Widok
Trasy rowerowe trójmiasto
Hej,
Poszukuje ciekawych tras rowerowych w okolicy trójmiasta.
Długość tras: ok. 50-90km
Typ: Szosa, wertepy, las.
W TPK zdążyłem kiedyś objeździć, a chciałbym poznać coś nowego :)
Linki, opisy, mapki mile widziane :)
Jeśli są chętni na wycieczki w weekend majowy od 27 kwietnia do 4 maja to także zapraszam ;)
Poszukuje ciekawych tras rowerowych w okolicy trójmiasta.
Długość tras: ok. 50-90km
Typ: Szosa, wertepy, las.
W TPK zdążyłem kiedyś objeździć, a chciałbym poznać coś nowego :)
Linki, opisy, mapki mile widziane :)
Jeśli są chętni na wycieczki w weekend majowy od 27 kwietnia do 4 maja to także zapraszam ;)
To jest portal z trasami rowerowymi?
To jakaś totalna żenada.
Prawdziwa skarbnica tras rowerowych jest właśnie tu na Trójmieście!
http://rowery.trojmiasto.pl/archiwum/relacje_z_wycieczek/
To jakaś totalna żenada.
Prawdziwa skarbnica tras rowerowych jest właśnie tu na Trójmieście!
http://rowery.trojmiasto.pl/archiwum/relacje_z_wycieczek/
Moje dwie ulubione: Orunia - Westerplatte, da się bez zatrzymania jechać, żadnych świateł po drodze itd. Zygzakiem Od Dolnej Bramy do końca, potem tunel pod torami i ścieżką już do samego końca.
A druga traska to na Wyspę Sobieszewską. Przez Olszynkę (start też w rejonie zygzaka), potem mostek nad trasą Sucharskiego. Od RAfinerii do Przejazdowa niestety poboczem (od Macro jest ścieżka) i w lewo na WIślinkę. Tam ogień aż do mostu i w prawo - na koniec wyspy do Świbna. Trasa powrotna albo brzegiem od strony Wisły (ale tam gorszy asfalt), albo lasem. W środku jest betonowa ścieżka, trochę zarośnięta ale MTB daje radę spokojnie a i trekkingiem da się objechać. Traskę można wydłużyć o skok w kierunku Ptasiego raju.
Ostatnia trasa to do Tczewa. Ale nie główną a dróżką przez Orunię, Olszynkę, jeśli jesteś zainteresowana / zainteresowany to mogę i ją streścić.
Pozdro!
A druga traska to na Wyspę Sobieszewską. Przez Olszynkę (start też w rejonie zygzaka), potem mostek nad trasą Sucharskiego. Od RAfinerii do Przejazdowa niestety poboczem (od Macro jest ścieżka) i w lewo na WIślinkę. Tam ogień aż do mostu i w prawo - na koniec wyspy do Świbna. Trasa powrotna albo brzegiem od strony Wisły (ale tam gorszy asfalt), albo lasem. W środku jest betonowa ścieżka, trochę zarośnięta ale MTB daje radę spokojnie a i trekkingiem da się objechać. Traskę można wydłużyć o skok w kierunku Ptasiego raju.
Ostatnia trasa to do Tczewa. Ale nie główną a dróżką przez Orunię, Olszynkę, jeśli jesteś zainteresowana / zainteresowany to mogę i ją streścić.
Pozdro!
Dziś z 12 letnim synem jeździliśmy w okolicy Bieszkowic, głównie czerwony szlak PTTK, 6 pięknych jezior i o dziwo zero ludzi, koni i pieszych. Z Gdyni Dąbrowy jest tam koło 16 km i trasa wokół jezior to mniej więcej drugie tyle. Miejscami fajne podjazdy, zjazdy i piach, w którym można się wykazać techniką.
Zdecydowanie polecam, można jeszcze pojechać stamtąd nad jez. Kamień czy wrócić na kołach do Wejherowa czy Oliwy. Dobra mapa niezbędna.
Zdecydowanie polecam, można jeszcze pojechać stamtąd nad jez. Kamień czy wrócić na kołach do Wejherowa czy Oliwy. Dobra mapa niezbędna.