Widok

Toyota Auris. W dieslu czy benzynie?

Opinie do artykułu: Toyota Auris. W dieslu czy benzynie?.

Wygląda inaczej, jeździ inaczej i waży mniej. Jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu najnowsza Toyota Auris? Sprawdziliśmy dwie wersje najnowszego hatchbacka z Kraju Kwitnącej Wiśni - z silnikiem benzynowym w bogatej wersji wyposażenia oraz oszczędnym dieslem z wyposażeniem ze średniej półki.Ostre linie i przetłoczenia, żadnych krągłości. Auris jest ostry i aerodynamiczny. Wygląda jakby jego kształty wygenerował komputer. Czy może się podobać? Niektóre kreski, którymi rysowano samochód ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aursi zdecydowane dieslu

Mam auriskę 2011 od 4 lat. Nie potwierdzam że są problemy z DPF. Bałem się tez zakupu ze względu na DPF - nie ma się czego bać zrobiłem autem 70 tys km to wiem.Auto jest po porostu bezawaryjne ii będzie bezawaryjne na pewno do 300 tyś km.. Minimalnie trzeba rozgrzać silnik. Jak ktoś jeżdził po mieście z DPF to może miał problemy. Zaletę auta jest że na krórkich trasach np. 2 km można załączyć podgrzewacz silnika . Po 5 minutach na postoju wskazówka ogrzewania jest na połowie. Nie spotkałem diesla po 2010 roku z podgrzewaniem silnika. Spalanie przy trepie wynosi 6 l/100 km max prędkość 195 km tyle jechałem a przy jeżdzie dziadka pali do 5 L. przy 80 km pali 4 L .Auto jest tak szerokie w wewnątrz z przodu jak avensis. Jedyna wada fotel pasażera przodu jest mega niewygodny co zapewnia bolączki przy dłuższej podróży. Wnętrze auta w porównaniu do II jest mega ładne. Wnętrze II jest tak koszmarne że nie zdecydowałem się po jeżdzie próbnej na zakup. Czułem się jakbym miał oddać mercedesa za fiata tipo. Plastiki wewnątrz auta są marne to trzeba przyznać no ale to w końcu nie Audi A 8. Auris z tym silnikiem jest mega bezawaryjnym i przestronnym autem leje się ropę i zmienia klocki tarcze i nic więcej- oczywiście mowa jest o aucie bezwypadkowym nie kombinowanym aucie który nie ma malowanego żadnego elementu i mający wszystkie szyby oryginalne 100 % salon Polska

Dla takiego prostaka owszem.

Toyota diesel

Czy był regularnie zmieniany olej i jaki, na jakim paliwie jeździły? Flotówki są inaczej eksploatowane niż prywatne, nic dziwnego, że padają elementy osprzętu silnika...

noga z gazu

Mi Auris 1,6 132 KM pali 8,5 - 8,7. Po proszu nie muszę być najszybszy na dzielni i urywać dwóch minut na Grunwaldzkiej.

auris.....

ten samochód nie ma wyglądać. on ma generować najniższe z możliwych kosztów i jeździć, jeździć, jeździć.....
mam 4 letniego z 1,6, grubo ponad 100 tysięcy km i wszystkie przeglądy w ASO. nawet nie myślę o tym ,że może odmówić współpracy. mam już z drugą toyotę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedyś Merc prawie zbankrutował przez tą niezawodność. szkoda, że projektowanie zaczęli zlecać księgowym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba trucki chiales powiedziec .. wracaj na zmywak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

głupoty gadasz

a mozna cie cofnac do przodu?

benzyna jest lepsza od ropy to wiedza dzieci w przedszkolu !

nie truje tak i jest czysta i szybsza ! bardziej ekologiczna ! w USA wszystkie auta to BENZYNA ! tam w dieslu tylko tracki (tiry ). BENZYNA I AUTOMAT ! NIE MA INNEJ OPCJI !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tylko Honda

Za Hondę Civic z silnikiem 1.8 140 km z 2012 roiku zapłacimy w wersji comfort 62-65 tys

tak?

dziwne, bo rozmawiam na głośnomówiącym i nie ma problemu, nawet latając w okolicach 140-150... Jak ci naprawdę za głośno zawsze za kilkadziesiąt złotych można dołożyć podwójne wyciszenie komory silnika...

to co pisze dotyczy wszystkich aut

wszedzie wtryski pracuja tak samo i podobnych warunkow potrzebuja do poprawnej pracy. mi akurat padly w D4D

a co jest lepsze od turbodisla....

zapędziłeś się, ...., turbosprężarki ;-) kupując benzynę w turbo masz ten sam problem co w dieslu;-) poza tym będziesz miał pompę wtryskową, wtryskiwacze (jeśli bezpośredni) a ford już od lat stosuje dwumas;-)

a jak trzeba przystrzyc wlosy

maszynka do golenia V8 wystarczy

dużo ci pali

moja benzyna prawie 200 KM pali 12, glownie miasto. Trasa to potrafi zejsc do 8 :) autostrada, duze predkosci 10 litrow

wygląda jak hundai...

a skoro nie widać różnicy to...

najlepiej kupić KIA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

kiedys tez myslalem ze takie zdanie jest błędne, teraz to nie mam pewności :)

ale w jezyku polskim masz podwojne zaprzeczenia. zwrot: 'nikogo nie ma' tez nie oznacza ze wszyscy są. Polski jest po prostu nielogicznym jezykiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

duży diesel to 4,5 toyoty na przyklad a nie jakies gowienko 1,6-2,0

j.w.

to co dają te nowoczesności, skoro

25 letni mercedes W124 2,5d przy bardzo szybkiej jeździe nie wychodzi poza 8,5l/100km a przy spokojnej w okolicach 6l? Bez remontu silnika, potaksówkowy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry