Widok
Generalnie to kwestia gustu lecz z osobistego doświadczenia mogę powiedzieć iż farbę łatwiej jest zmienić gdy dany kolor się znudzi i to jest główny argument przeważający szale. Co więcej używając szablonów można uzyskać oszałamiający efekt. Niemniej jednak na tapecie widać mniej zabrudzenia.
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Tapeta (z fakturą) pozwala zamaskować defekty ściany. Pod farbę trzeba ścianę porządnie przygotować a to kosztowna i brudna robota.
Tapetę można kłaśc w zasadzie umeblowanym pokoju - czyli mniej roboty z wynoszeniem gratów.
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
Tapetę można kłaśc w zasadzie umeblowanym pokoju - czyli mniej roboty z wynoszeniem gratów.

Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
zależy jakie masz ściany. w starym mieszkanku w wielkiej płycie - były tapety, łatwiej było położyć i nawet potem je pomalować, niż cekolować fatalne ściany z komuny. natomiast w nowym mamy sciany malowane, gdyż są równe, gładkie, w standardzie były wycekolowane. i faktycznie - dużo łatwiej zmienić kolor, bierzesz wałek i przemalowujesz. obecne farby są naprawdę świetnej jakości i mało kapiące, więc nie trzeba wynosić mebli, wystarczy je odsunąć, niewielki pasek foli na podłodze przy ścianie, mało sie brudzi.
Hejka,
Ja bym radziła farbę, iż w dzisiejszych czasach istnieją farby( są droższe) przy pomocy których uzyskasz tak fantastyczny efekt,że nawet nie przyjdzie ci do głowy kiedykolwiek jeszcze skorzystać z tapet. Sprawdź może propozycje dekorala (fabryka PPG) bo maja naprawdę bardzo ciekawe propozycję.
Ja bym radziła farbę, iż w dzisiejszych czasach istnieją farby( są droższe) przy pomocy których uzyskasz tak fantastyczny efekt,że nawet nie przyjdzie ci do głowy kiedykolwiek jeszcze skorzystać z tapet. Sprawdź może propozycje dekorala (fabryka PPG) bo maja naprawdę bardzo ciekawe propozycję.
Tyle, ze podobno do tego są specjalne pędzle i techniki, zeby farba
wyszła równomiernie. Raczej wolalbym cos z Capparola. Jakos nie mam
zaufania do naszych farb :)
Z tego co czytalem to takie sciany pokrywa się laserunkiem.
I nie wiadomo jak to wyjdzie w realu a nie prospektach :)
A stiuki weneckie tez fajnie wygladaja :)
wyszła równomiernie. Raczej wolalbym cos z Capparola. Jakos nie mam
zaufania do naszych farb :)
Z tego co czytalem to takie sciany pokrywa się laserunkiem.
I nie wiadomo jak to wyjdzie w realu a nie prospektach :)
A stiuki weneckie tez fajnie wygladaja :)
Nie prawda, do dekoralu jako podkład używasz farby Akrylit W albo Hi-Latex,nie są tanie,ale za oryginalny efekt trzeba trochę wydać. A stiuki weneckie ,to dopiero pracochłonne zajęcie. Magnat oczywiście daje instrukcje,ale ja sama bym się nie odważyła tego robić,bo za drogie jest żeby eksperymentować. Widziałam wykończenie dekoralem i było naprawdę świetne, kupujesz pędzel dekorala( nie jest super drogi) i wszystko już później zależy od twojej inwencji tak naprawdę. To są całkowicie odbiegające od siebie propozycję i zależy ile chcesz wydać i co bardziej pasuje do ciebie i jaki efekt chcesz uzyskać. I szkoda ,że nie wierzysz w pol.producenta,czasami potrafią mile zaskoczyć.
Hm,no są takie naklejki na farbę http://www.magnatfarby.pl/produkty/dekoracje-scienne/welurowe-dekoracje-scienne/
Zobacz,może wybierzesz coś dla siebie.
Zobacz,może wybierzesz coś dla siebie.
My mamy na ścianach farby, mamy tapetę w sypialni i tynk strukturalny w salonie i powiem tak: najfajniejszy ale niestety najdroższy jest tynk, jak będę wykańczać poddasze farb będę unikała jak ognia, niestety mieszkam krótko, a już mam brudne ściany i strasznie się wkurzam, teraz np. robię gabinet i podobnie jak w sypialni robię pół na pół tj. dwie ściany w tapecie i dwie ściany w farbie
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Polecam tynki dekoracyjne http://www.fresco.gda.pl
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wnętrza po deweloperce zrobiłem tak, że ściana akcentowa jest z płytek ręcznie formowanych z https://klinkierbud.pl/ zamiast farby strukturalnej czy paneli, które wyglądają syntetycznie. Płytki zachowują szlachetność faktury, naturalny wygląd gliny i głębię koloru, co kamień czy tynki dekoracyjne rzadko dają. To trwała inwestycja nie trzeba co sezon odnawiać elementów dekoracyjnych.