Widok

Trabant 601

Trabant, na równi z Fiatem 126p, kształtował polski rynek motoryzacyjny przez długie lata. Nieskomplikowana konstrukcja, niskie koszty eksploatacji oraz cena powodowały obromną jego popularność. Dziś, w dobie 16-zaworowych silników, poduszek powietrznych, komputerów pokładowych i układów antypoślizgowych Trabant wydaje się po prostu przeżytkiem.Określeń na Trabanta jest dużo. 'Trampek', ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zajebisty bolid

niech się Toyoty schowają :-) Tak prostacko wykonany, że nie ma sie co zepsuć - japończycy niech się jescze pouczą... :-)

trabant być cool fura

ludzie podziwiam was, jesteście naprawdę optymistami, ja się boję tym jeżdzić (kumpel ma takie cudo), przestałem z nim jeżdzić jak się złamał tylny wachacz i nas postawiło bokiem na zakręcie, weźcie popatrzcie na te wachacze trabanta a pózniej spojrzcie jakie są chociażby w malcu, (te w bobie nie mają prawa się złamać), a teraz wyobraźcie sobie jak podczas szybkiego łuku w centrum miasta wam pęka tylny wachacz po dociążonej stronie, JA CHCĘ ŻYĆ, już do tego nie wsiąde, --------------------------------uwaga do panów konstruktorów---------------- proszę dopracować ten element zawieszenia w nowej wersji tego rynkowego przeboju

Trabant przetrwa wszystko

Xłaj - ten samochód jest bezpieczny nie wiem o co ci leci stary. Przeżyłem niejedno dachowanie i jakoś żyje. Miałem dwa trampki ateraz nie mam żadnego ale - life goes on -

ludzie...

Hehe kiedys z kolega kupilismy sobie po trampku, i
sie scigalismy w roznych miejscach. Nie powiem
ten wyglad , cos w nim jest, ale w dzisiejszych
czasach to jednak do porshe to mu duzo brakuje,
jest niebezpieczny, moze ta waga pozwala mu byc
bardziej dynamicznym , ale przy tej mocy silnika to
jest to taki troche lepszy fiat 126p, wiec niech nikt
mi tu nie wyskakuje z tekstami ze na swiatlach nie ma sobie rownych bo go wysmieje :)))))

poszukuję

maska tylna combi - 501-976-027 trójmiasto

Ford "Ka"

Mam 3 trabanty.Jestem z tego auta zadowolony.Mam jeszcze daewo,ale wole dupsko wozić w trampku.Ppzdrawiam wszystkich użytkowników trabanta -Misiaczek

hmmmm..

ŚMIERDZI!!!!!!!!!!!!!!

Zemsta Honekera

taki napis miał mój Trabant Combi rocznik 78 , Jeździłem nim w latach 94-96 w Gdansku. Przejechałem ok.30tys km. raz go tylko naprawiałem w trasie (pękł pasek klinowy). Udało mi się nim przewieżć jednocześnie 400km cementu + kierowca. Latem dolewałem ropy ok.4 litry na zbiornik 26litrowy ale za to mniej oleju o połowę. Lepiej szedł i mniej kopcił. Dzisiaj czasem z zazdrością popatrzę na jakieś plastikowe cacko.

niech MIXOL bedzie z wami....

mam trabiego *87 czerwony .przyciemniane szybki zbiera sie niesamowicie,przy spokojnej jezdzie wciagie 5 l.i drazni mnie tylko jedno jam wogule mozna f126p porownywac do tego slicznego pojazdu jakim jest trabi (one maja dusze)

yuuk

jak można się napalać trabantem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kochany samochodzik

Trabant jest to super samochód . kiedys mOj wojek mial trabanta nikt na starcie z świateł nie miał szans . Duży w środku . NIerdzewieje . Rozkłądane tylnie siedzenia . jak masz dziewczyne jak znalazł . tanie częsci . Za kilka dni też będe posiadaczem tego cuda . Uważam że jest to samochód kilka razy lepszy od 126p. łatwo można zniego wyciagnąć 40KM. Można zniego wyciągnąć nawet 87 KM ale żywotność takiego silnika jest pare miesiecy . Co o trampku możne jeszcze powiedzieć jest wygodny , gajga od zmiany biegów nieprzeszkadza nieplata sie miedzy siedzeniami . tych gogo znam i maja trampki potrafia jeżdzić nimi ok 140 km/h . Bardzo łątwo można zrobić z niego cabrio . to jest moje zdanko . jak troche nim pojerzdze napisze coś więcej o tym pojeździe .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trampol full wypasiona furka

Mialem trabancika i bylem z niego zadowolony, teraz tez podziwiam innych ktorzy jeszcze wytrwali przy tych silnikach dwusuwowych. Maluch to zlom w porownaniu do trampka, wakacje z trampkiem a wakacje z maluchem. To jest dobrze porownanie tych obu samochodow... Polecam poczatkujacym kierowcom!!!

co tu powiedzieć

Trabant mój wujek tym autiem jeździł jest oki, ale co mnie drażni to jdno, że teraz włściciele trabantów dorabiają jakąś ideologie do tego auta jakby niewiadomo co to było a to przecież auto dla mas w NRD było kżdy mógł go mieć, niewiem czy czują się właściciele aż tak niedoceniani czy maja kompleksy, żę chcą dorównać garbusiażom, bo to tak jk ja bym dorabiał ideologie do junaka jak do harleya a niejest nim przecież pozdrawiam jaca

Trabant a Garbus

Zajrzyj sobie na www.cartoontrabant.pl to zobaczysz Trabanty.
Ja jezdze 1.1 ale silnik mam 1.3 na prawde po utwardzeniu i obnizeniu zawiasu to jest super smochod. Latwo go naprawic a wachacze Ci kazdy blacharz moze porzadnie wzmocnic blacha 3mm i sa pancerne.
A co do Garbów to bylem ostatnio w Sztumie na zlocie - banda dresow (oczywiscie zdarzali sie normalni ludzie) ale nasze zloty maja o wiele fajniejszy klimat moim zdaniem !
O wogole to 155km/h sie dalo wyciagnac na trasie.
Mistrzowy samochod mialem dwa wypadki raz mi sie wyrwal kielich od wachacza raz cmoknalem latarnie i raz dachowalem i nawet sie nie zadrapalem tylko pasy trzeba zapinac :D

Trabant - debeściak

Ja mam Trabanta od 2 lat i jest chyba najlepszym samochodem jaki moglem sobie kupic za te pieniadze.
Pozatym awaryjnosc nie jest duza, od czasu do czasu, a w zimie to zaskok od pierwszej iskry. Bez zadnego "ale" dojechal do Warszawy ( z Walbrzycha) i z powrotem.

SUPER AUTKO

TT

TRABANTY SA OK MIAŁEM JEDNEGO I MI SIE ZŁAMAŁ ALE TO BYŁA WADA FABRTCZNA

Trabant?

Trabant, skóra i komóra :) . Ja mam 3 sztkuki i nie mam zamiaru narzekać. Co prawda dwa są w kartonach na strychu ale to nic. Jak sie nie ma AC to trzeba sie liczyć z każdym klamotkiem, bo niektóre trudno dostać. Jakby ktoś coś potrzebował niech napisze, może się coś dla niego znajdzie. Pozdrowionka dla wszystkich trabimaniaków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trabi są dobre

Miaem dwa 601 sedan z 72,kupiłem go w 83 i miałem 5 lat nie narzekałem to był mój pierwszy wóz,ale jaki całą Polskę i nie tylko nim przejechałem.Następnego kupiłem w 88 wersja kombi i full opcja,w dodatku po kilku zmianach.Młodym się było i się chciało przerabiać he,he.Potem przesiadłem się na 125p.Podsumujać trabi rzadzą.Pozdrawiam jak najszczerzej wszystkich jego posiadaczy.

opinia o trabantach

to jest auto dla facetów bez kompleksów. w przeciwieństwie do właścicieli vw golf

TAK, TRABI RZĄDZI!!!!

Mam dwa egzemplarze tego cuda. Nie mam na co narzekać, z maluchem nawet nie próbóję porówmywać bo kashel nie ma szans. Jak trzeba coś naprawić to wystarczy kilka kluczy i trochę umiejetności... Jeszcze jedna sprawa dla posiadaczy: sprawdźcie ramę i szkielet, bo lubi rdzewieć, zaczyna od połączenia progów z nadkolami. Mam też GARBUSA ale to już inna para kaloszy i tych dwóch samochodów się nie da porównywać. Po prostu zupełnie co innego.
do góry