Widok

Taksówkarze

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
W ciągu ostatniego tygodnia widziałem co najmniej pięć razy jak Jaśnie Panowie Taksówkarze na skrzyżowaniu nowo wybudowanej Drogi Zielonej (nie wiem czy to poprawna nazwa) z Al. Niepodległości zawracali sobie z prawego pasa wjeżdżając prosto przed maskę samochodu, który z lewego pasa chce jechać prosto. Dwa razy zahamowałem w ostatniej chwili, żeby puścić idiotę z napisem "Taxi" na dachu, bo inaczej musiałbym się fatygować do warsztatu przez tych kretynów, władców dróg. Żeby dokładnie zobaczyć na czym polega ich debilizm, zapraszam do tego obrazka http://i47.tinypic.com/4gn9qx.jpg . Zauważyłem, że robią tak tylko taksówkarze, nikt inny. Jakaś choroba zawodowa?
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 8
no akurat znaki poziome mowia co innego. jadac od sopotu lewy pas lewoskretu jest do zawracania i skrecania w lewo, a prawy pas lewoskretu do jazdy w lewo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakbyś czasem zwrócił uwagę na oznakowanie a nie jeździł jak ci wygodnie,to zauważyłbyś,że z prawego pasa można jechać prosto jak i w lewo(zawracać z niego nie można) natomiast z lewego pasa TYLKO w lewo,więc nie dziw się ,że ktoś ci zajeżdża drogę skoro nie stosujesz się do oznakowania i lewym pasem do skrętu w lewo próbujesz jechać prosto,bo "fizycznie"tak można.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ta "choroba" dotyka nie tylko taksówkarzy i takich skręcających w lewo lub w prawo nie z tego pasa, co powinni, jest mnóstwo w Gdańsku.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry