Widok

Trabant 601

Trabant, na równi z Fiatem 126p, kształtował polski rynek motoryzacyjny przez długie lata. Nieskomplikowana konstrukcja, niskie koszty eksploatacji oraz cena powodowały obromną jego popularność. Dziś, w dobie 16-zaworowych silników, poduszek powietrznych, komputerów pokładowych i układów antypoślizgowych Trabant wydaje się po prostu przeżytkiem.Określeń na Trabanta jest dużo. 'Trampek', ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trabi Rulez

Az łezka w oku sie kreci...mialem Trabanta rocznik 1987 w kolorze Himmelblau (błękit), po lekkich modyfikacjach silnika i...tego autka nigdy nie zapomne!!! Dosc przestronne, wielki bagaznik (tylko ciezko dostepny), ergonomiczne wnetrze - szczegolnie skrzynka biegow, zuzycie paliwa - smiech (7,5-8,5 miasto, 6 szosa 5,66 autostrada ze stala predkoscia 95km/h). Inni uzytkownicy sie podsmiewali, ale usmiech znikal przy ruszaniu na swiatlach...wbrew pozorom autko moglo byc ciche (wolne kolo na 4 biegu - i dzwiek przypominal swierszcza)

Czy rzeczywiście taki zły?

Panie X-łaj, konstruktorzy Trabanta albo już nie żyją, albo są na rencie. Samochód nie jest produkowany od 1991 roku. Czy inne samochody w tym wieku rówież się nie psują? A który nawet ze współczesnych samochodów z silnikami benzynowymi może zejść do 4,7 litra na 100 km? Oczywiście mowa tu o dwusuwie. Ci co nie jeździli, przeważnie powtarzają obiegowe opinie o ułomności Trabanta.

Trabantorzerca

Lepszego wozu nikt nie wymyśli Mam 601 i jestem wery happy

błękitny szerszeń

hhhhhhhhmmmmmmmmmm trabant petara samochód serio

trabi to z*******a fura

trampek to jest z*******a fura ;lepszej nie widze i nie pierdol buraku z golfa ze trabi to gowno bo nigdy nawet nie miALES MOZLIWOSCI nawet w nim siedzieca

nalepszy jak na 1 auto

Ja kupilem Trampka 1.1 z 1991 roku kosztowal mnie grosze 1.5tys zl od 1 wlasciciela stan igielka .Jezdze nim juz ponad rok i nic mi sie w nim nie popsulo mialem tylko drobne problemy z oswietleniem i padl mi czunik paliwa i przez to skonczyla mi sie wacha.Samochod wyglada dosc smiesznie jak na inne wspolczene auta ale jest calkiem dynamiczny bo wazy nie cale 700kg i ma 40km mocy,Spalane wacha sie od 6-7litrow(jezdze glownie po mieescie)Osobiscie uwazam ze jest to najlepszy tani samochodzik ( niezle jezdzi malo kosztuje ekspatacja). Polecam tym ktorzy planuja kupno pierwszego auta a nie maja wiecej niz 2 tys zl.bo nie ma co go porownywac do 126p albo poliwozernego rdzewiejacego poloneza

Zamieżam kupić 601

Na wiosne planuje kupić auto, a że funduszów dużych nie mam to padło albo na malucha albo na trampiego. Zdecydowałem się na mydelniczke 601:), na Polo 1.1 niestety nie mam kasy:(

rodzinna tradycja

Myślałem o zakupie motoru, ale.... Ojciec miał trabiego 601 jak byłem jeszcze mały. Obiecałem sobie, że jak podrosnę to będzie właśnie moje pierwsze autko. Właśnie przymierzam się do zakupu marzenia taty sprzed 15lat trabika1.1 kombi. Zapowiada się super; oczywiście planuję trochę w nim pozmieniać, podkręcić...
Już planujemy ze znajomymi wypady wakacyjne, zloty:)
U nas w rodzince Trabi to coś więcej niż samochód- kultowy, ponadczasowy wehikuł i w dodatku z niezłymi osiągami!!!
...a na dwa kółka przyjdzie jeszcze czas- może właśnie zakup duroplexowego trabi przedła mi właśnie życie;P

PzdR. dla wszystkich Trabi-fanów.

do łosia

co trabant się nie podoba ?? ta wiejska ciota która myśli że w stanach jeżdżą lepsze niech mnie spotka 2 tygodnie w usa i zapomniał co woziło jego dupę. Czuć wiochę z twoich wypowiedzi pewnie już zapomnieć jak się mowić po polskiemu? itd. itp. na temat takich polaków. TRABANT -AUTO łOSIU

do łosia

co trabant się nie podoba ?? ta wiejska ciota która myśli że w stanach jeżdżą lepsze niech mnie spotka 2 tygodnie w usa i zapomniał co woziło jego dupę. Czuć wiochę z twoich wypowiedzi pewnie już zapomnieć jak się mowić po polskiemu? itd. itp. na temat takich polaków. TRABANT -AUTO łOSIU

miałem był najlepszy na polskie drogi i bezdrorza niema i niebędzie nic lepszego właściwości jego mają tylko wielkie terenówki lub czołgi . zajeżdziłem ich kilka ale wszystkie ze szrotu były i bez papierów
a jeśli chodzi o podryw to mam rade dla tych co niewierzą pomalujcie go na czarno zabaczycie efekt murowany

quattrov8

ja mam trabiego po tuningu silnik od vw scirocco 18 ciemne szyby sportowy wydech przednie fotele od audi v8 furka jest super pozdrawiam

Trabant potrafi dostarczyć wielu pozytywnych wrażeń!

Trabant zawsze kojarzył mi się pogardliwie do czasu kiedy nie kupiłem odrestaurowałem i jestem najszczęśliwszym posiadaczem trabanta 601 pod słońcem. Poświęciłem mu nawet stronę www... Zapraszam! http://www.601.pl

NIE MAM POJECIA

MOJ TRABANT STOI W GARAZU DOSTALEM GO W PREZENCIE NA RAZIE JEST W OPLAKANYM STANIE ALE W LATO POWINIEN JUZ JEZDZIC ZONA MOWI ZE JESTEM CHORY MOZE TROSZKE ALE MI ON SIE PODOBA

Trabik jest super

Wg mnie takie samochodziki jak trabant nigdy nie staną się przeżytkiem, i nie chodzi tu nawet o ich awangarde ale o to że są ... z*******e !! Jeśli ktoś chce sprzedać z chęcią kupie !! Kontakt ze mną nr. tel. 880 660 361

trabant lepszy niż tico

trabant jest leszy od tico ponieważ tico śmierdzi marchewkami

trabant super

Trabant jest jak elegancki samo hod ponieważ jest lepszy od TICo. A tico to taki złom że szkoda pisać. Hyba każdy wie że tiko po przejechaniu 20 cm ropada sie.

he he

juz całkiem całkiem mój trabant wyglada jeszcze tylko kilka dni i w trase kupiłem elektroniczne odcięcie paliwa ponieważ kranik jest zepsuty ale bajer mówie wam już paliwko nie ucieknie i tylko 60zł warto pozdro wszystkim pyrkomaniakom

to super auto

co tu pisać to auto ma coś w sobie ten warkot 2sówa super!!!!!!!!!!!!!!

ekipaodusterek.pl
n71.pl [;

tyle na temat trabantow ;p
do góry