Widok

Triathlon Gdańsk 2014

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
[lead]Wystartowały zapisy do tegorocznej edycji imprezy Triathlon Gdańsk. Warto zrobić to jak najszybciej. O udziale decyduje kolejność zgłoszeń, bowiem przewidziany jest limit 600 uczestników. Zgłoszenia będą przyjmowane od 7 maja do 3 lipca 2014 do godziny 23:59. Po tym terminie zgłoszenie się będzie niemożliwe.[/lead]Zgłoszenia będą przyjmowane wyłącznie poprzez formularz zgłoszeniowy ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś wiadomo?

Coś wiadomo, co dalej z tymi zawodami? Nigdzie do tej pory nie ma regulaminu, bardziej szczegółowych informacji (np. opłata), ani możliwości zapisania się. Do triathlonu zostały trzy miesiące, a to mało w przypadku takiej imprezy. Na inne triathlony, które odbywają się w późniejszych terminach już od paru miesięcy można się zapisać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

MOSIR Gdański się obija

Cześć
Sprawdzałem w styczniu, jak wygląda sytuacja z triatlonem w Brzeźnie na stronie MOSiR nie było żadnych informacji. Spytałem MOSiR za pomocą emaila, niestety nikt mi nie odpowiedział.
Sprawdzam teraz, 19.04.2014, brak nadal informacji o rejestracji i ewentualnych opłatach. Sorry Panowie organizatorzy z MOSIR-u, gdy wpisujecie Triatlon w kalendarz swoich imprez, to wypada poinformować plebs o szczegółach chociaż 3 miesiące przed.
Na razie to stawiam duży minus wąsaczom z Zielonogórskiej i Traugutta.
pozdrawiam
Paweł Prokopczuk
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

informacje na temat triathlonu

Wiadomo może coś o dodatkowych informacjach na temat tego triathlonu? Może jakieś przekierowanie do innej strony? Cokolwiek? Na temat opłat i dokładnego odbycia się tego triathlonu?
Czekamy na informacje! ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak inni się irytuje...ale staram się zrozumieć: impreza ma być dla amatorów (oraz rodziny i znajomych królika), którzy przybędą na wakacje a nie dla tych co planują kalendarz startów rok wcześniej i pod te zawody się przygotowują. Jak 3 tyg. wcześniej się dowiedzą kiedy start, to część nie wykorzysta tego nawet jako trening. Ale i tak szkoda, że nie można się zapisać - miał/ma to być mój pierwszy w życiu start i może jedyny... :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy to bedzie taki "triathlon" jak w zeszłym roku?

Czyli trasa przez galerię handlową, szutrowe scieżki i niedopuszczone rowery szosowe?

Sprzęt = rower.

Witam Kolegów ,

Czy sprzęt ( rower ) musi być swój czy można liczyć ze bedą jakieś udostępnione na miejscu ? Wybaczcie może to głupie pytanie ale dopiero zaczynam przygodę w tym sporcie i nie wszystko jeszcze posiadam.

Dzięki za wszelkie inf.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprzęt musisz posiadać swój

Limit 600 osob, zapisalo sie 400. Ciekawe, jak organizator ma zamiar przeprowadzic zawody 'w konwencji bez draftingu' na trasie, ktora ma dlugosc...10km.
Zeby sobie to wyobrazic, jesli ustawic 600 uczestnikow w rownych odstepach, staliby co jakies 15 metrow. A wiadomo, ze nie beda rowno rozlozeni na trasie.

triathlon rodzinny

czy znajdę gdzieś informację, o której godzinie ma się odbyć start rodziców z dziećmi? w zeszłym roku takie info pojawiło się wcześniej, a tu do dziś nie ma żadnej godziny...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie - widać po opiniach iż organizatorzy imprezy raczej orłami

w organizacji imprez nie są.

NIE MAM NIC PRZECIWKO WASZEJ IMPREZIE (popieram), ale blokadę NDR (Nadmorskiej Drogi Rowerowej) proszę zacząć od ustawiania tablic informacyjnych - co, gdzie, i kto i dopiero później ustawiać cały majdan namiotowy (a nie na odwrót) i powiadamiać za każdym razem oficera rowerowego z UM Gdańska, którego odwiedziłem zawiadamiając go, że pojawiły się na NDR jakieś namioty o czym nie wiedział. Gdybyście zaczęli jak napisałem od info, a nie od namiotów, to bym sobie dał spokój.

I proszę z tym co napisałem nie dyskutować - ja też mogę być kiedyś czegoś organizatorem i najpierw zgłaszam imprezę wszystkim właściwym władzom, stawiam info, bariery, wyznaczam pachołkami objazd po starej NDR i dopiero po tym rozbijam namioty, stoiska etc.

Porównując to do remontu drogi to tak, jakby najpierw kopara przyjechała np. na Grunwaldzką w Gdańsku, zrobiła dziurę w jezdni, a dopiero po tym robotnicy ustawili znaki "zakaz ruchu" przed dziurą.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamknięte ulice?

Jakie ulice i w jakich godzinach będą zamknięte? Na stronie ZDiZ informacji brak, na stronie trojmiasto.pl także. Co ciekawe nawet onet ma jakąś wzmiankę o zamknięciach ulic. Wstyd!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

totalna porażka organizacyjna - pozamykane ścieżki, deptak zajęty przez parking dla rowerów, zniszczona zieleń przez samochody dojeżdżające do molo , jestem ciekawy czy organizatorzy zostawią teren tak jak go zastali, znając Polaków na pewno nie.

i kompletny brak organizacji ktos kto by chcial zarzyc kapieli morskiej musiał by z tego zrezygnowac bo jakies bzdury ktos

wymyslil

wszystko fajnie szkoda tylko, że nikt nie uprzedził, że Brzeźno będzie odcięte od świata przez pół soboty i, że trzeba będzie jeździć przez pół Gdańska, żeby dotrzeć do domu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry