba, co przez 25 lat (lub mniej, np 15 lat bo została wyrzucona z policji, bo podczas zatrzymania pijanego dresa co bił swoją żone, połamała tego dresa) oglądała trupy/wlepiała mandaty/goniła kiboli ma robić?
Albo praca w ochronie, albo taksówka.
Emerytura to jakieś 40% od zarobków w policji, które są niskie (na start dostajesz 1900netto, a wojskowy na start 3000netto +mieszkaniowe ; teraz w policji część dodatków usunęli, stąd te protesty - jak policjant ma być nieprzekupny, jak na ręke po np 5 latach dostaje 2400? ) Nawet jeśli na koniec 25letniej służby ma dostawać 3000, to odlicz ile to będzie 40% z tego jako emerytura.
Nie popieram tego, że oszukują klientów, ale rozumiem ich motywy.
Brawo dalej oszczędzajcie
Łooooo.matko do Twojej wiadomosci taksiarze co są na licencji mają obowiązkowe takie przeglądy ale Wy ludziska chcecie uwalniać rynek jezdzic jeszcze taniej...a taniej się juz nie da...w konsekwencji jezdzicie wlasnie z takimi firmami (nie prawdziwymi korporacjami) co biorą mało ale nie mają badań,psychotestów,przeglądów samochodów pod kątem taxi i szereg innych ...jest taniej ?? Jest ...tylko za jaką cenę
"Określenie maksymalnych stawek za kilometr do 4 zł miało wyeliminować ze środowiska opisywane w mediach patologie. Problem w tym, że przepisy okazują się martwe, bo miasto nie jest w stanie ich egzekwować.
Owszem, część taksówkarzy się do nich dostosowała, ale większość z nich kombinuje. Wielu kierowców zrobiło sobie licencje w gminach ościennych, gdzie przepisy z Gdańska nie obowiązują. I wszystko pozostało po staremu."
Jeśli taksówkarz posiada licencję z innego miasta to nie może stać na gdańskim postoju. Jeśli posługuję się również licencją wydaną w Gdańsku musi dostosować stawki do max 4zł.
Inspekcja Transportu Drogowego,, urząd Miasta do roboty! Kontrole na postojach!
Owszem, część taksówkarzy się do nich dostosowała, ale większość z nich kombinuje. Wielu kierowców zrobiło sobie licencje w gminach ościennych, gdzie przepisy z Gdańska nie obowiązują. I wszystko pozostało po staremu."
Jeśli taksówkarz posiada licencję z innego miasta to nie może stać na gdańskim postoju. Jeśli posługuję się również licencją wydaną w Gdańsku musi dostosować stawki do max 4zł.
Inspekcja Transportu Drogowego,, urząd Miasta do roboty! Kontrole na postojach!
Badania psychologiczne
W jaki sposób Ci agresywni taksówkarze przechodzą co 5lat badania psychologiczne? Jak widać na ich przykładzie badania psychologiczne nie są potrzebne w branży taksowkarskiej bo i tak nie spełniają swojej roli. Kierowcy z Ubera bez tych badań wykazują się większą inteligencją i kultura
taksa
Taksówkarze zawsze byli dla mnie cwaniakami. Może nie wszyscy ale jak to bywa jeden robi złą opinie dla wszystkich. Dla mnie to relikt przeszłości> w jednym kuble z cinkciarzami , prostytutkami tworzący jeden szczelny konglomerat. Jak widzę to spasione gęby z siedzącymi d*pskami na maskach swoich wozów pod hotelami to mnie skręca.
Postoje w większości powinny być zlikwidowane
Pozostać powinny na lotnisku, dworcach ale z taksówkami wyłonionymi z przetargu. Reszta niech jeździ i szuka sobie niszy. Od razu będzie połowa mniej
Dla turystów miasto powinno przygotować aplikację z numerami bezpiecznych taksówek i tablice w miejsce dawnego postoju.
Dla turystów miasto powinno przygotować aplikację z numerami bezpiecznych taksówek i tablice w miejsce dawnego postoju.
Miejsca gdzie stoją berety
Wymienione są dokładnie miejsca gdzie stoją "berety", wskazane są jako miejsca częstych awantur itp. Dlaczego nie są objęte monitoringiem, przecież postoi TAXI nie zmienia się co tydzień tylko są w tych samych miejscach na długo, część z nich odkąd w ogóle pamiętam. Co to w ogóle znaczy, że "to są ich miejsca" ? Wykupili je na własność ? Gdzie jest Straż Miejska lub Policja ? Zamiast zajmować się babcią sprzedającą kwiaty mogliby zająć się "beretami", więcej z tego wyszłoby pożytku - mniej ludzi oszukanych, mniej awantur na ulicy, mniej uszkodzonych samochodów taksówkarzy z korporacji, mniejsze wydatki NFZ po pobiciach ...
Ehhhh
Te artykuły to sztuczne pompowanie sensanscji czy ten portal nie ma już o czym pisac? Proponuje na trojmieście.pl utworzyc hydepark z działem wypłakiwalnia: zagazowanych, oszukanych lub zablokowanych przez inne pojazdy. Moze popiszmy o tym jak gdańscy restaratorzy oszukuja badz w jaki sposob walcza z nieuczciwą konkurencją. Bo w kazdej branży jest patologia.
I to jest smutna prawda..
Sami wbiliscie sobie gwóźdź do trumny, nandyckimi cenami , monopolem na postojach, agresywnym zachowaniem. Zatrzymaliście się w czasie lat 80/90 a teraz płaczecie że uber czy bolt zabrali wam pracę. A co zrobiliście żeby przyciągnąć klientów? Przekonać do siebie? Bandyckimi cenami? Z dworca na chmielną za 25euro? Nie jestem zwolennikiem tych brudasów bolt i uber czy freenow bo to jest kolejna patologia społeczna ale przynajmniej wiesz że jedziesz za wcześniej ustaloną i w miarę uczciwą cenę. Pozdrawiam wszytkich cwaniak ów z pod dworca PKS, pkp, scandika i chmielnej.
No nie wiem czy z tirów ITD tak faktycznie więcej wyciągnie.
Zauważ, że za naruszenie przepisów przewozowych kary idą w tysiące (jak np naloty na uberowców i mandaty po 8tys.). Z taksiarzy też by konkretna kasa była.
Co z tzw. "rumunami" którzy jeżdżą wypożyczonym samochodem z korpo na ich "licencji"? To, że ma koguta wcale nie oznacza, że ma te wasze licencje, badania, psychotesty itp itd i jest taksówkarzem.
Co by nie mówić to wolumen taxi w miastach jest dużo większy niż ciężarówek.
Co z tzw. "rumunami" którzy jeżdżą wypożyczonym samochodem z korpo na ich "licencji"? To, że ma koguta wcale nie oznacza, że ma te wasze licencje, badania, psychotesty itp itd i jest taksówkarzem.
Co by nie mówić to wolumen taxi w miastach jest dużo większy niż ciężarówek.
mieszkam koło Parlamentu
i nie ma tam ani miejsc postojowych, ani postoju taksówek, a (szczególnie w weekendy, w nocy) cała ulica (nawet strefa piesza, która jest placem manewrowym dla tych mend) jest obstawiona. Zawsze te same auta. Jakiś saaba anglik, jakiś stary okular, C klasa w kombi, jakiś azjatycki zylc minivan z zapyziałą maską, jak wyłowiona z jeziora i inne, tygo typu graty. Wszystkie niezrzeszone.
Jako mieszkaniec nie mogę tam postawić auta, bo zaraz bym miał blokadę na kole (jw, brak wyznaczonych miejsc postojowych), ale złotówy nie dosyć, że stoją tam sobie w najlepsze, to jeszcze wykręcają sobie wygodnie, manewrując między ludźmi na deptaku na Piwnej i Kołodziejskiej.
Pod stągwiami mlecznymi też stoją sobie w najlepsze, a jak ktoś inny zaparkuje, to SM potrafi mandat wystawić albo blokadę założyć. Czemu nie ganiają taryfiarzy? Albo stoją te ci*le na miejscu postojowym dla gości hotelu puro (do 30 minut) godzinami, ale nie jedno auto, tylko 3.
Już nie wspomnę o tym, kiedy ktoś widział, żeby taksówkarz używał kierunkowskazu. Ostatnio widziałem jednego, który używał, ale nic z tego nie było jasne, bo miał amerykańskie auto z nieprzerobionymi kierunkowskazami. I takie auto jest dopuszczone do ruchu, do przewozu osób?
Policja była może 3 razy w ciągu kilku lat, pokazali im palcem, że mają sobie pojechać gidzie indziej i tyle było z tych interwencji. Kto bierze taryfy z postoju? Tylko przez telefon!
Jako mieszkaniec nie mogę tam postawić auta, bo zaraz bym miał blokadę na kole (jw, brak wyznaczonych miejsc postojowych), ale złotówy nie dosyć, że stoją tam sobie w najlepsze, to jeszcze wykręcają sobie wygodnie, manewrując między ludźmi na deptaku na Piwnej i Kołodziejskiej.
Pod stągwiami mlecznymi też stoją sobie w najlepsze, a jak ktoś inny zaparkuje, to SM potrafi mandat wystawić albo blokadę założyć. Czemu nie ganiają taryfiarzy? Albo stoją te ci*le na miejscu postojowym dla gości hotelu puro (do 30 minut) godzinami, ale nie jedno auto, tylko 3.
Już nie wspomnę o tym, kiedy ktoś widział, żeby taksówkarz używał kierunkowskazu. Ostatnio widziałem jednego, który używał, ale nic z tego nie było jasne, bo miał amerykańskie auto z nieprzerobionymi kierunkowskazami. I takie auto jest dopuszczone do ruchu, do przewozu osób?
Policja była może 3 razy w ciągu kilku lat, pokazali im palcem, że mają sobie pojechać gidzie indziej i tyle było z tych interwencji. Kto bierze taryfy z postoju? Tylko przez telefon!
Wiesz jak jest różnica między parkowaniem a zatrzymaniem ?
Taka że podczas zatrzymania kierowca cały czas przebywa w pojeździe . Natomiast podczas parkowania opuszcza i pozostawia pojazd . Rozumiesz kierowco z bożej łaski ? Plucie i obsmarowywanie nic nie da .Nie rób złej opinii wszystkim taksówkarzom bo kilka tysięcy uczciwie zarabia na chleb ale zawsze znajdzie się kilku cwaniaków czy brudasów .
Wszystkie postoje zrobić tylko dla korporacji
Tak jak jest np przy lotnisku i patologia zniknie, tych cwaniaków co stoją na Stągiewnej powinno się pałować i od razu do celi. Byłem świadkiem jak jeden z tych podludzi uderzył w twarz kierowce Ubera bo ten podjechał i odebrał pasażerów z mostu zielonego. Cwaniak w starej S klasie często tam stoi i tylko czeka na frajera którego podwiezie za 2 stówki
To żart?
"W praktyce wygląda to tak, że jako kierowca posiadający gdańską licencję nie mam najmniejszych szans, by stanąć na dobrym miejscu." - w praktyce złotówa z postoju kosztuje 100 do/z lotniska albo na trasie w mieście, gdzie Uberem przejade za 15 pln. kalkulacja? Zgłoszone oszustwo i nieodpowiednie oznakowanie taxi skutkowało niczym - czyli ciszą. Niech się tłuką i wytłuczą. Ja zamawiam ubera albo inna na apkę i jadę za najwyżej 50% tego co złotówy ciągną. Plus nie muszę słuchać wywodów politycznych i rynsztokowego języka byłego gliny. A jak zapłacę i trzeba wydać resztę to nie muszę się o to martwić.
Miasto Gdańsk czas zrobić porządek z pseudo mafią pseudo taksówkarzy
To prawda, głównym problemem są kierowcy niezrzeszeni obstawiający stale te same miejsca i nie dopuszczający tam kierowców z korporacji.... to w interesie miasta powinno być żeby ludzie przyjezdni, turyści nie byli przymuszeni do korzystania z pseudo usług tych pseudo taksówkarzy, tylko mieli dostęp do cywilizowanych przewozów. To przez takich gangsterków ludzie nie maja zaufania do takaówkarzy i wybierają tańsza alternatywę w postaci ubera itp
Miasto Gdańsk czas coś z tym zrobić!
Miasto Gdańsk czas coś z tym zrobić!
Więcej opcji jak traficar
i nara, nie będzie się miało doczynienia z gburami za kierownicą.
Jak za 10 lat wjadą do Polski samochody autonomiczne to w ogóle nie bedzie taksówkarskiej branży.
Wjadą za 10 lat, spokojna głowa. Tak, na naszych drogach. Patrząc jak technika skacze, to za 10 lat w USA autonomia to będize już staroć ;) A u nas się pojawi. W krajach które są na czas z nowinkami, będą dronowe transporty.
Jak za 10 lat wjadą do Polski samochody autonomiczne to w ogóle nie bedzie taksówkarskiej branży.
Wjadą za 10 lat, spokojna głowa. Tak, na naszych drogach. Patrząc jak technika skacze, to za 10 lat w USA autonomia to będize już staroć ;) A u nas się pojawi. W krajach które są na czas z nowinkami, będą dronowe transporty.
Gangi narkotykowe też dzielą miasta na swoje rewiry.
Widzę tu albo nieudolność albo celowe zaniechanie. Już poprzednio pisałem, że jest to mafia czyli zorganizowana grupa przestępcza z udziałem otganów ścigania i być może polityków. Zaiste Gdańsk staje się wolnym miastem. Wolnym także od prawa i moralności.
Bylem ostatnio we Wrocławiu tam pod dworcem PKP na postoju stały wszystkie korporacje eco cary i inne tylko w Gdańsku patologia ale juz niedługo to sie skonczy bo Ci wszyscy pazerni co mieieli 20zl za trzasniecie drzwiami juz płaczą po tym jak zmienili stawki także powoli sami wykruszą i bedzie spokój..
Taxi nie dla biednych
Jak kogoś nie stać na taksówkę niech jedzie autobusem.Paliwo przeszło 5 zł do tego trzeba doliczyć ZUS i eksploatację auta.Za granicą nie ma że klient się startuje wsiada i jedzie.A nasz Polski motłoch to tylko rynek psuje i za pół darmo jeździ.Jestem za by wejściówki płacić 20 zł.
Potwierdzam słowa tego pana do tego dodać trzeba ze 3 największe korporacje, nie berety maja takzwane przetargi na wyłączne stanie przy wszystkich dworcach lotnisku i wszystkich marketach. Nie znam się na procedurach przetargów ale czy to możliwe mieć 99% przetargów i na ile lat?bo nowych przetargów nie ma, lata mijają a te trzy firmy trzymają całe Trójmiasto, potem mamy pewna firmę która ma czarne limuzyny ta firma trzyma przetarg na wszystkie hotele w trojmiescie, 100% jak to możliwe? Kolejne 20 firm dostaje ochłapy kilka zapomnianych postoi po osiedlach, kilka dobrych jak pod cristalem we wrzeszczu ale tam ciagle stawiane sa samochody prywatne ludzi którym się spieszy i nie maja gdzie zaparkować, dzień w dzień wystawianych jest od kilku do kilkunastu mandatów ale to ich nie zraża, bo to tylko 100zl i kapsel na godzinę. Czyli wyglada to tak z mojego punktu widzenia, jeżdżę legalnie jako taxi, kursy otrzymuje z aplikacji, za każdym razem jak mam kurs z lub na jedno z tych miejsc jak dworzec czy centrum handlowe muszę kombinować i się narażać na nie grzeczne zachowania odganianie mnie po awantury i wyzwiska bo chce odebrać umówionego klienta, im sprawniej ominie tych kierowców tym spokojniejszy mam dzień, napomknę ze nie podbieram im klientów z postoju.
Z drugiej strony sa klienci, coś co mnie leczy jak czytam opinie pod tym artykułem co 3 nawołuje do korzystania z ubiera bo jest taniej, świadczy to o celowej propagandzie lub całkowitym braku wiedzy na temat. Ta sama osoba jęczy dzień w dzień jak mało zarabia a nawołuje do korzystania ze szarej strefy przeciwko jednej grupie zawodowej z jakieś nienawiści do nas, czy to jest prawidłowe zastanówcie się, jutro może być zagrożona wasza grupa zawodowa, mogą wymyślić aplikacje dzieki której ktoś nielegalnie omijając podatki i koszty zrobi wasza prace za 4 razy taniej, bez umowy, i co wtedy? Może zaczniemy nawoływać tak samo ze dobrze tej księgowej bo miałem taniej, ze wykończyć te kasjerki w marketach bo i tak długo stałem w kolejce.. każdy kto zachęca w tym kraju do szarej strefy robi sobie i swoim bliskim pod górkę i niedługo może się cały dzień szarpać zamiast spokojnie pracować. Do tego dodałbym ze sam uber nie jest czymś złym bo jest tani, jest zły bo otwiera innym takim firmom drogę do rozszerzania szarej strefy, kierowca żeby zarobić musi siedzieć po kilkanaście godzin 40% oddaje na prowizje dla ubiera i kolejne 40% daje za samochód który wynajął za chore pieniądze od gangstera ktory ma takich uberowcow 10 i żyje za ich prace bo od samochodu bierze po kilka tys miesięcznie, oni tez najp wpisują te hasła zachęcające do korzystania bo uber to piramida finansowa żerująca na biednym kierowcy a nic nie dająca z siebie poza szerzeniem szarej strefy i zaniżaniem stawek na sile, bo łatwo znaleźć w internecie ze sama firma uber dopłaca do kursów generując miliardowe straty. Nie wiem jak to im się opłaca ale przypomnę ze w trojmiescie była już podobna firma tak działająca bez aplikacji nazywała się abergold. Dlatego nawołuje do waszego rozsądku. Chcecie polski niezależnej która nie daje się dymac innym kraja, chcecie dobrych prac pożądnych umów pracowniczych, legalnych i uczciwych rozwiązań. Czy dalej patrzeć na ta patologie idącegoz pseudoprawem kraju w którym na codzień widzisz jak tylko kilka osób ma miliony a inni dostają ochłapy. Zacznijcie coś robić poza myśleniem tylko o własnej pupie 24h
Z drugiej strony sa klienci, coś co mnie leczy jak czytam opinie pod tym artykułem co 3 nawołuje do korzystania z ubiera bo jest taniej, świadczy to o celowej propagandzie lub całkowitym braku wiedzy na temat. Ta sama osoba jęczy dzień w dzień jak mało zarabia a nawołuje do korzystania ze szarej strefy przeciwko jednej grupie zawodowej z jakieś nienawiści do nas, czy to jest prawidłowe zastanówcie się, jutro może być zagrożona wasza grupa zawodowa, mogą wymyślić aplikacje dzieki której ktoś nielegalnie omijając podatki i koszty zrobi wasza prace za 4 razy taniej, bez umowy, i co wtedy? Może zaczniemy nawoływać tak samo ze dobrze tej księgowej bo miałem taniej, ze wykończyć te kasjerki w marketach bo i tak długo stałem w kolejce.. każdy kto zachęca w tym kraju do szarej strefy robi sobie i swoim bliskim pod górkę i niedługo może się cały dzień szarpać zamiast spokojnie pracować. Do tego dodałbym ze sam uber nie jest czymś złym bo jest tani, jest zły bo otwiera innym takim firmom drogę do rozszerzania szarej strefy, kierowca żeby zarobić musi siedzieć po kilkanaście godzin 40% oddaje na prowizje dla ubiera i kolejne 40% daje za samochód który wynajął za chore pieniądze od gangstera ktory ma takich uberowcow 10 i żyje za ich prace bo od samochodu bierze po kilka tys miesięcznie, oni tez najp wpisują te hasła zachęcające do korzystania bo uber to piramida finansowa żerująca na biednym kierowcy a nic nie dająca z siebie poza szerzeniem szarej strefy i zaniżaniem stawek na sile, bo łatwo znaleźć w internecie ze sama firma uber dopłaca do kursów generując miliardowe straty. Nie wiem jak to im się opłaca ale przypomnę ze w trojmiescie była już podobna firma tak działająca bez aplikacji nazywała się abergold. Dlatego nawołuje do waszego rozsądku. Chcecie polski niezależnej która nie daje się dymac innym kraja, chcecie dobrych prac pożądnych umów pracowniczych, legalnych i uczciwych rozwiązań. Czy dalej patrzeć na ta patologie idącegoz pseudoprawem kraju w którym na codzień widzisz jak tylko kilka osób ma miliony a inni dostają ochłapy. Zacznijcie coś robić poza myśleniem tylko o własnej pupie 24h
Kiedyś na taksówkach były szerokie, grube koguty na całą szerokość auta z napisem Taxi, z nazwą firmy i numerem telefonu
I po tym można było poznac że to jest uczciwa, korporacja a jak ktoś miał tylko taki mały kogut z Taxi, to było wiadomo że to oszust. A teraz wszyscy mają małe koguty z napisem Taxi
policjant dobrze wie, że niedługo, jako młody emeryt
dołączy do tego grona, jego koledzy już taksują,
ci co w mundurze widzą to codziennie
dlaczego mieli by ruszać to korzystne dla nich bagno?
wszelkie reformy powinny zacząć się od policji
ale artykułu o patologii w policji nie zrobicie, bo by wam zamkli redakcję i zabrali serwery, na poczet dochodzenia
dołączy do tego grona, jego koledzy już taksują,
ci co w mundurze widzą to codziennie
dlaczego mieli by ruszać to korzystne dla nich bagno?
wszelkie reformy powinny zacząć się od policji
ale artykułu o patologii w policji nie zrobicie, bo by wam zamkli redakcję i zabrali serwery, na poczet dochodzenia
Uwaga na białego passata b6!
W Gdańsku można go znaleźć pod hiltonem na Targu Rybnym, pod Galerią Bałtycką Ew. pod złotą bramą. Po wejściu do środka gwarancja zbankrutowania, niezrzeszony, ceny z kosmosu. Kierowca z brodą, dosyć młody. Biały passat b6 sedan, cennik za przyciemnianą szybą, omijać takiego pajaca szerokim łukiem
Taksowkarz
Pan Daniel chyba mało się orientuje się w tej branży skoro pisze takie bzdury. Napisał że taksówek jeździ kolo 1000 a ja bym powiedział że koło 2000 jedna korporacja np. Neptun to już 500 i to w sam dżień, Halloween też 500, As 250, Dajan 200, Citibank drivers 200, Komfort 100, Gold, Baltic, Ecocar i Berety jak nazwał i inne dziwne wynalazki to już jest prawie 2000 a nie wszyscy jeżdżą w dzień. :) Druga sprawa to niby nie wpuszczane na postoje korporacji jest taka, że na postoju małe berety jak nazwał stoją do kursu po 2-3 godz zanim zjedzie i prędzej taxi korpo dostanie zlecenie niż zjedzie ze słupka i w tym jest problem.:) ja jakoś wszędzie mogę stanąć z w/w postoji Taxi tylko ze nie doczekam się zjazdu bo zlecenie prędzej dostane. Wiec nie rozumiem żali Daniela. A jeśli chodzi o stawki to fakt że to właściciele firmy albo prezesi byli na spotkanie z urzędnikami i to oni ustalili te ceny. Dziwe tylko ze od 10 lat są te same stawki w korporacjach gdzie rocznie inflacja jest na poziomie 2-4 % a ZUS poszedł w górę o 69 % przez 10 lat i wątpię żeby nie chcieli taksówkarze z korpo więcej zarabiać. Prawda jest taka że to właściciele korpo walczą o klienta i ciągle obniżają ceny za przejazd a sami podnoszą składkę miesięczna za jeżdżenie w korpo. Pozdrawiam Taksówkarz.
A Ja jeżdżę z tanią korporacją i sobie chwalę!
bo trzeba mieć oczy gdzie się wsiada! Widzisz beret (czyli-niezrzeszony )- nie wsiadaj! Ja korzystam z Naj... naj... gdzie ich nazwa nawet na TO wskazuje że są Naj... nie śmierdzą, nie obwożą dookoła-znają adresy. auta czyste i zadbane, kultura pełna... i gadka i muza.mili panowie i jeżdżą naprawdę po taniości...tylko korporacje!!!
Zwyczajnie zmienic prace...Nikt was siłą nie trzyma, w kazdym zawodzie pojawia sie agresja, juz nie pierwszy taki artykul ze takswokarze sa poszkodowani. Radze w koncu napisac jak oni sami zachowuja sie na drogach, Czy rzeczywiscie sa tak biedni...?? Zachowuja sie jakby drogi byly ich wlasnoscia,inne pojazdy sa tylko pionkami ktore trzeba wyeliminowac, nie przestrzegaja przepisow ruchu drogowego. za to sie wezcie! Jezdza pod prad tarasuja innym pojazdom droge..
Złotówy miast
Te buraki myślą, że miasto należy do nich i sa szeryfami, spasione borsuki i knury w kebabach nocnych łamiace przepisy drogowe-dno, kogo oni pędzą z innych postojów takich samych szmaciarzy jak oni. Jakby przyjechała prawdziwa gangsterka to tarli by d*pami ze strachu o asfalt-frajerstwo w bluzach bajowych
Sami jesteście winni
Przecież skierowanie sprawy na policję przeciwko takiemu agresywnemu typowi jest jak najbardziej skuteczne. Za pierwszym razem:nie, za którymś kolejnym: sprawa nie jest umarzana, tylko kierowana do sądu - i tutaj kończy się cwaniakowanie - gość na pewno dostanie wyrok w zawiasach, ale trafia do rejestru skazanych i przyszłości ma przerąbane w kwestiach zatrudnienia, kredytu itp.
Ale jak się woli położyć uszy po sobie, to proszę potem nie płakać że was inni gnębią...
Ale jak się woli położyć uszy po sobie, to proszę potem nie płakać że was inni gnębią...
Patologia taksówkowa
Ja nie mogę pojać w czym jest problem. Trzy lata mieszkam w Petersburgu, są tutaj korporacje taksówkowe, prywatne taksówki, uber i wiele wiele innych. Tutaj zamawia się taksówkę albo przez telefon albo przez internet i od razu wiesz ile zapłacisz za kurs !!! Korporacje jeżdżą oznakowanymi samochodami bądź ci którzy chca sobie dorobić jeżdza swoimi prywatnym autami bez oznaczen. Nikt nikomu nie przeszkadza i nie zastrasza. U nas w Polsce złotówy ( nie mówię tu o wszystkich taksówkarzach) przyzwyczaili się do limitów, przywilejów i innych patologii. Przecież takich agresorów mozna w tydzie wszystkich wyłapać i pozbawić ich prawa wykonywania zawodu.
Taksówki!
Od czasu do czasu jestem zmuszony wziąć Taxi i powiem ze jest różnie. Najbardziej mnie irytuje jak kierowca zaczyna temat od pieniędzy. „Tak, są korki, wiec zapłaci pan więcej troszkę. Nie będzie to, jak zawsze 50 zł, a 65zl” albo „ korki są i bede musiał wracać 1,5 h za darmo!” Powitanie klienta jak nic!
i będą jeszcze większe korki
i będziecie płacić za stanie w korkach w swojej furze, w taxi, narzekając na skarpety taksiarza, albo swoje w trafficarze, w taxi autonomicznej, bo jesteśmy tępe poloki i nie myślimy
w Nairobi też są korki, ale jest i boda-boda. taxi motocyklowe. nie stoją w korkach.
rozumiem, że mevo nie jest opcją, bo wy "codziennie teściową do szpitala, dwadzieścia kilo ziemniarów do domu, troje dzieci do szkoły każde w innej dzielnicy"
w Nairobi też są korki, ale jest i boda-boda. taxi motocyklowe. nie stoją w korkach.
rozumiem, że mevo nie jest opcją, bo wy "codziennie teściową do szpitala, dwadzieścia kilo ziemniarów do domu, troje dzieci do szkoły każde w innej dzielnicy"
Ktoś ma interes w tym bałaganie ,
ciekawe kto. Przecież to miżna uporządkować. W Niemczech np. jest w specjalny nadzór. Kontrolują na postojach ogólny stan techniczny (np. Opony ) i wizualny. Sprawdzają papiery itd. Pilnują porządku na ważnych postojach jak lotniska, dworce. Jeżeli coś nie tak ostrzeżenie potem kara finansowa a potem zatrzymanie licencji. I to funkcjonuje tylko trzeba chcieć . A u nas jak zwykle syf .
Łahahahahaha, co za brednie, ale kłamstwa
Ja też jestem taxówkarzem, i co z tego, głównie jeżdżę na Uberze, takie są zasady, jedni dla korporacji, inni na Uberze a jeszcze inni na postojach, człowieku, jakby każdy mógł stać pod PKSem to 80 samochodów stałoby w kokejce, z kąd ty jesteś, chyba nie z Gdańska. Ja też tam kilka razy podjeżdżałem ale dałem spokuj, są to zasady i mają swój sens. Poza ty z tymi stawkami 4 zł to sr*nie w banie bo wielokrotnie jade na uberze za wyższą kwotę więc Uber łamie prawo w tym momencie, na cholere te stawki, powaliło was? Pytania z ankiety jak zawsze są zmanipuliwane i tępy tłum to łyka a Trójmiasto.pl dalej manipuluje, jak zawsze, czytam codziennie ale robie to świadomie wiedząc że manipulują. Płacicie pensje radzie miasts ktora marnuje czas na uchwałę o stawkach a uber ma to w d*pie, to śmieszne aczkolwiek dzięki temu ja zarabiam. A niedługo bede dzwonił 10 razy dziennie na ITD i ogłaszał wszystkich uberowców, niech robią licencje i jeżdżą jak ja legalnie na Uberze i płacą zus a nie okradają miasto. Gdańsk.
Branża taxi
Wiekszość z taxi-kierowców, to wiele syfiarzy bez pomysłu na życie niestety nie będa mieć dużo kasy, jest to utopia , wiecznie jęczą, że muszą naprawiać auta i robić opłaty a marzy im sie dziennie 326 kursów. Zero krawatów, marynarek, fryzury nadające sie do fryzjera. Często jeżdzę jedną korporacją tylko, ale tez ma wiele do życzenia. Jak to zwykle bywa w Polsce każdy ponad każdym. Lump z przewozów chce 200 kursów dziennie, inny 150 a kolejny 363 dziennie, to absurd jest ich jak psów i coraz więcej, tylko społeczeństwo ma wiele samochodów w rodzinie. Szkoda gadać.....
postoje taxi
Lotnisko - tylko Neptun taxi
Park handlowy Matarnia- tylko korporacje
Centrum Manhatan- tylko korporacje
Galeria bałtycka-korporacja i o dziwo postój oficjalny
Galeria przymorze- tylko korporacje
Akademia medyczna - tylko korporacje
Fashion haus-tylko Halo taxi
Dworzec pkp- tylko korporacje
Wszystkie hotele w Gdańsku -tylko korporacje
Galeria Morena-tylko korporacje
Targi gdańskie- korporacje rekomendowane na wyjściu przez co postój dla niezrzeszonych nie ma racji bytu.
City forum-tylko korporacje.
Park handlowy Matarnia- tylko korporacje
Centrum Manhatan- tylko korporacje
Galeria bałtycka-korporacja i o dziwo postój oficjalny
Galeria przymorze- tylko korporacje
Akademia medyczna - tylko korporacje
Fashion haus-tylko Halo taxi
Dworzec pkp- tylko korporacje
Wszystkie hotele w Gdańsku -tylko korporacje
Galeria Morena-tylko korporacje
Targi gdańskie- korporacje rekomendowane na wyjściu przez co postój dla niezrzeszonych nie ma racji bytu.
City forum-tylko korporacje.
Ludzie kochani, w czym problem?
wystarczy trochę poczytać. każdy kto poświęci pół godz w internecie, dowie się, że najtańszy w Gdańsku jest AS, City Drivers, Skorpion, Opti i uber. I teraz jak planujecie brać taxi to wystarczy wystukać do nich nr i jedziecie po 1,8zl. za km, a nie po 2,80 czy o zgrozo po 4zł.+
Dla wszystkich wymagających
Jestem takówkarzem w korporacji, jeżdżę stosunkowo krótko bo zaledwie rok.
Wiele ludzi ma niewiadomo jakie wymagania i chcialiby jeździć taksówką nowiutką, czyściutką i najlepiej za 10 zł za 5 km.
Opisze Wam swoja sytacje. Wziąłem dość dobre auto w leasing (wartość ok. 120 tyś) i niestety, ale przy takiej stawce jaka jest czyli średnio 2 zł za km zarobki są niższe niż minimalna krajowa.
Żeby nie być gołosłowny, przybliże Wam opłaty jakie poniosłem na start oraz miesięcznie.
Opłaty na start:
- 47 500 zł (wartość początkowa i końcowa auta)
- Kasa fiskalna, taksometr, legalizacja, licencja,badania, założenie taksometru, kogut 4500zł
Razem 52000zł
Opłaty miesieczne:
-ZUS (na razie mały wiec 520zł, ale niedługo będzie 1200zł)
-Opłata miesięczna za leasing 2050zł
-Opłata do korporacji 500 zł miesięcznie.
-Ubezpieczenie OC/AC 4200zł rocznie czyli 350 zl miesięcznie.
-Przeglądy w serwisie (olej itp) 5000 zł rocznie czyli 416zł miesięcznie
-Nowe opony co 2 lata wraz z wymianą 2 razy w roku 2800zł co dwa lata czyli 116 zł miesięcznie
-Naprawy, myjnia co 2 dni, płyny do spryskiwaczy itp ok. 200zł miesięcznie.
-Paliwo ok 2000 zł miesięcznie
Razem 6830zl miesięcznie
Pracując 250-300h w miesiacu zrobię średnio 10000zł obrotu.
10000-6830zł = 3170zł/275h = ok. 11zł/h pracy
Oczywiście jeszcze trzeba wziąć pod uwagę te 50 tyś które poniosłem na start, bo auto po 3-4 latach jazdy na taxi będzie bardzo mocno wyeksploatowane i sprzedam je za dużo dużo mniej niż było warte na starcie.
Dlatego nie dziwcie się, że taksowkarze jeżdżą starszymi samochodami, które są mocno wyeksploatowane bo to jedyna szansa by zarobić więcej niż te 11zl/h.
Wiele ludzi ma niewiadomo jakie wymagania i chcialiby jeździć taksówką nowiutką, czyściutką i najlepiej za 10 zł za 5 km.
Opisze Wam swoja sytacje. Wziąłem dość dobre auto w leasing (wartość ok. 120 tyś) i niestety, ale przy takiej stawce jaka jest czyli średnio 2 zł za km zarobki są niższe niż minimalna krajowa.
Żeby nie być gołosłowny, przybliże Wam opłaty jakie poniosłem na start oraz miesięcznie.
Opłaty na start:
- 47 500 zł (wartość początkowa i końcowa auta)
- Kasa fiskalna, taksometr, legalizacja, licencja,badania, założenie taksometru, kogut 4500zł
Razem 52000zł
Opłaty miesieczne:
-ZUS (na razie mały wiec 520zł, ale niedługo będzie 1200zł)
-Opłata miesięczna za leasing 2050zł
-Opłata do korporacji 500 zł miesięcznie.
-Ubezpieczenie OC/AC 4200zł rocznie czyli 350 zl miesięcznie.
-Przeglądy w serwisie (olej itp) 5000 zł rocznie czyli 416zł miesięcznie
-Nowe opony co 2 lata wraz z wymianą 2 razy w roku 2800zł co dwa lata czyli 116 zł miesięcznie
-Naprawy, myjnia co 2 dni, płyny do spryskiwaczy itp ok. 200zł miesięcznie.
-Paliwo ok 2000 zł miesięcznie
Razem 6830zl miesięcznie
Pracując 250-300h w miesiacu zrobię średnio 10000zł obrotu.
10000-6830zł = 3170zł/275h = ok. 11zł/h pracy
Oczywiście jeszcze trzeba wziąć pod uwagę te 50 tyś które poniosłem na start, bo auto po 3-4 latach jazdy na taxi będzie bardzo mocno wyeksploatowane i sprzedam je za dużo dużo mniej niż było warte na starcie.
Dlatego nie dziwcie się, że taksowkarze jeżdżą starszymi samochodami, które są mocno wyeksploatowane bo to jedyna szansa by zarobić więcej niż te 11zl/h.
trochę naciągane i nieoptymalny plan biznesowy
Trochę naciągasz fakty, ponieważ samochód pewnie używasz też prywatnie, jak każdy, a jego koszty wrzucasz w całości jako koszt prowadzenia firmy. Fakt posiadania auta prywatnie nie odnotowujesz po stronie "przychodów", ani kwestii korzyści podatkowych.
Twój biznes miałby się inaczej, gdyby samochód jeździł najlepiej 24/24h, czyli zatrudniasz albo w jakiś inny sposób dogadujesz się z 2 innymi kierowcami (np. wynajmujesz auto) i auto jeździ prawie cały czas. Większość kosztów stałych pozostaje bez zmian, ale dzielicie się nimi na 3. Dodatkowo zmniejsza się ryzyko strat w przypadku gdy nie możesz jeździć (choroba,urlop) .
Twój biznes miałby się inaczej, gdyby samochód jeździł najlepiej 24/24h, czyli zatrudniasz albo w jakiś inny sposób dogadujesz się z 2 innymi kierowcami (np. wynajmujesz auto) i auto jeździ prawie cały czas. Większość kosztów stałych pozostaje bez zmian, ale dzielicie się nimi na 3. Dodatkowo zmniejsza się ryzyko strat w przypadku gdy nie możesz jeździć (choroba,urlop) .
Sprawdzić i zakazać zawodu
Jak jest na postoju to wiemy ale niech każdy dba i patrzy za siebie kij ma dwa konice ja 20 lat jeżdżę i nierozumie tego gazu i gonienia z postoju jaki by niebyl każdy niech patrzy za siebie klijent masz pan i on wybiera a wy śliczni i grzeczni berety sami sobie robicie pod górkę ślepi jesteście czasy się zmieniły jak ktoś chce to i tak uberem pojedzie jego wybór.....
taxi
taksówkarz to i może nie jest ciekawy zawód ale jak ktoś się na to decyduje to musi to lubić. dużo jest taksówkarzy gburów i takich co kombinują i stają się zarabiać na biednych pasażerach. Z tymi stawkami to prawda niby jest cztery złote ale oni potrafią to obejść. Boli ich też konkurencja ze strony opti taxi czyli tańszej alternatywy i aut , które można zamówić przez aplikację. mnie akurat nie dziwi, że takie rozozwiazania są praktykowane. Taxówkarze są jak mafia myślą ,że mijsca ich postoju są ich i że nie może nikt tam stanąć opróćz nich... trochę przesada.