Widok

Trasa Oliwa - Auchan

Oliwa Temat dostępny też na forum:
Witam.
Czy znacie jak najkrótszy dojazd rowerem z Oliwy do Auchan?
Ja zawsze jeździłam albo przez Wrzeszcz i Morenę ul. Myśliwską do Kartuskiej, albo Spacerową, potem zdaje się Wodnika (ulica biegnąca wzdłuż obwodnicy), wyjeżdżałam w okolicy lotniska, potem Kokoszki no i główną drogą na Auchan. Wydaje mi się, że chyba ta druga wersja jest zdecydowanie dłuższa (nie mam licznika).
Ale może istnieje jeszcze inna, krótsza trasa? Może jakaś równoległa do obwodnicy, o której nie mam pojęcia?
Dzięki za info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym pojechał przez las, czyli z Oliwy Doliną Radości (ul. Bytowska), potem Kleszą Drogą do skrzyżowania ze Szwedzką Groblą, a stamtąd już niebieskim szlakiem przez Wąwóz Huzarów, Matemblewo i Dolinę Strzyży aż do starej linii kolejowej (to już koło Auchan, do którego doprowadzi szlak zielony).
Ewentualnie od skrzyżowania ze Szwedzką Groblą można pojechać w prawo właśnie Szwedzką Groblą (dobra droga leśna) do Złotej Karczmy, tam przedostać się na drugą stronę Obwodnicy ścieżką rowerową (uwaga na niebezpieczne przejazdy przez łączniki z Obwodnicą!) i czarnym szlakiem (kawałek bruku, potem szutrówka) dojechać do zejścia z niebieskim - tam w lewo niebieskim, który trochę szutrem, trochę płytami, a później asfaltem wyprowadza na drugą stronę obwodnicy do Kiełpinka - tuż pod Auchan. Całkiem przyjemna droga, przejezdna przez większą część roku prawie każdym rowerem (poza szosówką).

pozdr
Witaj. Polecam Ci taką wersję - http://gpsies.com/map.do?fileId=xrjpvfcfkbzpnlab (niedługo wywalę tę trasę więc korzystaj póki jest).

Nie wiem jakim rowerem jedziesz, ale pokierowałem Cię z Oliwy przez las na Owczarnię (pod górę). Ale możesz równie dobrze Spacerową jechać. Kościerską jednak, jest szybciej.

Potem tak jak jechałeś - przez Klukowo wzdłuż obwodnicy. W Klukowie przy kapliczce odbijasz w lewo i wjeżdżasz w lasek (ul. Astronautów).

Dalej nie jechałem trasą ale wziąłem ją z jednego z przewodników. W miejscu gdzie przecinasz obwodnicę - bez obaw, tamtędy prowadzą nieużywane już tory kolejowe i przejedziesz pod obwodnicą (ale mówię, nie byłem tam, opieram się na przewodniku). Myślę, że to najlepsza trasa, z dala od większego ruchu samochodowego.
Witaj,
Spróbuję tej trasy, bo wydaje się dobra. Generalnie to wolałabym nie jechać cały czas lasem, bo mój rower się do tego nie nadaje, a poza tym muszę też myśleć o powrocie, który może być nawet wieczorem.
Zdradzę wam, że bynajmiej nie chodzi o całodzienne zakupy w Auchan, tylko o stadninę, która jest położona gdzieś w tamtej okolicy.
Oczywiście mogłabym dojechać tam autobusem, ale na myśl o porzuceniu roweru robi mi się smutno!
W każdym razie dziękuję za propozycje i pozdrawiam.
Uprzedzam tylko, że Kościerska (ta w lesie) to droga leśna, nie asfaltowa. Propozycje wyżej, przynajmniej w części (bo nie znam całego TPK) to trasy asfaltowe w lesie.
a to nie chodzi ci czasami o stadninę na terenie poligonu na morenie?
to zdecydowanie zachęcam:
dolina radości (asfalt) cały czas aż do słowackiego-
na drugą stronę słowackiego albo góra ( przejście dla pieszych ) albo dołem -tunelem trochę szuterku
asfalt od słowackiego do matemblewa, a potem leśna droga do dol. strzyży. przed lub za mostkiem ( do wyboru) w lewo do ulicy potokowej i po dołączeniu do drogi z płyt betonowych w prawo. jadąc płytami dojedziesz do stadniny ( wcześniej odbija jeszcze asfalt w lewo góra na poligon i w tym miejscu zawsze była tablica dot tej stadniny) spoko droga na każdy rower. powodzenia
Dzień dobry
Być może to tam. Trenerka mówiła, że to gdzieś ok. 7 min drogi piechotą od Auchan. Jutro jadę tam pierwszy raz, ale jeśli rzeczywiśnie chodzi o stadninę koło poligonu, to byłoby super, bo to blisko Oliwy.
Możliwe też, że okaże się iż są w tej okolicy dwie stadniny :)
Pozdrawiam i dziękuję za informację.
Więc to pewnie ta stadnina koni:
http://wikimapia.org/#lat=54.357319&lon=18.5374117&z=16&l=28&m=a&v=2

Bardzo blisko Auchana.

Więc trasą, którą Ci proponowałem dojedziesz idealnie :) Nie skręcasz w stronę Auchana tylko jedziesz prosto starym nasypem kolejowym.
Dzięki za informacje.
Wracając odkryłam jeszcze szybszą traszę. Zamiast wjechać w ul. Astronautów, pojechałam Budowlanych do Słowackiego, a następnie asfaltówką w Dolinie Radości.
Faktycznie, ta ul., która jest jakby przedłużeniem Astronautów (nazywa się Jesienna, a potem Sąsiedzka) wychodzi prosto na konie.
No, po dzisiejszej jeździe, to
zamiast POZDROWER, powinnam napisać POZDRKOŃ. :)
Procentowo najwięcej asfaltu jest na trasie proponowanej przez wop. Ul. Bytowska i Klesza Droga przebiegają lasem, ale są asfaltowe, więc tutaj nie ma się czego obawiać.
Mysz no swietny pomysł z ta trasa na tej stronie oraz tej drugiej z wyznaczaniem trasy www.rowerowewypady.blogspot.com
ale ona jest długa i w dodatku bardzo wysoko pod górę

ja do auchan jade tak mysle ze to najkrótsza trasa i najmniej stroma dodatkowo mozna nia jechac kazdym rowerem nie tylko góralem
http://gpsies.com/map.do?fileId=quthgqpjsezgzyvt

Inne tematy z forum Rowery

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry