Widok

TdF - tempo jazdy ...

No, jest jakie jest czyli niskie , dużo niższe niż w latach poprzednich . No koks no speed ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie widzialem jeszcze zadnego etapu, ale jutro zobacze co tam sie dzieje :) moze faktycznie chlopaki sie oczyscili i nie chca sie zajechac na poczatku :)
Teraz to juz przyśpieszyli. Dzisiaj wyszło ok. 39 km/h :D. Ale dwa dni temu to po prostu masakra...chyba 32km/h. Gdyby nie Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski, którzy ciekawie sobie gadali to można by było sobie spokojnie darować ten etap i wrzucić do studni...Wracając do tematu to myśle teraz że teraz sie czarują i nie chcą zamęczyć przed górami, które już w sobotę się ukarzą... Z dzisiejszego etapu szkoda mi Winokurowa, który miał wywrotkę 22km przed metą i gonił peleton z całą grupą, która na niego czekała. To była drużynowa jazda na czas...Niestety gonitwa się nie udała i Alexander przyjechał ze startą ponad minuty, a reszta z Astany odpadła na podjeździe :|
a to winokurov nie byl zamieszany w ta afere?
pewnie w tym roku nic nie wzial, dlatego nie dogonił :D
Szak wg Ciebie Jaroński i Wyrzykowski ciekawie gadaja? przedstaw argumenty za bo ja po prostu wylaczam dzwiek..:)
Nie interesuje Cię czy to Tomek ukradł Krzysztofowi notatki czy odwrotnie? Jakie kulinaria dominują w danym terenie? Według mnie to najlepsi komentatorzy w Polsce! Na przedwczorajszym etapie w ogóle sie nie nudziłem mimo że tempo było słabe jak już wspomniano. Ciekawe czy jak Ty miałbyś gadać przed 5 godzin o etapie w którym przez 95% czasu nic sie nie dzieje to lepiej byś sobie poradził... Jestem fanem Krzyśka i Tomka!
żeton napisał(a):

> Szak wg Ciebie Jaroński i Wyrzykowski ciekawie gadaja?
> przedstaw argumenty za bo ja po prostu wylaczam dzwiek..:)

Oczywiście! Można sobie posłuchać o winach z Burgundii i wyjątkowych krowach z tych terenów. :) Według mnie są super a do tego można się naprawdę wielu rzeczy nauczyć, jeśli w szkole nie miałeś. Wyobraź sobie ile oni się muszą przygotowywać do tego. Daty, nazwiska, zmieniający się krajobraz, zameczki, znane miejscowości, znani mieszkańcy, lasy...Możesz sie nawet dowiedzieć gdzie napoleon chodził do liceum! sie nie dziwię, że podkradają sobie notatki ;) A nie to co w piłce nożnej... nuda nuda i jeszcze raz nuda...Dudek...wybicie do Krzynówka....karny dla gospodarzy....PATOLOGIA!
A ja tam nie wierze , ze TDF jest czyste :-) Jesli chodzi o srodki zakazane, to poprostu wszyscy szprycuja sie czyms, czego nie ma na liscie srodkow niedopuszczonych....sportowcy zwykle sa 2, a nawet 3 kroki przed tymi,co ich
ścigają :-) nie dotyczy to tylko kolarstwa....

Ziarno
No i w tym masz pewnie rację ...niestety
w pewnym sensie macie racje. tzn. Lubie jak pan Wyrzykowski czasem opowiada o historii Francjii albo o jakims zameczku. ale Jaroński to moim zdaniem dno. i on ciagnie w dol Wyrzykowskiego i dlatego ta dyskusja ich czasem jest zenujaca. a poza tym. ile razy bylo tak ze na ucieczke oni reaguja 30 sekund pozniej albo myla lidera z jakims harrym z tybetu. najlepsi komentatorzy byli na kanale DSF (nie wiem czy kanal nadal istnieje) powiedzieli cos raz na 5 minut ale z sensem i madrze.
relacjonują Live, natomiast nasi ze studia w warszawie :)

Maciass napisał(a):

> relacjonują Live, natomiast nasi ze studia w warszawie :)

ale dlaczego pier . olą jak po 6 . piwie ? przykład : na zjeździe zawodnik opiera dłoń na plecach zawodnika jadącego przed nim - oszczędza energię nie korzystając z hamulców i zwiększa prędkość . a jaro na to , że drapie go po plecach . vyoha . he he :)
Ja natomiast uwazam ze to Wyrzykowski bardziej pieprzy i Jaronski do niego rowna. W poprzednich edycjach nie bylo Wyrzykowskiego i komentarz byl ok. Owszem ciekawe sa te rozne rzeczy o ktorych mowia ale po pewnym czasie ma sie tego dosc. Generalnie kroluja ogolniki, gadaja za malo i sprzecie i kolarstwie jako takim. Zreszta jest to bolaczka kazdej relacji w dowolnej dyscyplinie sportowej. O rowerach i kolarstwie akurat troche wiem ale chcialbym wiedziec troche wiecej o aspektach technicznych i treningowych innych dyscyplin.

ps. Szpakowski w koncu zlikwidowal ta swoja koszmarna zaczeske :-)
Oni obaj są siebie warci :) Nie wiem czy pamiętacie ja kiedyś z nimi czasami nawijał Galiński. Wtedy można było sobie posłuchać, teraz jak oglądam TDF to dźwięk mam puszczony z winampa :D

www.trek.gd.pl
kolejny przyklad. Armstrong w 2005 roku bodajze na jakims etapie czesto rozmawial z wozem technicznym przes sluchawki mikrofon czy jak to tam sie zwie. Jaro(jak poprzednicy go nazwali:D): "ale Armstrong ma chyba problemy z barkiem, co chwile sie za niego chwyta." wymieklem wtedy:D
lepszy numer był na tdp , kiedy gościu stwierdził , że facet z jajcarskiej grupy sanie dowal , cyt.: " ma nietypowy daszek przy kasku " , podczas gdy były to wetknięte w łeb okulary . . . no i co ? he he :)
ja uwazam ze sa z****iscie, czepiacie sie pierdół
i za to ich uwielbiam:D

słuchajcie, to dodaje tylko uroku a i tak kazdy kolarz wie o co chodzi.. :> moze i czasem gadaja głupoty i gubią wątek, ale i tak uważam że to super komentatorzy.
no w porownaniu z tym idiota co zawsze komentowal TDP to sa super.
do góry