Widok

Tesco sprzedaje sklepy

"Sprzedane zostaną sklepy Tesco w następujących lokalizacjach: Wrocław ul. Długa, Warszawa ul. Stalowa, Kraków ul. Wielicka, Gdańsk ul. Cienista oraz w Lublinie. "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skad sm ma kasę? Przeciez to spółdzielnia mieszkancow a nie firma deweloper. Chyba nie beda okradac obecnych czlonkow tlumaczac konieczność podwyżek na zakup gruntu dla nowych budow?

W auchanie bulem istatnio z 10 lat temu, czesciej carrefour czy eleclerc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno ma być Tesco zburzone i powstać spalarnia odpadów toksycznych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wierzcie czy nie w każdym razie Kaufland bedzie. Będzie mniejsze niż obecnie Tesco. Zostanie pomniejszone o kilka działów np.przemysłówke alkohole, Piekarnie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Tesco pracownicy pracujacy tam informują , że będzie Tesco tylko mniejsze, - czy ty wiesz lepiej od właścicieli Tesco?

Będzie Tesco mniejsze, robią przeróbki ale do konca grudnia. Wtedy zamykają.

Byłam w zeszłym tygodniu; wnętrze jak po przejściu tornada - puste półki, a to co sprzedają na bieżąco, ma ceny chyba z kosmosu. Przy POK jest informacja o "mniejszym i wygodniejszym dla klientów sklepie TESCO", który będzie w miejscu dotychczasowego. Dziewczyny pakujące resztki towaru mówią, że od stycznia będzie Kaufland. Myślę, że wiedzą o czym mówią. Z tego wszystkiego można wywnioskować, że będzie i Tesco i Kaufland (w jednym miejscu?)na czym powinniśmy, jako klienci, skorzystać (konkurencja).

Auchan jest też na miejscu Reala na Przymorzu (naprzeciwko Urzędu Skarbowego i Alfy, ul.Kołobrzeska) - dojazd z Chełmu tramwajem (długo) lub 227 (krócej).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie będzie Tesco i Kaufland razem. Będzie tylko i wyłącznie Kaufland.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gruby mobbing tam był i pewnie dalej jest bo nikt tam o z zdrowych zmysłach nie będzie się zatrudniał w tych czasach, głównie pracują "starzy" pracownicy co bali się odejść, ci co się ocknęli szybko się zwinęli.

https://finanse.wp.pl/kaufland-chce-przejac-sklepy-po-tesco-jest-wniosek-do-uokik-6423329112533121a
Wnioski do UOKiK wpłynęły 30 sierpnia, sprawa jest w toku. (Kauflandu).
Wnioski dotyczą wielkopowierzchniowych sklepów detalicznych z niewyspecjalizowaną sprzedażą artykułów konsumpcyjnych codziennego użytku w Krakowie przy ul. Wielickiej 259, w Warszawie przy ul. Stalowej 60/64, we Wrocławiu przy ul. Długiej 37/47, w Lublinie przy ul. Orkana 4, w Gdańsku przy ul. Cienistej 30.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i dobrze. Osobiście nie przepadam za hipermarketami, więc niech w końcu będzie sklep dla wszystkich (o ile taki będzie).

Ceny nieciekawe bo dyrekcja obiektu ma całkiem ciekawą politykę cenową wynajmowanego metra :D za średniej wielkości lokal (piję do byłego fryzjera tam) trzeba było szanownemu najemcy płacić 15k zł. Nic dodać nic ująć gdy Forum w momencie otwarcia życzyło sobie 8k miesięcznie a miało 300x więcej klientów :D

Nie wiem, jak to wygladało w innych, wymienionych lokalizacjach, ale Tesco na Cienistej to jest naprawde porażka. Począwszy od podziemnego parkingu ponącego w półmroku, kształtem przypominającego bunkier, który zaraz komuś zawali się na łeb (nawet jest z betonu) a kończąc na brudzie w samym sklepie. Ktoś niżej wspomina o galerii Morena. Przecież tam też na poczatku ta galeria nie była tak duża jak teraz, była niewiele większa od Tesco. Jakoś jednak dali radę. Galeria stała się na tyle popularna, że sukcesywnie ja rozbudowywano. Jeśli mam być szczera- wolę nadłożyć drogi, zjechać z Chełmu Łostowicką w dół i robić zakupy w galerii Morena. Oprócz atrakcyjniejszego cenowo i asortymentowo Carrefoura mogę kupić buty ( rózne półki cenowe, bo jest i CCC i Venezia), odzież, kosmetyki (jest i Douglas i stand Golden Rose) a jak mam fantazję to nawet lodówkę i kino domowe w Euro AGD. No i nie boję się, że konstrukcja w każdej chwili runie- parkingi są kolorowe, dobrze oświetlone, zapraszające i zachęcające, by robić tam zakupy. Strefa gastronomii oferuje ogromny wybór- od Chińszczyzny, poprzez kebaby aż do kanapek w Subway. I wszystko świeże a nie wyleżałe i wyschnięte, jak dania w barze w Tesco (dodatkowo relatywnie tańsze i warte swojej ceny).
Nie wyobrażam sobie, że jakaś poważna marka będzie chętna na wynajecie sklepów w galerii po Tesco na Chełmie. Najpierw trzeba by włożyć kupę kasy w remonty. A betonowy, ciemny bunkier zwany parkingiem podziemnym nadal będzie odstraszać potencjalnych klientów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mi ten parking się podoba. Mało ludzi jest, na spokojnie można grzebać przy samochodzie i deszcz nie pada na głowę :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ktoś wie czy planują jakieś przeceny na zamknięcie?
Tak, szynka konserwowa będzie w promo
I pewnie tylko na to czekasz. Żenujący komentarz
Ja nie ale ty. Zimno już parawanu na plaży nie rozstawisz to widzę czekasz na promki.
Skąd - tak jest po polsku. Nawet ci co pracują w Tesco powinni wiedzieć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1