Widok

Trabant 601

Trabant, na równi z Fiatem 126p, kształtował polski rynek motoryzacyjny przez długie lata. Nieskomplikowana konstrukcja, niskie koszty eksploatacji oraz cena powodowały obromną jego popularność. Dziś, w dobie 16-zaworowych silników, poduszek powietrznych, komputerów pokładowych i układów antypoślizgowych Trabant wydaje się po prostu przeżytkiem.Określeń na Trabanta jest dużo. 'Trampek', ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby tak jeszcze wznowić jego produkcję.

Ja zawsze chciałem mieć trabanta, ale niestety mój pierwszy w życiu samochód
nie był produkcji zachodniej (no... DDR) a tylko na licencji zachodniej (F126p).
A czemu nie mogłem spełnić swoich marzeń, bo ten samochód wybitnie nie
podobał się kobietom.
Ale teraz w roku 2001 to na nówkę Trabanta nawet z takim starym dziadkiem
jak ja w środku niejedna panna by poleciła.
Bo czasy się zmieniają!!! i jak by tak jeszcze pod okno zajechał taki w kolorze
no np. srebrny metalik z szyberdachem, z przyciemnianymi szybami, z fabrycznym
uchwytem na telefon komórkowy to może i moja małżonka dała by się skusić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uwagi użytkownika

Ot kilka słów o spalaniu:
Spalanie przez ten pojazd kształtuje się bardzo różnie, mam dwa trampki, jeden z dobitym silnikiem
(ponad 80tys. km), pali max.6-7 litrów, przy czym aż zwija asfalt, ale trochę sie boję nim jeździć bo
wszystko w nim wylatane. Drugi mój trampek to prawdziwe cacko, rok produkcji koniec 1990, dużo bajerów
tj. wskaźnik paliwa, zagłówki, lepsze siedzenia, ogrzewana tylna szyba (cienko grzeje), halogeny i inne.
Ale pomimo, że silnik ma po remoncie, to nie starcza mu 8 litrów, i to wcale szybko nie jeżdżę (tj.max.90).
Komfort:
jest trochę lepiej niż w maluchu, ale powyżej 100km/godz. przy złym wyważeniu kół zostaje się tylko modlić
zaleta: dużo miejsca w srodku, no i bagażnik (420l)
Ryzyko kradzieży:
Nikłe, trzeba umieć te urządzenia odpalać, to nie takie proste. Ja zostawiam pojazd otwarty.
Usmieszki innych użytkowników drogi:
E tam trampek, itd. Ale w starcie ze swiateł to mało kto ma polot. A do tego jak pali gumy.
Wnioski:
Nad jezioro w sam raz, dalsze trasy z wyboru PKP.
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trabant

Hej. Mój znajomy mial trabanta ale mu sie przełamał w czasie jazdy (powaznie) takze nie ma o czym sie rozpisywac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przemek

Znajomy przemka posuć umie równiez kulkę z metalu :)))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trampczan

Osobiscie zajechalem 6 trampkow. Uwazam ze jak na swoje czasy byl to jeden lepszych bolidow.Trampkiem zrobilem trase do grecji i spowrotem bez zadnej awarii. Polecam go wszystkim poczatkujacym kierowca , napewno jest lepszy niz Pf126p.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

auto dla oszczędnych

jedno z nielicznych aut, które jest w stanie jeździć na rozpuszczalniku (w hurcie ok. 2zł/l);
przetestowałem na przebiegu ponad 30tys.km.

Pomocy!

Przemieszczam się trabantem kilka lat. jedynym problemem dla mnie jest brak niektórych części.
Szukam poduszek do Trampka 1.1 i amortyzatorów na przód. Dajcie cynk jeśli ktoś coś wie.

Od Trampków wolę Adidasy

trampek moze konkurowac z bolidami F1 dzieki swej ultra lekkiej karoserii z lekkich stopow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

TRABANCIK

MUJ KARTON MA 9 LAT A NAWET NIEMA ŚLADU RDZY SĄSIAD KUPIŁ POLONEZA I MUSI GO ODDAĆ DO LAKIERNIKA.
WNIOSEK PLASTIK IS GOOD

Sam mam 2 trabanty.68 i 87 rok.Obydwa sprawują sie świetnie

Trabi

Nie mowil bym ze sie nie ma nad czym rozpisywa bo to o malaczu nie mozna powiedziec nic dobrego. Trampka mam i jestem zadowolony nic nie robilem w nim a mam go od 2 lat a on jeszcze oprocz tego z 10 wiec nie mow mi ze nie ma sie nad czym rozpisywac a wogole to ty wiesz jak Trabant wyglada ???

trabinator

Ja jestem zakochany w Trampku. Mam 601ke do której założyłem silnik z wartburga i teraz nie mam nawet czasu sprawdzić jakie miny mają kierowcy, którzy w tyle zostają - po mieście mało jakie auto ma szanse na przyspieszenie

to było to!

My w rodzince nazywaliśmy nasze trabanciki - Syfilisek. Bardzo fajnie się jeździło. Sporo miejsca, chociaż w maluchu są wygodniejsze siedzenia. Korozja się brała solidnie, ale można było jeździć na tańszej benzynce.
Całe moje dzieciństwo, aż się łezka w oku kręci...

TRAMPI

Posiadam Trabanta z silnikiem fiata 126p pojemno 600 jestem z niego zadowolony,ale ukria mi sie poloska i nie mam skad jej wziasc

trabant 126p

mowisz że masz z silnikiem f 126p??? prosze napisz mi na e-mail jak to zrobiłeś i kilka fotek virussek@op.pl sam chce zrobić trabanta z silnikiem od malucha jeżeli jeszcze ktoś inny ma taką przeróbke (udaną) to proszę niech pisze na e-mail
Pozdrawiam!

Opel Tektura 601 GTV

Tak, tak - taki napis miałem kiedyś na jednym z moich trampiszonów (Łódź) a jeździłem od dzioecka kolejno pięcioma. Spalanie ok - jeśli nie piszczałem spod świateł (leciały przeguby) to mieściło się w normie - średnio 7 - 7,5 l/100km. Wygoda dużo większa niż w 126p a i pierwsze bzykanko było w tramku lepsze niż w maluchu. A do tego ten z****iście duży bagażnik - prawie taki jak w 125p. Wkurzało mnie tylko miesznie mixolu na stacji benzynowej. No i trzaskanie drzwiami...ale komfort jazdy zwłasza po założeniu leprzych gum - całkiem, całkiem. Obecnie zajeżdzam Kia pride kombi ale mile wspominam czasy trampka. Pozdrawiam wszystkich użytkowników plastikowej rakiety.

tekturkowe autko

moj kumplo mial trampka ale myszy mu go zaczely jesc a i odpadal dah to se byl kabrio czasem

gdybym nie bawil sie tyle to moze i by jezdzil jeszcze...

aha bylem wtedy 17 to letnim szczeniakiem, troche dalej sie nawet czuje od czasu do czasu. Dobry samochod jak na tamte czasy, na zoltej dobre zurzycie paliwa bardzo dobre przy wlasciwie ustawionym gazniku i zaplonu 6 - 6.5 na sto :^). Ostatnia proba ustawiania zakonczyla sie na drzewie przy 127 km/h aha tak szybko jezdzil o ile licznik dobrze pokazywal. Tak czy inaczej to byl lepszy samochod od malucha: pakowniejszy, lepsze przyspieszenie nawet z dwojki, hi, hi. Gdybym teraz mogl i bylo by mnie stac to sciagnal bym jednego do Kanady i zrobil z niego samod rajdowy - ale by sie dziwili. Wariat jestem to wiem, ale mozna czasem pomarzyc :) a teraz jezdze stara rozlatujaca sie Civic - tez dobry rzech

I love Trabant

Trabiego mam od poczatku marca. jesty z*******y. przy diobrych wiatrach na 100 km wystarcza mu 5,5 l. awarie jaki mial (zjechane szczekihamulcowe, zlamany wachacz) byly z mojej winy ale wszystko jest tak latwo naprawic ze to po prostu bajka (gorzej z czesciami:) ). czasami tylko nie chce zapalacm ale wtedy wystarczy go troche popchnac :)))

Zajebisty bolid

niech się Toyoty schowają :-) Tak prostacko wykonany, że nie ma sie co zepsuć - japończycy niech się jescze pouczą... :-)

trabant być cool fura

ludzie podziwiam was, jesteście naprawdę optymistami, ja się boję tym jeżdzić (kumpel ma takie cudo), przestałem z nim jeżdzić jak się złamał tylny wachacz i nas postawiło bokiem na zakręcie, weźcie popatrzcie na te wachacze trabanta a pózniej spojrzcie jakie są chociażby w malcu, (te w bobie nie mają prawa się złamać), a teraz wyobraźcie sobie jak podczas szybkiego łuku w centrum miasta wam pęka tylny wachacz po dociążonej stronie, JA CHCĘ ŻYĆ, już do tego nie wsiąde, --------------------------------uwaga do panów konstruktorów---------------- proszę dopracować ten element zawieszenia w nowej wersji tego rynkowego przeboju

Trabant przetrwa wszystko

Xłaj - ten samochód jest bezpieczny nie wiem o co ci leci stary. Przeżyłem niejedno dachowanie i jakoś żyje. Miałem dwa trampki ateraz nie mam żadnego ale - life goes on -

ludzie...

Hehe kiedys z kolega kupilismy sobie po trampku, i
sie scigalismy w roznych miejscach. Nie powiem
ten wyglad , cos w nim jest, ale w dzisiejszych
czasach to jednak do porshe to mu duzo brakuje,
jest niebezpieczny, moze ta waga pozwala mu byc
bardziej dynamicznym , ale przy tej mocy silnika to
jest to taki troche lepszy fiat 126p, wiec niech nikt
mi tu nie wyskakuje z tekstami ze na swiatlach nie ma sobie rownych bo go wysmieje :)))))

poszukuję

maska tylna combi - 501-976-027 trójmiasto

Ford "Ka"

Mam 3 trabanty.Jestem z tego auta zadowolony.Mam jeszcze daewo,ale wole dupsko wozić w trampku.Ppzdrawiam wszystkich użytkowników trabanta -Misiaczek

hmmmm..

ŚMIERDZI!!!!!!!!!!!!!!

Zemsta Honekera

taki napis miał mój Trabant Combi rocznik 78 , Jeździłem nim w latach 94-96 w Gdansku. Przejechałem ok.30tys km. raz go tylko naprawiałem w trasie (pękł pasek klinowy). Udało mi się nim przewieżć jednocześnie 400km cementu + kierowca. Latem dolewałem ropy ok.4 litry na zbiornik 26litrowy ale za to mniej oleju o połowę. Lepiej szedł i mniej kopcił. Dzisiaj czasem z zazdrością popatrzę na jakieś plastikowe cacko.

niech MIXOL bedzie z wami....

mam trabiego *87 czerwony .przyciemniane szybki zbiera sie niesamowicie,przy spokojnej jezdzie wciagie 5 l.i drazni mnie tylko jedno jam wogule mozna f126p porownywac do tego slicznego pojazdu jakim jest trabi (one maja dusze)

yuuk

jak można się napalać trabantem?

kochany samochodzik

Trabant jest to super samochód . kiedys mOj wojek mial trabanta nikt na starcie z świateł nie miał szans . Duży w środku . NIerdzewieje . Rozkłądane tylnie siedzenia . jak masz dziewczyne jak znalazł . tanie częsci . Za kilka dni też będe posiadaczem tego cuda . Uważam że jest to samochód kilka razy lepszy od 126p. łatwo można zniego wyciagnąć 40KM. Można zniego wyciągnąć nawet 87 KM ale żywotność takiego silnika jest pare miesiecy . Co o trampku możne jeszcze powiedzieć jest wygodny , gajga od zmiany biegów nieprzeszkadza nieplata sie miedzy siedzeniami . tych gogo znam i maja trampki potrafia jeżdzić nimi ok 140 km/h . Bardzo łątwo można zrobić z niego cabrio . to jest moje zdanko . jak troche nim pojerzdze napisze coś więcej o tym pojeździe .

Trampol full wypasiona furka

Mialem trabancika i bylem z niego zadowolony, teraz tez podziwiam innych ktorzy jeszcze wytrwali przy tych silnikach dwusuwowych. Maluch to zlom w porownaniu do trampka, wakacje z trampkiem a wakacje z maluchem. To jest dobrze porownanie tych obu samochodow... Polecam poczatkujacym kierowcom!!!

co tu powiedzieć

Trabant mój wujek tym autiem jeździł jest oki, ale co mnie drażni to jdno, że teraz włściciele trabantów dorabiają jakąś ideologie do tego auta jakby niewiadomo co to było a to przecież auto dla mas w NRD było kżdy mógł go mieć, niewiem czy czują się właściciele aż tak niedoceniani czy maja kompleksy, żę chcą dorównać garbusiażom, bo to tak jk ja bym dorabiał ideologie do junaka jak do harleya a niejest nim przecież pozdrawiam jaca

Trabant a Garbus

Zajrzyj sobie na www.cartoontrabant.pl to zobaczysz Trabanty.
Ja jezdze 1.1 ale silnik mam 1.3 na prawde po utwardzeniu i obnizeniu zawiasu to jest super smochod. Latwo go naprawic a wachacze Ci kazdy blacharz moze porzadnie wzmocnic blacha 3mm i sa pancerne.
A co do Garbów to bylem ostatnio w Sztumie na zlocie - banda dresow (oczywiscie zdarzali sie normalni ludzie) ale nasze zloty maja o wiele fajniejszy klimat moim zdaniem !
O wogole to 155km/h sie dalo wyciagnac na trasie.
Mistrzowy samochod mialem dwa wypadki raz mi sie wyrwal kielich od wachacza raz cmoknalem latarnie i raz dachowalem i nawet sie nie zadrapalem tylko pasy trzeba zapinac :D

Trabant - debeściak

Ja mam Trabanta od 2 lat i jest chyba najlepszym samochodem jaki moglem sobie kupic za te pieniadze.
Pozatym awaryjnosc nie jest duza, od czasu do czasu, a w zimie to zaskok od pierwszej iskry. Bez zadnego "ale" dojechal do Warszawy ( z Walbrzycha) i z powrotem.

SUPER AUTKO

TT

TRABANTY SA OK MIAŁEM JEDNEGO I MI SIE ZŁAMAŁ ALE TO BYŁA WADA FABRTCZNA

Trabant?

Trabant, skóra i komóra :) . Ja mam 3 sztkuki i nie mam zamiaru narzekać. Co prawda dwa są w kartonach na strychu ale to nic. Jak sie nie ma AC to trzeba sie liczyć z każdym klamotkiem, bo niektóre trudno dostać. Jakby ktoś coś potrzebował niech napisze, może się coś dla niego znajdzie. Pozdrowionka dla wszystkich trabimaniaków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trabi są dobre

Miaem dwa 601 sedan z 72,kupiłem go w 83 i miałem 5 lat nie narzekałem to był mój pierwszy wóz,ale jaki całą Polskę i nie tylko nim przejechałem.Następnego kupiłem w 88 wersja kombi i full opcja,w dodatku po kilku zmianach.Młodym się było i się chciało przerabiać he,he.Potem przesiadłem się na 125p.Podsumujać trabi rzadzą.Pozdrawiam jak najszczerzej wszystkich jego posiadaczy.

opinia o trabantach

to jest auto dla facetów bez kompleksów. w przeciwieństwie do właścicieli vw golf

TAK, TRABI RZĄDZI!!!!

Mam dwa egzemplarze tego cuda. Nie mam na co narzekać, z maluchem nawet nie próbóję porówmywać bo kashel nie ma szans. Jak trzeba coś naprawić to wystarczy kilka kluczy i trochę umiejetności... Jeszcze jedna sprawa dla posiadaczy: sprawdźcie ramę i szkielet, bo lubi rdzewieć, zaczyna od połączenia progów z nadkolami. Mam też GARBUSA ale to już inna para kaloszy i tych dwóch samochodów się nie da porównywać. Po prostu zupełnie co innego.

Mój sąsiad ma wyczesanego Trampka

Trampek mojego sąsiada ma:nową tapicerkę,tłumik,malowania,naklejki,poprzesuwane liczniki,fajne radyjo,halogeny i nakrywki na światła i na wloty powietrza.

Kupie Trampka

Kupie Trampka z papierami i zarejestrowanego moze byc do remontu.Czekam na odpowiedzi

spraedam 601

sprzedam w dobrym stanie i z papierami,zarejestrowany

wajper

myśle że ten honekier jest wyjjjjjjjjjjeeeeeeeeebbbhbbbbbiiiiiiiiiisssssssstttttttyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!

Trampkolina

Trabanta nie mam ale na niego zbieram kasę już pół roku więc kto wie.
Mam świra na jego punkcie więc go kupę z pewnością.

Mam pytanie. Czy ktoś wie jak zamontować silnik z malucha do trabiego? Jeżeli coś o tym wiesz pisz do mnie.

cartoon

cartony sa z*******e. polecam silnik z wartbura. trabant z tym silnikiem idz jak przecinak

Trabant DAS AUTO VW Plastik 666

jezdze starego furą 1,1 gazwonik , po za wymianą pompy ham, oleju , filtrów , i butli bo na starą nie miałem papierów wiekszych wydatków nie miałem, max jechalem 130km/h na benie , w moim mieście jest pare takich autek ale muj ma bardzo oryginalne kolory , pomarańcz z zółtym , niedługo szykuje się malowanie na czarny mat ew na khaki, maska czarny mat, dorobi się skurzanej tapicerki, pali no od ciezkiej nogi zalerzy , trasa niecale 7 l , ale j...ny po miescie takie jazdy po 2 km i postuj ponad 15l gazu 9,5-10 na 100 , ma 40 Km ale jeszce nie widzialem zeby jakiś na 3 biegu oponami kręcił z tą mocą ,

Co tu dużo mówić...

...Trabant ma swoją duszę...w obecnych czasach nie ma samochodu, w którym po pierwsze odkręcasz kranik, tankujesz pod maską, karoserię wymieniasz bez spawarki(tylko silikon i wkrętak:P ) mój trabant zjechał kupe kilometrów, przeżyłem z nim sporo dobrego..pierwsze wyjazdy z dziewczyna(ile tam miejsca...), imprezy z kumplami i spańsko w aucie(w 3...-no problem) a poza tym na fabrycznym silniku leciał 145 km/h i ze skrzyżowania palił gumy wyborowo. Do naprawy przedniego zawieszenia trzeba było dobrego ślusarza, bagażnik miał wieeelki...ehhh...same dobre wspomnienia...aha i odpalał przy -25 C jako jedyny na ulicy (i ciągnął np. fordy, polonezy..) trabi rulez...mamy do niego sentyment z kumplami i z dziewczyną - właśnie myslę jak go zreanimować, moze jakis silnik od warczyburga? :P POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH TRABANCIARZY - ZRZESZONYCH I NIEZRZESZONYCH. PS. wiecie jak wygląda turbowiadro do trabanta:P :))??

Rura Helmut rura ... Nie ma to jak trampek po tuningu, wyruszasz na miasto i szpan.Laski na to leca. ...nie zwalniaj w miescie...

Tramp WRC

jak si cos zeosulo i samemu dobrze naprawilo t sluzylo na wieki.. na moiej wrcovie przejechalem 11.tys. km i mam z****.isty sentyment do tej furki

;-)) MOZE kiedy jeszcze raz??????

sentyment i potrzeba

Mam 42 lata i miałem juz kilka aut nowych i starych , a w trampku jechałem jako pasażer raz w życiu ale w 1.1.Jak to w życiu bywa interes zrobił mi fikołka i wpadłem w dolek (finansowy).A że czymś trzeba jeździć przypomniałem sobie o trabancie.3000zł ,na gaz,1.1,ładny lakierek ,środek zrobiłem sam (wg.siebie).Na razie wykulałem 2500 km(wymiana lożyska przód)POKOCHAŁEM TO AUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TRAJTEK

Pozdrowionka dla wszystkich włascicieli trampków. Miałem 4 latka trampka w tym czasie wymienilem cylinderek hamulcowy zaworek iglicowy w gazniku i uszczelke korkową przy kraniku i to wszystko. Zima nie zima palił na raz. Miło wspominam mojego trampka. NIECH MIXOL BĘDZIE Z WAMI.

Trabant

Ja kupilem (z moim ojcem jeszcze wtedy) pierwszego Trabanta 601 rocznik 78' ,jakos chyba w 1990 roku.Byl stary ale nam sie spodobal :).Po roku kupilismy nowszy model "Trabant 601 87' " byl jak nowy :).Meczylismy go powaznie przez jakie 5 lat.Towar do sklepu nim wozilismy i wszystko co sie tylko dalo.Nigdy nas nie zawiodl. W 1996 r. spełnily sie nasze marzenia, kupilismy Trabanta 1.1 kombi.7400 zl. wtedy kosztowal, mial 5 lat i byl niesamowity i piekny w super stanie.W 1999r udalo mi sie znalezc w Krakowie tez 1.1 i kombi w prawie idealnym stanie.Mial przejechane chyba z 50 tys. i tyle rzeczywiscie mial bo jezdzilo sie nim znakomicie :).Dorzucilismy mu GAZ i jezdzimy nim do dzisiaj.Przejechalismy nim okolo 90 tys. km.a koszty jakie ponieslismy podczas eksploatacji (poza ubezpieczeniem ale to normalka)to na pewno reasumujac wszystko nie wiecej niz 1000 zl.(Docisk i lozysko, linka sprzegla, jakis czujnik oleju,jeden beben hamulcowy i chyba tyle).Bylismy nim kilka razy na Slowacji, Wegrzech w Austrii, Chorwacji,Slowenii,wszedzie robi furore no moze poza Wegrami bo tam maja ich duzo :).Nigdy nie bylo tak zeby zatrzymal sie i nie chcial dalej jechac.UWAZAM ZE ZA TAKIE PIENIADZE NIE LEPSZEGO "SAMOCHODU".Pozdrawiam wszystkich milosnikow tej marki.!!!

Trabby_BomBox

Trampek to jest mój pierwszy samochód. Jak zaczalem tym jeździć to kumple się lekko uśmiechali ale jak po 2 miesiącach planowania i 2tygodniach pracy założyłem do niego moje nie skomplikowane audio: Blaupunkt(2x75W, 2x80W) Tonsil(180W), McAudio(2x120W), Alfard(2x180W), wzmacnioacz Veconic270, to niejeden chciał sie moim bolidem przewieźć.
DDR4EVER

zero problemu.., no może czasami

KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWAŃ DO JAZDY FIATEM
126p I KOCHANĄ TRABANBULĄ 601S
warunki atmosferyczne OSTRA ZIMA -19 C
FIAT 126p: podłączene akumulatora, po uprzednim otworzeniu maski tzw. brechą, długotrwałe odpalanie ok 5- 15 razy i na końcu skrobanie szyb
TRABANT: skrobanie szyb rozruch za 1 razem(gaszenie i odpalanie na ssaniu) i jazda. To nazywa się niemiecka technika i niezawodność.

Nic dodać nic ująć

Ja jeżdżę 601-dynką 6v od półtora roku i miałem pare awarii ale małych. pękł mi wachacz tylny(dalej jeżdżę z pękniętym, już jakieś 500-1500km) chamulce nie działają za dobrze bo zanim go kupiłem stał bardzo długo i od tego padł też akumulator. No i dziadek który wcześniej nim jeździł przez dwadzieścia lat chyba nigdy nie zmieniał sprzęgła toteż ja to musiałem zrobić(zresztą zajmuje to jakieś 45min. od otworzenia maski do odpalenia po naprawie :D) teraz dostałem drógiego traba 601, tym razem 12v który oczywiście pujdzie na części, więc jakby ktoś coś potrzebował to piszcie

trabi by weteran szos

trabi to dobry sprzęt, mówie wam. W zimie pod górę na łysych oponach letnich idzie jak cholera (porównalem z toyotą yaris z oponami zimowymi :O
Pali co prawdz dużo ale jest wiernym samochodem.Przy silniku nic nie ronilem oprócz wyciagania śruby , która wleciała z gaźnika.Ma ok 60 tys przebiegu ale silnik jest starszy.TRABI JEST LEPSZY OD f126p

trabi wypas

gites ful wypas

Trampek

A ja wlasnie jezdze trampkiem- wczesniej jezdzilem 126p i w zyciu nie przesiadlbym sie z powrotem do malucha.

Mam Traba 601 i 1.1gaz

Dwusuwem latałem 6 lat a w 2002roku kupiłem 1.1 za 2.800 i po roku dałem instal. LPG.Nie ma nic lepszego,tanio wychodzi,można depnąć,no może części drogie ale wszystko robie sam bo lubie to przynajmniej nie bule za robote.Byłem na 8 I.T.T w Zwickau moim 2-taktem a na 10 I.T.T 1.1 gaz.Tam to dopiero jest kartonowa szajba.Moja dziewczyna jak to zobaczyła to pokochała moje Trampki chyba bardziej ode mnie!MIXOL Z WAMI!

Ja jezdze Trabim i nie ma lepszego samochodu.Trabant jest poprostu THE BEST. Na podworku w zime odpala za pierwszym razem nawet jak dluzej stoi. Rozciagalem raz malucha. Tez dal rade Moze by tak odnowic trampki tzn cala produkcje i wypuscic jakies nowe pomyslcie? POZDROWIAM WSZYSTKICH TRABANCIARZY HEJKA!

POLO:-) 1.1 +gaz

A tak wogóle to wersja 1.1 jest już nie do porównania z
żadnym polskim samochodem :-)

suber bryczka nie dymi mało pali 6 l gazu :-)

rdzewieje tylko kiedy nikt naprawde o niegp nie dba :-)

troche pracy i blacha zdrowa
14 latek wyglada lepiej od 4 letniegp maluha :-)

na bazie TRABANTA 601

Poszukuje informacji na temat budowy pojazdu ( coś na miarę quada ) do zabawy w terenie na podstawie Trabanta 601 moze ktoś miał doczynienia za czymś takim – z góry dzięki za jakiś namiar

palenie gumy

Ja ostatnio spaliłem trabantem tak gumę że same druty zostały(omało nie wyszczeliła opona) Dymu to tyle było że wcaledrogi nie było widać.Trabant i siła z nami

narazie marzenie...

puki co to mam niecale 15lat...podobaja mi sie prawie wylacznie male, stare samochody. trabant to moj n*1 jest po prostu najlepszy... malczany, wolgi, wszystko sie chowa. tata obiecal mi w wakacje trabanta 601(ja chce tylko 2suw) na dzialke, ale cos mi kreci... szukam odpowiednich podstaw, aby spelnilo sie moje najwieksze marzenie, trabantcik

Trabant parts

I like to find a garage, company who sell Trabants and new or old Trabant parts for export.

MECHANIK POIAZDOW OSOBOWYCH

Witam wszystkich!na poczatek chcem powiedziec ze trabant to dobra fura napewno leprza niz FIAT 126p! ale tera jeden wielki minus.moj koles mial trabanta i wiecie co sie mu stalo przy wyjezdzie z cpn-u zapalił sie i splona w niecale 5-minut !! a wiecie dla czego?bo ten zbiornik paliwa jest umieszczony nad silnikiem i to wlasnie jest ta obawa ze mozesz zywcem spłonac.!!!!!!!!! Ja osobiscie mam fiata 125p i jestem z tego samochodu zadowolony bo to jest moj 5-fiacior i moze nie jest ekonomiczny ale jedzie sie jak wlimuzynie a jak w cos przy######le to nic praktycznie sie nie stanie dlatego bardziej wm radze kupic fiata 125p stoja w tych samych cenach co trabanty hehe pozdrawiam i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trabi no limits

przybijam 5 wszystkim miłosnikom trabiego!mam sztuk 2,pierwszy zanim wyruszył w drogę został przezemnie rozebrany na cześci pierwsze i przy pomocy żywic epoksydowych zrobiony na amfibię(nie musze wspominać co to robiło za afere na plaży:DDDD)drugi został sie na asfalt:)Trabiego kupił mi ojciec w zamian za zrzeczenie się pasji do motorów a to co się nauczyłem z CZ,jaw,mz i innych dwusów zastosowałem w silniku trabiego z 78'.efektem był bardzo sprawny silniczek o niskim spalaniu(5,5 w trasie do 6 w mieście) max dawał z siebie 130km/h.Co do zim pamiętam z łezką w oku jak po zamieci śnieżnej Trabi przypominał kopicę sniegu,otworzyłem dzrwi i po standardowych przygotowaniach(kranik,ssanie) przy odpalaniu usłyszałem hym(1,5 sec cisza)hym brym brym pym pym:)nie mogłem długo uwierzyć.Innym razem odpadło mi tylne koło podczas podróży (ok70km/h) widziałem jak mnie wyprzedzało:)(feralne stożkowe piasty z podkładką zabezpieczająca srubę przed odkręceniem koła) innym razem ukręciła mi się kieownica(a raczej przegub gumowy):)a najlepsze jak ktoś wspomniał o rozpuszczalnikach-kedys miałem do szkoły na 8.00 i już byłem prawie spOźniony a w baku pustki wtedy zacząłem szabrować w garazu i uzbierało ise dobre 3 litry nitro benzyny aptecznej i terpentyny:DTrabanta nie sprzedam nigdy!tylko syrenka 102 dorównywała mu pięknem konstrukcji i możliwościami fantazyjnej przebudowy:)Ostatnio widzaiłem ogłoszenie w belgii w gazecie i taki zyczajny trampek poszedł za 1500 euro całkiem nieźle....
HOWK braci trabiego!

601 x TAK

Miałem 3 trabanty, największe zalety to prostota budowy, do naprawy starcza francuz, śrubokręt i młotek. Wielki bagażnik jak na tak małą furę. Dwa z nich paliły średnio 5-6 l./100km. Z jednym miałem problem i palił około 8-9/100km, niewiadomo czemu. Na każdym zrobiłem około 100 tyś bez poważniejszych awarji. Dwa miały tendencję do korozji, a ostatni (rocznik 89) po 11 latach eksploatacji nie miał śladu rdzy. Żeby nie było zaróżowo to powiem że w pierwszym wzcasie szybkiej jazdy po polnej drodze na hopie pękła mi rama silnikowa i przy hamowaniu auto zaczynało się zginać w połowie! Musiałem go sprzedać bo nic koszt naprawy był za duży.
Największe obawy miałem zawsze do baku paliwa w komorze silnika, w wyobraźni zawsze widziałęm te 24 litry benzyny nad rozgrzanym silnikiem. Co prawda raz przeżyłem czołowkę trabantem (nie moim) z VW Passatem II. Trabant zniósł to lepiej niż VW. Facet mówił że leciał 80km/h takze fura puki nie zardzewiała jest nieporównywalnie bezpieczniejsza niż 126p. Widziałem kiedyś test zderzeniowy ADAC, porównanie z VW polo I. Trabant wypadł lepiej, jedyne zastrzeżenai mieli właśnie do tego nieszczęsnego baku.
Najdłuższa moja pojedyncza trasa Trabantem to 3500 km, niby nie dużo ale kto jeździł Trabim ten wie co to znaczy. Obyło się bez awari, nei licząc upiłowanej śruby od alternatora i naprawy tego przy pomocy wiertarki i solidnego blachowkrętu.
Co do przyśpieszania to nieco lepsze od Cienkiego 700. A prędkości maksymalne to zależy od egzemplaża, dwa mi szły około 115km/h max, ale jeden szatan to leciał 130. Hamulce po mimo tego że bębnowe to były całkiem skuteczne. no i chyba największą zaletą tego auta było bardzo twarde zawieszenie, o charakterystyce niemal sportowej. To co cienkiego wywala z drogi trampkiem uchodzi bezkarnie. Przykładowo przy 80km/h zjechanie dwoma kołami na nieutwardzone pobocze nie robi na Trabancie żadnego wrażenia. Zakręty pokonuje perfekcyjne, oczywiście w zakresie dostępnych dla niego prędkości. Zawsze uważałem że do 100km/h to jest bardzo stabilne auto, do 110 jeszcze nad nim panujesz, powyżej składasz swoje życie w ręce stwórcy. No i moim zdaniem idealnym rozwiązaniem jest wymiana opon na niski profil, ja zawsze tak robiłem i stabilność jazdy znacznie wzrastała. Jazda na oryginalnych diagonalnych kartoflach to samobójstwo.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków trabanta, jestem z wami, chodź od 5 lat jeżdzę Golfem.

trabant

no po takiej trasie do grecji to robiles wszystkie remonty generalne wlacznie z silnikiem ale to i tak sie oplacalo jak jazda pociagiem

Super autko!

Moi starsi mieli w latach 1984-1991, Kurde, wozik był spoko, łezka się w oku kręci, gdy widze na ulicy.

Male sprostowanie

Najdrozszy trampek jakiego widzialem w sprzedazy w Niemczech kosztowal 20 000 euro{nie marek} A tak pozatem to mamy 2 trampki i jest z nimi niezla zabawa.:)Pozdro

mam 14 lat i mam 2 trabanty

CZEJŚC mam 1-14 lat i jestem fanem trabantów od 4 lat od tego czasu dorobiłem sie 2 trabantów.
oba są na chodzie i są zarejstrowane .
TRABANTY SĄ SUPER !!!!!

Jazda

CZEŚĆ. Mam na imie Gucio i mam 14 lat. TRABANTY znam jak własną kieszeń i jestem z tego zadowolony. Mam 2 trabanty rozbite przez mnie i jednego na chodzie ale mam zamiar go rozbić. TRABANTY SĄ SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vento

Kolega vento@...itd. chyba miał trudne dzieciństwo!

auto dla plebsu

jak jade swoja merawa i wyprzecza tego buta to podmuch sciaga go do rowu i tyle z tej jego z****nej masy

601

Miałem dwa trampki jeden po drugim jednym obiechałem 2 razy tam i z powrotem do czech ..i jedynie co sie nawaliło to pasek od alternatora pękł i przy górzystych zjazdach hamulce z tyłu sie zapiekły .....no i to co jest w tescie napisane .....spaliny we wnętrzu oczy szczypały nie miłosernie ...:D pozdro wszystkich trampkowiczów

601L

trabant sam w sobie nie jest zły, jedyne wady to przebieg między remontami ok.20-40 tys. km i przecieki na złączu karterów po średnio 6-8 tys.km , korodujące po 10 latach wzmocnienia podłogi;

Co do zbiornika pod maską to nie jest to wcale niebezpieczne bardziej od zbiornika pod podłogą bagażnika (patrz 125p), miałem raz mały pożar instalacji elektrycznej (wyłącznie z mojej winy) atrapa dotknęła akumulatora (dla znawców tematu), ale szybkie rozłączenie akumulatora i nic sie nie stało

Niektóre wypowiedzi tych co nie znają się na trabach są żałosne...

ale te samochody i tak są SUPER!!!

Ja właśnie kupiłem szóstego traba w naszej rodzince (aktualnie są 3) i jestem zadowolony, porównywanie go z maluchem to blamaż

a remont robi się co 100tys.km na niemieckich częsciach, 60 na polskich!

TRABANT 1.1

Witam! Ja mam obecnie drugiego Trabiego-Polo 1.1, z którego jestem bardzo zadowolony. Poprzednio miałem 601s i również nie narzekałem:) A tych wszystkich palantów co wyśmiewają te super bryczki zapraszam na zlot (koniec sierpnia w Aleksandrowie Kujawskim), tam się przekonają co te autka potrafią!
pozDDRawiam!

Trabant to GÓWNO nie samochud

jak no se czytam te wypuciny to az mnie sie chce rzygac normalnie co to za pieprzenie typu:super,extra wuz??? jak muj sasiad zapalal swoje plastikowe scierwo to nie morzna bylo okna w bloku odwozyc i smrod sie taki rozchodzil ze hej! wiec nie pierdolcie ze to z*******e auto bo robicie z siebie posmiewisko wioche i nic wiecej! ja osobiscie to mam VW GOLFA II GT i ja go se puszczam czasem na chlopskiej nocka i basik podkręce dub dub dub to nie ma mocnych, a jak wyprzedzam moja z*******a bryka ten karton to podmuch wiatru działa na niego jak TORNADO sprzatając je do rowu hehe na marginesie zauwarzam ze kierowcami tych kartonów dla frajerów sa najcześciej zacpane brudasy z przetluszczonymi dredami buhehehe

Trabant to GÓWNO nie samochud

jak no se czytam te wypuciny to az mnie sie chce rzygac normalnie co to za pieprzenie typu:super,extra wuz??? jak muj sasiad zapalal swoje plastikowe scierwo to nie morzna bylo okna w bloku odwozyc i smrod sie taki rozchodzil ze hej! wiec nie pierdolcie ze to z*******e auto bo robicie z siebie posmiewisko wioche i nic wiecej! ja osobiscie to mam VW GOLFA II GT i ja go se puszczam czasem na chlopskiej nocka i basik podkręce dub dub dub to nie ma mocnych, a jak wyprzedzam moja z*******a bryka ten karton to podmuch wiatru działa na niego jak TORNADO sprzatając je do rowu hehe na marginesie zauwarzam ze kierowcami tych kartonów dla frajerów sa najcześciej zacpane brudasy z przetluszczonymi dredami buhehehe

VW Golf + dres = full wiejski KLimat

Coz poprzednia wypowiedz ukazuje nam pelny obraz jego autora; Zalozyc dres z czterema paskami, ogolic sie na lyso, kupic za 2000 zł golfa z niemiec (rozbitego Bog wie ile razy) nastepnie obklejic go pasami ala Viper (czyli jednym slowem zrobic wsiowy tuning), wsadzic glosniki ze strychu (nie wazne, ze maja beznadziejny dzwiek, wazne zeby robily łub łub łub) i o to jestem...WIELKI KRÓL naszych drog i mysli, ze moze jezdzic jak chce i miec wszystkich innych uzytkownikow drog w dupie... az zygac sie chce jak sie patrzy na takich typkow, generalnie tak prezentuje sie obraz zdecydowanej wiekszosci posiadaczy starszych VW Golf i BMW... :-/

Pomijajac powyzsza wypowiedz to jestem teraz na dobrej drodze do zakupienia Trabanta 1,1. Rozpatrywalem takze zakup opla kadeta badz forda fiesty, ale jednak przekonalem sie do trampka bo jednak to jest auto kultowe i z czasem bedzie coraz bardziej popularne i napewno nie rozsypie sie jak Golf ;-)
Jak juz uzbieram odpowiednia ilosc pieniedzy zeby zakupic trampka i miec pieniadze na przerobke (walek rozrzadu, sportowy wydech, obnizenie i utwardzenie zawieszenia, alufelgi i wymalownie na calym samochodze grafitii w stylu Gothik) wtedy odrazu wybiore sie na zlot aby pokazac swojego trambika.

PS.

Mam tylko nadzieje, ze zdaze z tym do konca lata ;-)

POZDRAWIAM wszystkich milosnikow i uzytkownikow tego kultowego autka...

do dress knight rider'a

czlowieku czy ty chociaz masz pojecie co piszesz???
policz ile jest Golfow na drogach a ile Trabantow. Trabantow. Golfem sie wozi a Trabantem sie jezdzi < poswieca mu sie czas jak dziewczynie czy zonie, dba sie o niego, jest sie z niego dumnym jak odpali a co najwazniejsze ten samochod sie KOCHA> ja mam Trabanta 601 i choc ostatnio mi pekl wachacz to go szanuje bo jaka inna bryka by wrocila do domu 8km z taka usterka < fakt ze opone Dunlop'a szlag trafil>

Trabancik&DF-125p

Siema ODRAZU na wstepie mowie STOP dresą I Frajera co maja auto dla Pokazu na Panienki Bo Panienka co Leci na FURE Nie JEST PANIENKĄ POWTARZAM NIE JEST PANIENKĄ TYLKO przyszłą KUR-Dalej nie dokoncze Na takie podejscie Brak mi SOW!! I Powiem szczeze Ze Pier#### Wasze BMW,AUDI,Mercedesy itd. WOLE 1000% Bardziej DF-125p Albo trabanta BO Fiat-125p Jest Wypasinym Kadilakiem A trabancik Jest Wypasiony jezeli chodzi o Jazde i Tuning!! I mam Trabanta I To jest Wypas Fur Leprze Niz Jakies scierwo Golf Bo na to juz sie nikt nie patrzy na Drogach bo ludzie tym autem Żygają Bo jest ich tyle jak za KOMUNY było SYRENEK 105 Kazdy moze MIec taki DRESOWOZ!!!! A trabanta Ciezko jest Juz Kupic dobrego I Mało juz smiga Tych autek ale One Powracają Kiedys To Nasze dzieci Bedą 3-pęsie oddawac za Trabanta i DF-125p Tak Tak bedzie ja wam to Mowie. Elo Pozdrawiam Trabanciazy i Fanow FSO Lowrider style :D!!!

marzenie

zawse chcialem miec trampka

Banda lumpiarzy

Boże nie wierze! Jak czytam te żenujące wypociny w stylu: "nasze dzieci będą oddawały 3 pęsie za trabanta", "bardzo trudno kupic tego cadilaca" lub "to najlepsze auto do tuningu" to myśle, że jestescie bandą komunistycznych frustratów, którzy zatrzymali się gdzieś we wczesnych latach 70 NRD czy może latach 60 PRL-u, których co wiecej nigdy nie było i nie będzie stać na coś porządniejszego! A ten tekst w stylu "Golfy i BMW są do dupy bo można takie miec za 2 koła z Niemiec" to wogóle zakrawa na dramat! Dalej ten nierozgarnięty przegraniec pisze, że jak tylko odłoży pare groszy to właśnie zainwestuje w to gówno z tektury! Ludzie opamiętajcie się! świat poszedł do przodu a takie pomysły na auto były dobre 3 dekady temu przy założeniu, że na tyle pozwalała dostępna technologia! Apeluje do was również choćby ze względu na wasze bezpieczeństwo na drodze! Pisałem już, że jak tylkko widze to "coś" to od razu to spycham poza drogę, bo to nie jest miejsce na takie wynalazki;) A co do dziewczyn lecących na trabanty....no cuż, pozostawie to bez komentarza. Może tylko warto zastanowic się dokąd my Polacy zmierzamy, skoro są wśród nas tacy nieudacznicy życiowi i pokręcone dziady bez gustu i smaku ;)

Trabant 601 De Luxe 1986 - Chomik - Chomcha

Mój Trabant był Fantastyczny Miał na imię Chyś, z powodu dóżej ładowności i komfortu jazdy oraz Fajnego wygłądu ( podobny do Chomika Syryjskiego Biegającego w kołowrotku ) był koloru jasny Popiel.
Spędziłem w Nim najwspanialsze chwile mojego życia Jak jechałem razem z moją Mamą to Mama zajmowała się kierowaniem a Ja w tym czasie zmieniałem biegi. Byliśmy zgrani do tego stopnia że rozumieliśmy się bez słowa, kiedy jechaliśmy w trzy osoby to po napotkaniu Załogi innego Trabanta Pozdrawialiśmy się Machając do siebie i dlatego Chyś Ma miano Holly Car bądż kultowego Samochodu. Niestety trzy lata po zakupie od durnego faceta po którym musiałem wydać całą kasę na restaurację po prostu się spłukałem i nie miąłem już pieniędzy na OC ( Nie pojmuję tego czemu mamy takie durne przepisy chodzi mi o to że trzeba płacić także wtedy kiedy samochód jest w remoncie bądź nieużywany i stoi w garażu. Ps. ten kto wprowadził ten durny przepis powinien być powieszony za jaja i powinien tak długo dyndać aż mu je odpadną ) I musiałem się rozstać z ukochanym Chyśkiem Mam nadzieję że jak wygram w totka to kupię Trabanta i Go odrestauruję tak jak to robią w West Coast Customs Z X-Zibitem na czele w stylu Cadillaca Eldorado ze złotymi Felgami i Grilem Big Dana

trabant

trabant jest lepszy od 126p może śmiało rywalizować z pf cc 703 i daewoo tico a z silnikiem od polo jest jeszcze lepszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale są lepsze auta niemieckie z tamtych czasów
np. mercedes 123 opel rekord BMW serii 5
audi 100 ...

Syn zostawił mi Trabanta (sam wyjechał do Londynu) chciał go zabrać - nie pozwoliłem .Miałem już kilka dobrych samochodów ale ten jest "lepszy". Poszukuję pompy hamulcowej do 1,1

paranoja

co za kretyn porównuje trabanta do daewoo to jak porównanie porsze z maluchem..

haha ziom usa

hahah jak czytam te wypowiedzi wasze natemat tego nrd-owskiego zlomu ktory wdodatku dalej jest przezwaz uzywany i bezczelnie nazywany samochodem to sie ciesze ze z poslka wiaza mnie tylko wspomnienia hahahah

do zioma usa

Nie masz chłopie pojęcia o trabantach.Przejechałem 3 trampkami 80 tys. km. W tym okresie silnik,skrzynię biegów i inne podzespoły rozbierałem i składałem kilkakrotnie.Spróbuj to zrobić z kilkuletnim chewroletem nie oddając go do warsztatu.hehehe.I co głupio Ci. Pozdrawiam

trampolo

ja mam trampka od 2 lat i jeżdziłem nim już chyba na wszystkim mam stoczone koło zamachowe i wtrysk tlenu do skrzyni korbowej jak wytrzymują przeguby to ludzie nie dowierzają , kiedyś jeden przystawił się bmw520i i z pod świateł jęzor wyleciał mu do zderzaka...................

Tabant 601

Trabanty górą , mój brat ma Opla Calibrę jak mu pieprzną alternator to 250zł poszlo aię walić , a mi jak padł alternator to poszedłem 30 metrów do komórki i w ciągu 15 minut miałem drugi ( sprawnego trampka na części kupiłem za 100 zł)Pozdrowienia dla użytkowników DF 125p

Kochany Trabuś

Niestety pare miesiecy temu musialem wywalic mojego Trabiego na zlom...dziury w podwoziu i zajezdzony silnik zrobily swoje. Maszynka byla jednak wspaniala...zrobilem w pare miesiecy 12000 km glownie po niemieckich autostradach, srednia predkosc 110 km/h i na swiatlach mercedesy zostawaly w tyle, ponadto wczesniejszy wlasciciel cos tak zakombinowal w gazniku ze Trabi palil 6,5 litra na 100 nie tracąc na osiagach. Ogolnie samochod wspanialy pojemny dosc wygodny (z przednimi fotelami od wartburga 1.3) i dynamiczny, a dzwiek silnika powala na kolana :)

słyszałem że gość jechał na motorze i nogą zrobił dziurę w tym plastikowcu.Ale jakby nie patrzeć to kultowe auto.

Trabant zamiast samochodu

Po kolejnym przetarciu mojego auta przez żone zdecydowałem o zakupie dla niej trabanta,
będzie kosztował tyle co naprawa przeczochranych drzwi.

trabant rulez; )

www.trabant.trojmiasto.pl

zapraszam ;)

Czy wyśta wszyscy och........!!

Trabant sie wam podoba no co wy??

Ślliczne:)

A nie widziałeś nigdy trabanta na oczy? Przecież jest śliczny, jak mu jeszcze zapodasz piękny metaliczny lakier, posadzisz go na ziemię i zapodasz fajne paputki, to nie ma piękniejszego auta :)

1* Tanie
2* Ekonomiczne
3* Szybkie (ma tylko 40KM a jak ciśnie!)
4* Nie psuje się :) - tylko trzeba umieć dbać o auto
5* Bezpieczne - przynajmniej na spotkaniach z drzewami, rowami, dachowaniami itp (bezpieczniejsze od nie jednego japońca a już napewno oplów vw itp (poczytajcie testy TUV wraz ze zdjęciami crashtestów))
6* Kultowe
7* Rzadko spotykany na drogach
8* Idealny dla ludzi w każdym wieku
9* Przestronny
10* Żaden dres do niego nie wsiądzie

Mało plusów? :)

Jednym minusem jest spotkanie trabiego z ciężarówką - ale czym byś nie jechał i tak trzeba mieć dużo szczęścia ;) W znajomego wpadła Astra Kombi ok 80km/h podczas gdy on ledwo ruszył (ok 30-40km/h) - trabant się trochę złożył - nikomu się nic nie stało prócz zadrapań od szkła i stłuczeń. Astra była zmasakrowana 2x mocniej. Tak więc myślę że są podstawy by twierdzić, że to auto po prostu się udało i ma tzw. duszę :)

Pozdrawiam!

ustawienie gaznika

mam problem z ustawieniem gaznika muj trabant pali mi 10 litruw na 100 czy ktos morze mi pomuc muj numer 693071150 lub gg 1063339

Trabi Rulez

Az łezka w oku sie kreci...mialem Trabanta rocznik 1987 w kolorze Himmelblau (błękit), po lekkich modyfikacjach silnika i...tego autka nigdy nie zapomne!!! Dosc przestronne, wielki bagaznik (tylko ciezko dostepny), ergonomiczne wnetrze - szczegolnie skrzynka biegow, zuzycie paliwa - smiech (7,5-8,5 miasto, 6 szosa 5,66 autostrada ze stala predkoscia 95km/h). Inni uzytkownicy sie podsmiewali, ale usmiech znikal przy ruszaniu na swiatlach...wbrew pozorom autko moglo byc ciche (wolne kolo na 4 biegu - i dzwiek przypominal swierszcza)

Czy rzeczywiście taki zły?

Panie X-łaj, konstruktorzy Trabanta albo już nie żyją, albo są na rencie. Samochód nie jest produkowany od 1991 roku. Czy inne samochody w tym wieku rówież się nie psują? A który nawet ze współczesnych samochodów z silnikami benzynowymi może zejść do 4,7 litra na 100 km? Oczywiście mowa tu o dwusuwie. Ci co nie jeździli, przeważnie powtarzają obiegowe opinie o ułomności Trabanta.

Trabantorzerca

Lepszego wozu nikt nie wymyśli Mam 601 i jestem wery happy

błękitny szerszeń

hhhhhhhhmmmmmmmmmm trabant petara samochód serio

trabi to z*******a fura

trampek to jest z*******a fura ;lepszej nie widze i nie pierdol buraku z golfa ze trabi to gowno bo nigdy nawet nie miALES MOZLIWOSCI nawet w nim siedzieca

nalepszy jak na 1 auto

Ja kupilem Trampka 1.1 z 1991 roku kosztowal mnie grosze 1.5tys zl od 1 wlasciciela stan igielka .Jezdze nim juz ponad rok i nic mi sie w nim nie popsulo mialem tylko drobne problemy z oswietleniem i padl mi czunik paliwa i przez to skonczyla mi sie wacha.Samochod wyglada dosc smiesznie jak na inne wspolczene auta ale jest calkiem dynamiczny bo wazy nie cale 700kg i ma 40km mocy,Spalane wacha sie od 6-7litrow(jezdze glownie po mieescie)Osobiscie uwazam ze jest to najlepszy tani samochodzik ( niezle jezdzi malo kosztuje ekspatacja). Polecam tym ktorzy planuja kupno pierwszego auta a nie maja wiecej niz 2 tys zl.bo nie ma co go porownywac do 126p albo poliwozernego rdzewiejacego poloneza

Zamieżam kupić 601

Na wiosne planuje kupić auto, a że funduszów dużych nie mam to padło albo na malucha albo na trampiego. Zdecydowałem się na mydelniczke 601:), na Polo 1.1 niestety nie mam kasy:(

rodzinna tradycja

Myślałem o zakupie motoru, ale.... Ojciec miał trabiego 601 jak byłem jeszcze mały. Obiecałem sobie, że jak podrosnę to będzie właśnie moje pierwsze autko. Właśnie przymierzam się do zakupu marzenia taty sprzed 15lat trabika1.1 kombi. Zapowiada się super; oczywiście planuję trochę w nim pozmieniać, podkręcić...
Już planujemy ze znajomymi wypady wakacyjne, zloty:)
U nas w rodzince Trabi to coś więcej niż samochód- kultowy, ponadczasowy wehikuł i w dodatku z niezłymi osiągami!!!
...a na dwa kółka przyjdzie jeszcze czas- może właśnie zakup duroplexowego trabi przedła mi właśnie życie;P

PzdR. dla wszystkich Trabi-fanów.

NIE MAM POJECIA

MOJ TRABANT STOI W GARAZU DOSTALEM GO W PREZENCIE NA RAZIE JEST W OPLAKANYM STANIE ALE W LATO POWINIEN JUZ JEZDZIC ZONA MOWI ZE JESTEM CHORY MOZE TROSZKE ALE MI ON SIE PODOBA

do łosia

co trabant się nie podoba ?? ta wiejska ciota która myśli że w stanach jeżdżą lepsze niech mnie spotka 2 tygodnie w usa i zapomniał co woziło jego dupę. Czuć wiochę z twoich wypowiedzi pewnie już zapomnieć jak się mowić po polskiemu? itd. itp. na temat takich polaków. TRABANT -AUTO łOSIU

do łosia

co trabant się nie podoba ?? ta wiejska ciota która myśli że w stanach jeżdżą lepsze niech mnie spotka 2 tygodnie w usa i zapomniał co woziło jego dupę. Czuć wiochę z twoich wypowiedzi pewnie już zapomnieć jak się mowić po polskiemu? itd. itp. na temat takich polaków. TRABANT -AUTO łOSIU

miałem był najlepszy na polskie drogi i bezdrorza niema i niebędzie nic lepszego właściwości jego mają tylko wielkie terenówki lub czołgi . zajeżdziłem ich kilka ale wszystkie ze szrotu były i bez papierów
a jeśli chodzi o podryw to mam rade dla tych co niewierzą pomalujcie go na czarno zabaczycie efekt murowany

quattrov8

ja mam trabiego po tuningu silnik od vw scirocco 18 ciemne szyby sportowy wydech przednie fotele od audi v8 furka jest super pozdrawiam

Trabant potrafi dostarczyć wielu pozytywnych wrażeń!

Trabant zawsze kojarzył mi się pogardliwie do czasu kiedy nie kupiłem odrestaurowałem i jestem najszczęśliwszym posiadaczem trabanta 601 pod słońcem. Poświęciłem mu nawet stronę www... Zapraszam! http://www.601.pl

Trabik jest super

Wg mnie takie samochodziki jak trabant nigdy nie staną się przeżytkiem, i nie chodzi tu nawet o ich awangarde ale o to że są ... z*******e !! Jeśli ktoś chce sprzedać z chęcią kupie !! Kontakt ze mną nr. tel. 880 660 361

trabant lepszy niż tico

trabant jest leszy od tico ponieważ tico śmierdzi marchewkami

trabant super

Trabant jest jak elegancki samo hod ponieważ jest lepszy od TICo. A tico to taki złom że szkoda pisać. Hyba każdy wie że tiko po przejechaniu 20 cm ropada sie.

he he

juz całkiem całkiem mój trabant wyglada jeszcze tylko kilka dni i w trase kupiłem elektroniczne odcięcie paliwa ponieważ kranik jest zepsuty ale bajer mówie wam już paliwko nie ucieknie i tylko 60zł warto pozdro wszystkim pyrkomaniakom

to super auto

co tu pisać to auto ma coś w sobie ten warkot 2sówa super!!!!!!!!!!!!!!

ekipaodusterek.pl
n71.pl [;

tyle na temat trabantow ;p

Trabant 601

stuningowany lepiej jeździ

Witam mam jednego trampka w niezłym stanie , trabiego posiadam od 10 roku życia i jestem z niego bardzo zadowolony . Trabim przejechałem około 150 km i sprawuje on się bardzo dobrze pozdrawiam Damian

najlepszy samochodzik

mialem dwa TRABANTY jednego z 1990 roku prawdziwa perelka ze wszystkim a drugiego z 1991 dla inwalidow oba zniszczylem a to byl straszny bląd!teraz mam trabiego z 1977roku i prosze wszystkich o pomoc chcem go wyremontowac 100% orginal potrzebny wyglad i dane techniczne tego roku produkcji

bruuummmmm na mrozie

mój stał ponad 3 miechy na parkingu... z różnych względów... ale jakąś chwilę temu (tydzięń)podreptałem na parking... z kluczyka niechętnie odpalał więc krótka rozgrzewka - jakieś 100 m - i z pychu Go - na mrozie minus 8 wieczorkiem i patrzcie państwo... pali hula i jeszcze nie ma dośc.... tak jak moja wsk 125 ccm....... TRABANT RLZ...

bruummmmm 2

TRABI JEST BARDZIEJ NIŻ PEŁNOLETNI.... ROCZNIK 64'

BRUUMMMM 3

przy wcześniejszym się nie podpisałem

mydelniczka polo 1.1

kumpel miał kiedys takie cudo na pola ,buta miał konkretnego ,ale w baku wir :)

TRABI 2.0

Mam Trabiego z 2 litrowym silnikiem Opla przyspieszenie super,BMW tylko moze wąchać spaloną gumę z opon ...

pospolstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

co za wiesniaki i analfabeci

ogień w szopie

a gdyby do "trampka"upchnąć silnik z s3 pierwszej generacji

trabi

ile waży trabant

trabant 601

Mam już trzeciego Trabanta w swoim życiu , samochód szybki nie jest ale ja nie oczekuję prędkości , najważniejsza jest frajda i przyjemność z jazdy , oczywiście mówię tu tylko i wyłącznie o dwusuwie , mieszkam w woj. świętokrzyskim a swoimi Trabantami objeździłem Czechy i Sudety- bez problemów , ZWICKAU - dziękuję za tak fajny samochodzik.

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzić - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem przerażona i obrażona zachowaniem nauczyciele w tej szkole. Moja córka była uczennicą w...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

do góry