Widok

Trabant 601

Trabant, na równi z Fiatem 126p, kształtował polski rynek motoryzacyjny przez długie lata. Nieskomplikowana konstrukcja, niskie koszty eksploatacji oraz cena powodowały obromną jego popularność. Dziś, w dobie 16-zaworowych silników, poduszek powietrznych, komputerów pokładowych i układów antypoślizgowych Trabant wydaje się po prostu przeżytkiem.Określeń na Trabanta jest dużo. 'Trampek', ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój sąsiad ma wyczesanego Trampka

Trampek mojego sąsiada ma:nową tapicerkę,tłumik,malowania,naklejki,poprzesuwane liczniki,fajne radyjo,halogeny i nakrywki na światła i na wloty powietrza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupie Trampka

Kupie Trampka z papierami i zarejestrowanego moze byc do remontu.Czekam na odpowiedzi

wajper

myśle że ten honekier jest wyjjjjjjjjjjeeeeeeeeebbbhbbbbbiiiiiiiiiisssssssstttttttyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!

Trampkolina

Trabanta nie mam ale na niego zbieram kasę już pół roku więc kto wie.
Mam świra na jego punkcie więc go kupę z pewnością.

Mam pytanie. Czy ktoś wie jak zamontować silnik z malucha do trabiego? Jeżeli coś o tym wiesz pisz do mnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cartoon

cartony sa z*******e. polecam silnik z wartbura. trabant z tym silnikiem idz jak przecinak

Co tu dużo mówić...

...Trabant ma swoją duszę...w obecnych czasach nie ma samochodu, w którym po pierwsze odkręcasz kranik, tankujesz pod maską, karoserię wymieniasz bez spawarki(tylko silikon i wkrętak:P ) mój trabant zjechał kupe kilometrów, przeżyłem z nim sporo dobrego..pierwsze wyjazdy z dziewczyna(ile tam miejsca...), imprezy z kumplami i spańsko w aucie(w 3...-no problem) a poza tym na fabrycznym silniku leciał 145 km/h i ze skrzyżowania palił gumy wyborowo. Do naprawy przedniego zawieszenia trzeba było dobrego ślusarza, bagażnik miał wieeelki...ehhh...same dobre wspomnienia...aha i odpalał przy -25 C jako jedyny na ulicy (i ciągnął np. fordy, polonezy..) trabi rulez...mamy do niego sentyment z kumplami i z dziewczyną - właśnie myslę jak go zreanimować, moze jakis silnik od warczyburga? :P POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH TRABANCIARZY - ZRZESZONYCH I NIEZRZESZONYCH. PS. wiecie jak wygląda turbowiadro do trabanta:P :))??

Rura Helmut rura ... Nie ma to jak trampek po tuningu, wyruszasz na miasto i szpan.Laski na to leca. ...nie zwalniaj w miescie...

Tramp WRC

jak si cos zeosulo i samemu dobrze naprawilo t sluzylo na wieki.. na moiej wrcovie przejechalem 11.tys. km i mam z****.isty sentyment do tej furki

;-)) MOZE kiedy jeszcze raz??????

sentyment i potrzeba

Mam 42 lata i miałem juz kilka aut nowych i starych , a w trampku jechałem jako pasażer raz w życiu ale w 1.1.Jak to w życiu bywa interes zrobił mi fikołka i wpadłem w dolek (finansowy).A że czymś trzeba jeździć przypomniałem sobie o trabancie.3000zł ,na gaz,1.1,ładny lakierek ,środek zrobiłem sam (wg.siebie).Na razie wykulałem 2500 km(wymiana lożyska przód)POKOCHAŁEM TO AUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TRAJTEK

Pozdrowionka dla wszystkich włascicieli trampków. Miałem 4 latka trampka w tym czasie wymienilem cylinderek hamulcowy zaworek iglicowy w gazniku i uszczelke korkową przy kraniku i to wszystko. Zima nie zima palił na raz. Miło wspominam mojego trampka. NIECH MIXOL BĘDZIE Z WAMI.

Trabant

Ja kupilem (z moim ojcem jeszcze wtedy) pierwszego Trabanta 601 rocznik 78' ,jakos chyba w 1990 roku.Byl stary ale nam sie spodobal :).Po roku kupilismy nowszy model "Trabant 601 87' " byl jak nowy :).Meczylismy go powaznie przez jakie 5 lat.Towar do sklepu nim wozilismy i wszystko co sie tylko dalo.Nigdy nas nie zawiodl. W 1996 r. spełnily sie nasze marzenia, kupilismy Trabanta 1.1 kombi.7400 zl. wtedy kosztowal, mial 5 lat i byl niesamowity i piekny w super stanie.W 1999r udalo mi sie znalezc w Krakowie tez 1.1 i kombi w prawie idealnym stanie.Mial przejechane chyba z 50 tys. i tyle rzeczywiscie mial bo jezdzilo sie nim znakomicie :).Dorzucilismy mu GAZ i jezdzimy nim do dzisiaj.Przejechalismy nim okolo 90 tys. km.a koszty jakie ponieslismy podczas eksploatacji (poza ubezpieczeniem ale to normalka)to na pewno reasumujac wszystko nie wiecej niz 1000 zl.(Docisk i lozysko, linka sprzegla, jakis czujnik oleju,jeden beben hamulcowy i chyba tyle).Bylismy nim kilka razy na Slowacji, Wegrzech w Austrii, Chorwacji,Slowenii,wszedzie robi furore no moze poza Wegrami bo tam maja ich duzo :).Nigdy nie bylo tak zeby zatrzymal sie i nie chcial dalej jechac.UWAZAM ZE ZA TAKIE PIENIADZE NIE LEPSZEGO "SAMOCHODU".Pozdrawiam wszystkich milosnikow tej marki.!!!

Trabby_BomBox

Trampek to jest mój pierwszy samochód. Jak zaczalem tym jeździć to kumple się lekko uśmiechali ale jak po 2 miesiącach planowania i 2tygodniach pracy założyłem do niego moje nie skomplikowane audio: Blaupunkt(2x75W, 2x80W) Tonsil(180W), McAudio(2x120W), Alfard(2x180W), wzmacnioacz Veconic270, to niejeden chciał sie moim bolidem przewieźć.
DDR4EVER

zero problemu.., no może czasami

KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWAŃ DO JAZDY FIATEM
126p I KOCHANĄ TRABANBULĄ 601S
warunki atmosferyczne OSTRA ZIMA -19 C
FIAT 126p: podłączene akumulatora, po uprzednim otworzeniu maski tzw. brechą, długotrwałe odpalanie ok 5- 15 razy i na końcu skrobanie szyb
TRABANT: skrobanie szyb rozruch za 1 razem(gaszenie i odpalanie na ssaniu) i jazda. To nazywa się niemiecka technika i niezawodność.

Nic dodać nic ująć

Ja jeżdżę 601-dynką 6v od półtora roku i miałem pare awarii ale małych. pękł mi wachacz tylny(dalej jeżdżę z pękniętym, już jakieś 500-1500km) chamulce nie działają za dobrze bo zanim go kupiłem stał bardzo długo i od tego padł też akumulator. No i dziadek który wcześniej nim jeździł przez dwadzieścia lat chyba nigdy nie zmieniał sprzęgła toteż ja to musiałem zrobić(zresztą zajmuje to jakieś 45min. od otworzenia maski do odpalenia po naprawie :D) teraz dostałem drógiego traba 601, tym razem 12v który oczywiście pujdzie na części, więc jakby ktoś coś potrzebował to piszcie

trabi by weteran szos

trabi to dobry sprzęt, mówie wam. W zimie pod górę na łysych oponach letnich idzie jak cholera (porównalem z toyotą yaris z oponami zimowymi :O
Pali co prawdz dużo ale jest wiernym samochodem.Przy silniku nic nie ronilem oprócz wyciagania śruby , która wleciała z gaźnika.Ma ok 60 tys przebiegu ale silnik jest starszy.TRABI JEST LEPSZY OD f126p

trabi wypas

gites ful wypas

Trampek

A ja wlasnie jezdze trampkiem- wczesniej jezdzilem 126p i w zyciu nie przesiadlbym sie z powrotem do malucha.

Mam Traba 601 i 1.1gaz

Dwusuwem latałem 6 lat a w 2002roku kupiłem 1.1 za 2.800 i po roku dałem instal. LPG.Nie ma nic lepszego,tanio wychodzi,można depnąć,no może części drogie ale wszystko robie sam bo lubie to przynajmniej nie bule za robote.Byłem na 8 I.T.T w Zwickau moim 2-taktem a na 10 I.T.T 1.1 gaz.Tam to dopiero jest kartonowa szajba.Moja dziewczyna jak to zobaczyła to pokochała moje Trampki chyba bardziej ode mnie!MIXOL Z WAMI!

Ja jezdze Trabim i nie ma lepszego samochodu.Trabant jest poprostu THE BEST. Na podworku w zime odpala za pierwszym razem nawet jak dluzej stoi. Rozciagalem raz malucha. Tez dal rade Moze by tak odnowic trampki tzn cala produkcje i wypuscic jakies nowe pomyslcie? POZDROWIAM WSZYSTKICH TRABANCIARZY HEJKA!

POLO:-) 1.1 +gaz

A tak wogóle to wersja 1.1 jest już nie do porównania z
żadnym polskim samochodem :-)

suber bryczka nie dymi mało pali 6 l gazu :-)

rdzewieje tylko kiedy nikt naprawde o niegp nie dba :-)

troche pracy i blacha zdrowa
14 latek wyglada lepiej od 4 letniegp maluha :-)
do góry