Widok

Trabant 601

Trabant, na równi z Fiatem 126p, kształtował polski rynek motoryzacyjny przez długie lata. Nieskomplikowana konstrukcja, niskie koszty eksploatacji oraz cena powodowały obromną jego popularność. Dziś, w dobie 16-zaworowych silników, poduszek powietrznych, komputerów pokładowych i układów antypoślizgowych Trabant wydaje się po prostu przeżytkiem.Określeń na Trabanta jest dużo. 'Trampek', ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

VW Golf + dres = full wiejski KLimat

Coz poprzednia wypowiedz ukazuje nam pelny obraz jego autora; Zalozyc dres z czterema paskami, ogolic sie na lyso, kupic za 2000 zł golfa z niemiec (rozbitego Bog wie ile razy) nastepnie obklejic go pasami ala Viper (czyli jednym slowem zrobic wsiowy tuning), wsadzic glosniki ze strychu (nie wazne, ze maja beznadziejny dzwiek, wazne zeby robily łub łub łub) i o to jestem...WIELKI KRÓL naszych drog i mysli, ze moze jezdzic jak chce i miec wszystkich innych uzytkownikow drog w dupie... az zygac sie chce jak sie patrzy na takich typkow, generalnie tak prezentuje sie obraz zdecydowanej wiekszosci posiadaczy starszych VW Golf i BMW... :-/

Pomijajac powyzsza wypowiedz to jestem teraz na dobrej drodze do zakupienia Trabanta 1,1. Rozpatrywalem takze zakup opla kadeta badz forda fiesty, ale jednak przekonalem sie do trampka bo jednak to jest auto kultowe i z czasem bedzie coraz bardziej popularne i napewno nie rozsypie sie jak Golf ;-)
Jak juz uzbieram odpowiednia ilosc pieniedzy zeby zakupic trampka i miec pieniadze na przerobke (walek rozrzadu, sportowy wydech, obnizenie i utwardzenie zawieszenia, alufelgi i wymalownie na calym samochodze grafitii w stylu Gothik) wtedy odrazu wybiore sie na zlot aby pokazac swojego trambika.

PS.

Mam tylko nadzieje, ze zdaze z tym do konca lata ;-)

POZDRAWIAM wszystkich milosnikow i uzytkownikow tego kultowego autka...

do dress knight rider'a

czlowieku czy ty chociaz masz pojecie co piszesz???
policz ile jest Golfow na drogach a ile Trabantow. Trabantow. Golfem sie wozi a Trabantem sie jezdzi < poswieca mu sie czas jak dziewczynie czy zonie, dba sie o niego, jest sie z niego dumnym jak odpali a co najwazniejsze ten samochod sie KOCHA> ja mam Trabanta 601 i choc ostatnio mi pekl wachacz to go szanuje bo jaka inna bryka by wrocila do domu 8km z taka usterka < fakt ze opone Dunlop'a szlag trafil>

Trabancik&DF-125p

Siema ODRAZU na wstepie mowie STOP dresą I Frajera co maja auto dla Pokazu na Panienki Bo Panienka co Leci na FURE Nie JEST PANIENKĄ POWTARZAM NIE JEST PANIENKĄ TYLKO przyszłą KUR-Dalej nie dokoncze Na takie podejscie Brak mi SOW!! I Powiem szczeze Ze Pier#### Wasze BMW,AUDI,Mercedesy itd. WOLE 1000% Bardziej DF-125p Albo trabanta BO Fiat-125p Jest Wypasinym Kadilakiem A trabancik Jest Wypasiony jezeli chodzi o Jazde i Tuning!! I mam Trabanta I To jest Wypas Fur Leprze Niz Jakies scierwo Golf Bo na to juz sie nikt nie patrzy na Drogach bo ludzie tym autem Żygają Bo jest ich tyle jak za KOMUNY było SYRENEK 105 Kazdy moze MIec taki DRESOWOZ!!!! A trabanta Ciezko jest Juz Kupic dobrego I Mało juz smiga Tych autek ale One Powracają Kiedys To Nasze dzieci Bedą 3-pęsie oddawac za Trabanta i DF-125p Tak Tak bedzie ja wam to Mowie. Elo Pozdrawiam Trabanciazy i Fanow FSO Lowrider style :D!!!

marzenie

zawse chcialem miec trampka

Banda lumpiarzy

Boże nie wierze! Jak czytam te żenujące wypociny w stylu: "nasze dzieci będą oddawały 3 pęsie za trabanta", "bardzo trudno kupic tego cadilaca" lub "to najlepsze auto do tuningu" to myśle, że jestescie bandą komunistycznych frustratów, którzy zatrzymali się gdzieś we wczesnych latach 70 NRD czy może latach 60 PRL-u, których co wiecej nigdy nie było i nie będzie stać na coś porządniejszego! A ten tekst w stylu "Golfy i BMW są do dupy bo można takie miec za 2 koła z Niemiec" to wogóle zakrawa na dramat! Dalej ten nierozgarnięty przegraniec pisze, że jak tylko odłoży pare groszy to właśnie zainwestuje w to gówno z tektury! Ludzie opamiętajcie się! świat poszedł do przodu a takie pomysły na auto były dobre 3 dekady temu przy założeniu, że na tyle pozwalała dostępna technologia! Apeluje do was również choćby ze względu na wasze bezpieczeństwo na drodze! Pisałem już, że jak tylkko widze to "coś" to od razu to spycham poza drogę, bo to nie jest miejsce na takie wynalazki;) A co do dziewczyn lecących na trabanty....no cuż, pozostawie to bez komentarza. Może tylko warto zastanowic się dokąd my Polacy zmierzamy, skoro są wśród nas tacy nieudacznicy życiowi i pokręcone dziady bez gustu i smaku ;)

Trabant 601 De Luxe 1986 - Chomik - Chomcha

Mój Trabant był Fantastyczny Miał na imię Chyś, z powodu dóżej ładowności i komfortu jazdy oraz Fajnego wygłądu ( podobny do Chomika Syryjskiego Biegającego w kołowrotku ) był koloru jasny Popiel.
Spędziłem w Nim najwspanialsze chwile mojego życia Jak jechałem razem z moją Mamą to Mama zajmowała się kierowaniem a Ja w tym czasie zmieniałem biegi. Byliśmy zgrani do tego stopnia że rozumieliśmy się bez słowa, kiedy jechaliśmy w trzy osoby to po napotkaniu Załogi innego Trabanta Pozdrawialiśmy się Machając do siebie i dlatego Chyś Ma miano Holly Car bądż kultowego Samochodu. Niestety trzy lata po zakupie od durnego faceta po którym musiałem wydać całą kasę na restaurację po prostu się spłukałem i nie miąłem już pieniędzy na OC ( Nie pojmuję tego czemu mamy takie durne przepisy chodzi mi o to że trzeba płacić także wtedy kiedy samochód jest w remoncie bądź nieużywany i stoi w garażu. Ps. ten kto wprowadził ten durny przepis powinien być powieszony za jaja i powinien tak długo dyndać aż mu je odpadną ) I musiałem się rozstać z ukochanym Chyśkiem Mam nadzieję że jak wygram w totka to kupię Trabanta i Go odrestauruję tak jak to robią w West Coast Customs Z X-Zibitem na czele w stylu Cadillaca Eldorado ze złotymi Felgami i Grilem Big Dana

trabant

trabant jest lepszy od 126p może śmiało rywalizować z pf cc 703 i daewoo tico a z silnikiem od polo jest jeszcze lepszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale są lepsze auta niemieckie z tamtych czasów
np. mercedes 123 opel rekord BMW serii 5
audi 100 ...

Syn zostawił mi Trabanta (sam wyjechał do Londynu) chciał go zabrać - nie pozwoliłem .Miałem już kilka dobrych samochodów ale ten jest "lepszy". Poszukuję pompy hamulcowej do 1,1

paranoja

co za kretyn porównuje trabanta do daewoo to jak porównanie porsze z maluchem..

haha ziom usa

hahah jak czytam te wypowiedzi wasze natemat tego nrd-owskiego zlomu ktory wdodatku dalej jest przezwaz uzywany i bezczelnie nazywany samochodem to sie ciesze ze z poslka wiaza mnie tylko wspomnienia hahahah

do zioma usa

Nie masz chłopie pojęcia o trabantach.Przejechałem 3 trampkami 80 tys. km. W tym okresie silnik,skrzynię biegów i inne podzespoły rozbierałem i składałem kilkakrotnie.Spróbuj to zrobić z kilkuletnim chewroletem nie oddając go do warsztatu.hehehe.I co głupio Ci. Pozdrawiam

trampolo

ja mam trampka od 2 lat i jeżdziłem nim już chyba na wszystkim mam stoczone koło zamachowe i wtrysk tlenu do skrzyni korbowej jak wytrzymują przeguby to ludzie nie dowierzają , kiedyś jeden przystawił się bmw520i i z pod świateł jęzor wyleciał mu do zderzaka...................

Tabant 601

Trabanty górą , mój brat ma Opla Calibrę jak mu pieprzną alternator to 250zł poszlo aię walić , a mi jak padł alternator to poszedłem 30 metrów do komórki i w ciągu 15 minut miałem drugi ( sprawnego trampka na części kupiłem za 100 zł)Pozdrowienia dla użytkowników DF 125p

Kochany Trabuś

Niestety pare miesiecy temu musialem wywalic mojego Trabiego na zlom...dziury w podwoziu i zajezdzony silnik zrobily swoje. Maszynka byla jednak wspaniala...zrobilem w pare miesiecy 12000 km glownie po niemieckich autostradach, srednia predkosc 110 km/h i na swiatlach mercedesy zostawaly w tyle, ponadto wczesniejszy wlasciciel cos tak zakombinowal w gazniku ze Trabi palil 6,5 litra na 100 nie tracąc na osiagach. Ogolnie samochod wspanialy pojemny dosc wygodny (z przednimi fotelami od wartburga 1.3) i dynamiczny, a dzwiek silnika powala na kolana :)

słyszałem że gość jechał na motorze i nogą zrobił dziurę w tym plastikowcu.Ale jakby nie patrzeć to kultowe auto.

Trabant zamiast samochodu

Po kolejnym przetarciu mojego auta przez żone zdecydowałem o zakupie dla niej trabanta,
będzie kosztował tyle co naprawa przeczochranych drzwi.

trabant rulez; )

www.trabant.trojmiasto.pl

zapraszam ;)

Czy wyśta wszyscy och........!!

Trabant sie wam podoba no co wy??

Ślliczne:)

A nie widziałeś nigdy trabanta na oczy? Przecież jest śliczny, jak mu jeszcze zapodasz piękny metaliczny lakier, posadzisz go na ziemię i zapodasz fajne paputki, to nie ma piękniejszego auta :)

1* Tanie
2* Ekonomiczne
3* Szybkie (ma tylko 40KM a jak ciśnie!)
4* Nie psuje się :) - tylko trzeba umieć dbać o auto
5* Bezpieczne - przynajmniej na spotkaniach z drzewami, rowami, dachowaniami itp (bezpieczniejsze od nie jednego japońca a już napewno oplów vw itp (poczytajcie testy TUV wraz ze zdjęciami crashtestów))
6* Kultowe
7* Rzadko spotykany na drogach
8* Idealny dla ludzi w każdym wieku
9* Przestronny
10* Żaden dres do niego nie wsiądzie

Mało plusów? :)

Jednym minusem jest spotkanie trabiego z ciężarówką - ale czym byś nie jechał i tak trzeba mieć dużo szczęścia ;) W znajomego wpadła Astra Kombi ok 80km/h podczas gdy on ledwo ruszył (ok 30-40km/h) - trabant się trochę złożył - nikomu się nic nie stało prócz zadrapań od szkła i stłuczeń. Astra była zmasakrowana 2x mocniej. Tak więc myślę że są podstawy by twierdzić, że to auto po prostu się udało i ma tzw. duszę :)

Pozdrawiam!

ustawienie gaznika

mam problem z ustawieniem gaznika muj trabant pali mi 10 litruw na 100 czy ktos morze mi pomuc muj numer 693071150 lub gg 1063339
do góry