Widok
Talosi
Dwa budynki wielorodzinne stanęły na działce położonej u zbiegu ulicy Świętokrzyskiej i alei Vaclava Havla. Niedaleko osiedla jest pętla tramwajowa, są przystanki autobusowe, przebiegają też nowe drogi - al. Havla czy Trasa WZ. Szybko dojechać można stąd zarówno do centrum Gdańska jak i wyjechać na trójmiejską obwodnicę. W sąsiedztwie jest pełna infrastruktura: szkoły, przedszkola i sklepy.
Miejsce sprzyja także osobom, które lubią aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu - kilkaset ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
obsługa
zainteresowało mnie osiedle Talosi i aby sprawdzić czy mogę sobie pozwolić na zakup mieszkania skontaktowałam się z działem kredytowym firmy Ekolan. Stanowczo odradzam "usługi" jednej z pań. Od tygodnia mam z tą Panią kontakt i nadal nie udało mi się poznać oferty bankowej. Mam wrażenie, że przeszkadzam tej Pani. Szkoda bo dział kredytów poleciła mi koleżanka ale korzystała wtedy z pomocy innej Pani - i była bardzo zadowolona
To ze obok jest petla to tak naprawde nic w prownaniu z tym, ze z drugiej strony osiedla powstaje market piotr i pawel z innymi lokalami uslugowymi, wjazd na osiedle ma byc wlasnie przez parking tego marketu (!!). Nie wiem kto chcialby sluchac dzialania urzadzen klimatyzacyjnych i innych umieszczonych na dachu marketu siedzac z kawka na balkonie. Ale to tez jeszcze nic - za kilka lat zacznie sie budowa nowej swietokrzyskiej, ktora bedzie przebiegac zaraz obok osiedla i po ukosie dolaczac sie do havla. szum dwupasmowki, to jest to!to wszystko niestety przekresla cala inwestycje. A mialo byc tak fajnie. Skandynawia to na pewno nie jest.
To prawda, ale...
... te mieszkania (na parterze) są tak duże (70m2), że okna również są z drugiej strony budynku, a ponadto od strony PIP 4pomieszczenia, to pomieszczenia gospodarcze (piwnice) oraz tzw KidsClub. Chociaz fakt, ze mieszkania na 1 piętrze, wystawione sa od razu na działanie rur/klimatyzatorów, co może być dla Dewelopera trudności w ich sprzedaży
Miejsce ciekawe okolica średnio ciekawa
Jak to bywa z developerami nie wszystko mówią a potem będzie płacz oszczędnych że mają klimatyzator hałasujący , super gorące powietrze wdmuchiwane do mieszkania.
Wjazd na parking utrudniony, hałas z pętli tramwajowej.
Nie lepiej się rozejrzeć na ładnym osiedlu obok z terenami zielonymi cena zbliżona.
Wjazd na parking utrudniony, hałas z pętli tramwajowej.
Nie lepiej się rozejrzeć na ładnym osiedlu obok z terenami zielonymi cena zbliżona.
Jak mozna mieszkac w blokach stojacych przy markecie!!! Jak trzeba byc zdeterminowanym,zeby kupic mieszkania w takim beznadziejnym miejscu!Fakt mieszkania byly tanie ale bez przesady mozna bylo cos fajnego znalezc i jeszcze ten smrod z szadolek to jest zenujace przed domem wielki sklep i petla tramwajowa wspolczuje mieszkancom tego wielkiego dziadostwa