Widok

Tartak w okolicach Bojana ?

Witam

Czy ktoś się orientuję gdzie w okolicy kupię deski, kantówki w dobrej cenie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W dobrej cenie to nie za bardzo. Ja brałem tego typu rzeczy albo z Jerpolu (za masztem w stronę Gdyni w lewo) albo w TIMie: Miszewko na zakręcie przed skrętem do Banina po prawej stronie. Było w każdym razie znacznie drożej niż na allegro w innych rejonach Polski.

spróbuj w Bojanie przy ul Poległych Żołnierzy

Ja szukałam w stronę Kaszub, ale już nie pamiętam gdzie. Wpisałam w google tartak, pomorskie,pojawiło się całkiem sporo, popatrzyłam na warunki i cenę. Opłacało się

Tartak w szemudzie ,cenowo wypadają całkiem przyzwoicie

Cześć, pracuję sporo przy cięciu drewna i ciągle mam problem z pyłem, który wszędzie się roznosi. Może ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał?

Tak, miałem dokładnie to samo. Na początku próbowałem sobie radzić zwykłym odkurzaczem, ale to tak średnio działało, bo zanim zdążyłem coś wciągnąć, to pył i tak latał wszędzie. Dopiero jak kupiłem odciąg trocin, to problem się rozwiązał. To nie jest jakiś super drogi sprzęt, ale robi różnicę. No i co ważne, zbiera ten pył prosto z maszyny, zanim zdąży się unieść w powietrze. Jak coś, to możesz zobaczyć tutaj: https://www.lazzuri.pl/produkty/odciagi-trocin/. Tam jest spory wybór, i to nie tylko dla dużych warsztatów, ale też dla takich, którzy pracują bardziej hobbystycznie. Ja mam teraz dużo mniej sprzątania, a w powietrzu nie wisi ta cała zawiesina, co się potem wdycha. Naprawdę polecam się tym zainteresować, bo to nie tylko o wygodę chodzi, ale też o zdrowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Bojano

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

do góry