Widok

Toyota Corolla E15-opinie

Cześć.

Chciałem zasięgnąć opinii u posiadaczy samochodu toyota corolla 1.4 z silnikiem benzynowym VVTI, 97KM, rocznik 2007-2010 sedan. Czy mieliście z tym samochodem jakieś większe problemy/naprawy; jakie jest spalanie oraz czy są problemy z tą jednostką napędową. Dzięki i pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, jestem posiadaczem Corolli e 15 1,4 od niedawna i jak do tej pory samochód sprawuje się bardzo dobrze, ale w oparciu o poprzednia wersje Corolli e 12 1,4 którą posiadałem zauważyłem, że Toyota jak wszystkie światowe firmy oszczędnościami odchodzi od wysokiej jakości swoich wyrobów.
Mam zastrzeżenia do jakości powłok lakierniczych, szczególnie elementów zawieszenia i podwozia. Poprzednia Corolla e 12 po dziewięciu latach użytkowania wygląda lepiej niż ta, którą posiadam obecnie,a która ma przejechane tylko 40 tys kilometrów i ma prawie pięć lat . Poza tym przy tym samym silniku jest głośniejsza, nie wiem czy spowodowane jest to innym układem wydechowym, czy innymi materiałami wygłuszającymi. Nie mam zastrzeżeń co do nadwozia,jest to bardzo ładny sedan, wygodny i przestronny. Przy takim aucie jakim jest Corolla w mojej ocenie Toyota powinna bardziej zadbać o to,by auto było bardziej wyciszone i poprawiła jakość powłok lakierniczych podwozia. Może jestem przesadny , ale różnice zauważyłem.
Wiem, że auto ma już następcę i mam nadzieję, że nowa Corolla będzie lepsza od swojej poprzedniczki, a nie odwrotnie.
Napisałem swoje spostrzeżenia na podstawie dwóch modeli Toyoty, które użytkuję, jest to najbardziej obiektywna opinia z mojej strony,nie mam negatywnych uwag co do instalacji elektrycznej, czy też silnika, gdzie jeden chodzi na oleju mineralnym, a drugi na syntetyku, obydwa Toyoty. Żaden z silników nie wykazuje tzw. brania oleju.
Ogólnie przy moich spostrzeżeniach uważam, że Toyota Corolla to auto godne polecenia. Biorąc pod uwagę silniki 1.4 zużycie paliwa średnio około 6 litrów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Przejazd na Lotnisko (4 odpowiedzi)

Cześć! Poszukuje sprawdzonego przejazdu z pruszcza gdański na lotnisko rębiechowo, żeby ze mnie...

Żarówki do samochodu (24 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry