Widok
Tłumy w SKM
Tłumy w SKM. Sobota, ładna pogoda (pewnie wszyscy jadą na melanż do Sopotu, tak jak ja) ale pociągi dalej co 30 minut jeżdżą. Ja tylko przypomnę, że dalej trwa pandemia - dystans, dezynfekcja, maseczka i szczepionka. Inaczej nigdy z tego nie wyjdziemy. Czy osoby odpowiedzialne za ten skandal w końcu poniosą karę? Gdzie sanepid? Znowu mają być przepełnione szpitale (a potrzebujemy ich teraz jak ...
więcej
więcej
Zarząd tej firmy
już dawno "zmurszał", i funkcjonuje w innej rzeczywistości. A wystarczyło by, ponieważ roboty torowe sa gdzieś na terenie Gdyni, wprowadzić pociągi w relacji Gd.Śr. - Sopot. Żaden problem techniczny, trzeba tylko chcieć. A składy do Gdyni powinny być zestawione z 3 x EZT, jak dawniej bywało. No ale tu pasażer sie nie liczy, liczą się koszty i oszczędności. Kto ma jechać i tak kupi bilet i pojedzie, a w jakich warunkach, no cóż, prezes wozi się wypasionym samochodem. A swoja droga to ów pan L. to ciekawa osobowość, przetrwał wszystkie opcje polityczne !
Jestem rodowitym gdańszczaninem, jeździłem kolejką na przełomie ostatnich 30 lat i kiedyś pomimo mniejszej liczby pasażerów skmki częściej kursowały. I przestań prawić swoje dyrdymalymo roszczeniowości i że.pasazer SKM =biedak. Ja w przeciwieństwie do ciebie mieszkam w dobrze skomunikowanej dzielnicy zatem nie musze do codziennych podróży używać samochodu. Place regularnie za bilet zatem wymagam pewnego poziomu komfortu. A nie że w 2022 roku jeździ się dalej tymi samymi starymi składami, tylko bardziej przepełnionymi i za większą cenę biletów...