Widok

Trivoli / przegięcie

Było to super miejsce z zupełnie przyzwoitym asortymentem .
Wszystko co dobre szybko się kończy . Aktualnie wywoławcze ceny
( na przykład zegarów wiszących którymi się interesuję ) są często o
20 - 30 procent wyższe od cen na portalach aukcyjnych .
Dla przykładu pseudo - kartelowe zegary produkcji szwedzkiej - z
mechanizmami WESTERSTRAND ( z fabryk w różnych miejscach )
są na dzień dobry wycenione na 550 PLN , a na e-bayu lub allegro
są osiagalne w maksymalnej cenie 350 - 400 złotych .
Radziecka "kukułkę" firmy Majak wyceniono na 300 PLN co jest naprawdę
"szczytem szczytów" " bo takie " G" nie jest warte więcej niż 50 - 80 PLN. Podobnie z zegarami pseudo - roczniakami na bateryjkę .
Podobnie jest aktualnie z wszystkim . Właścicielom pomylił się typowy "szpermelowy" magazyn z Eleganckim sklepem z antykami .
Szkoda.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sklep z Morskiej w Cisowej przeniesiono na Grabówek . Adres : Morska nr 105. Nazwa sklepu STAROCIE. Sklep niewielki ale "klimatyczny " . Asortyment dosyć szeroki . Ceny do negocjacji . Właściciel sympatyczny.

Kolejny "magazyn" ze starociami otwarto na dawnym terenie WPiS w Redłowie , przy ulicy Halickiej . Prawie cały asortyment wyceniony . Ceny bardzo wysokie , nie polecam . Personel bardzo miły , ale przecież nie dla niego odwiedzamy sklepy ze starociami. Sprzedawane przedmioty pochodzą głównie ze Skandynawii . Sklep nazywa się Loopis , czy jakoś tak podobnie. Państwo , którzy robili zakupy w Trivoli przy ul. łużyckiej łatwo trafią do tego nowego miejsca. Na rondzie Łużycka / Stryjska należy skręcić w kierunku stadionu , a później w pierwszą ulicę w lewo - w stronę Małego Kacka. Wjazd / wejście znajdziecie po przawej stronie , po przejechaniu ( przejściu) 150 - 200 metrów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
https://www.facebook.com/Loppis-1094974610545202

Nie wiem kiedy ale sie otwiera taki sklep
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Otwiera? Ale gdzie no i kiedy???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hey. Mam dla Was wiadomosc. Trivoli sie otwiera .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kontakty po trivoli? Bzdura. A ze ktoś sobie założył sklepik na wzór trivoli, to ok, ale i tak takiego sklepu jak trivoli nie ma i nie będzie!! Tam panował specyficzny klimat, pracownicy wszyscy byli w porządku, A to ze ktoś ściągnął pomysł to nie znaczy ze sklep jest super, a kontakty gdyby były ściągnięte to ja jak również moi znajomi byśmy otrzymywali jakieś informacje, a żadnych informacji nie mamy, zresztą na morska? Za daleko, pewnie jeżdżą tam "zebrali " z trivoli dalej wszystko wyludzac za pol darmo :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odnośnie parkingu : Najlepiej zaparkować samochód gdzieś na ul Kcyńskiej.
Morska nie oferuje miejsc parkingowych.
Jest tam rzeczywiście maleńki sklepik z różnymi starociami .
Mieści się w pawilonach . Ceny są na dość przyzwoitym poziomie , można próbować negocjacji . Na szczęście właściciel nie wpadł na pomysł sprzedaży potłuczonych skorup i szklaków z kartonów jak to miało miejsce w Tryvoli. Właściciel jest sympatyczny , więc polecam.
W zasadzie jedyny minus to mała powierzchnia sklepiku .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Z tego co wiem - to sklep nie został przeniesiony tylko podobny otworzył jeden z klientów Trivoli a kontakty "odziedziczył" po dawnych właścicielach w/w sklepu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W grudniu dostałam takiego mejla od nich: SKLEP ZE STAROCIAMI Ul. Morska 375 w Gdyni ( PAWILONY PRZY ul. MORSKIEJ ). OTWARCIE - ŚRODA 18.12.2013.
NASTĘPNIE:
OTWARTE W PONIEDZIAŁEK, ŚRODĘ OD 10 DO 18te ORAZ W CZWARTEK I PIĄTEK OD 14.30 DO 19TEJ.

Niestety nigdy tam nie byłam i nie wiem czy jeszcze istnieją, ostatnią wiadomość od nich dostałam 23 stycznia.

Pozdrawiam
Basia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
można prosić konkretny adres? Morska jest dość długa :)
sklep został przeniesiony na Morską w Gdyni
Wielka szkoda i żal. Tęsknię za Trivoli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No własnie od jakiegoś czasu zachodzę na Łużycką. Najpierw były szyldy, ale sklep stał pusty. Teraz nawet szyldy zniknęły... Też sie zastanawiałam dlaczego interes padł.
interes padł bo para się ponoć rozstała i nie miał kto towaru dostarczać ze Szwecji...takie plotki do mnie doszły.. podobno w każdej plotce jest ziarenko prawdy...
jak jest na prawdę - kto to wie???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A gdzie aktualnie działacie? gdzie jest Państwa sklep?byłam na ul,Łuzyckiej i niestety sklep zamkniety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam
w jakich godz. jest otwarty sklep?
Trzy błędy ortograficzne w jednym zdaniu to chyba przesada panie Diablo. Dla porządku : ŻYROWAĆ można komuś kredyt , natomiast na ludzkiej niedoli ( jak to bardzo zgrabnie ujmujesz) się raczej ŻERUJE ;

Niedola jest rzeczownikiem ( rodzaju żeńskiego ) i pisze się jak obok.
Pisownia rozłączna ( NIE DOLI ) to jakaś ortograficzna nowinka.

Po prostu - zawsze rozłączne , ze spacją ; nie tak jak w tekście.

Ponadto zdania nie rozpoczynamy od Ale . W pańskiej ripoście pierwsze i drugie zdanie należy połączyć w całość , przy czym po słowie ..."biznes"... kropeczka powinna zostać zastąpiona przecinkiem.

Tak naprawdę to różni nas ortografia , chociaż...podpisuje się Pan tak
jakoś z hiszpańska , więc może jest Pan obcokrajowcem ?
Skoro tak jest to zwracam honor . Jak na obcokrajowca posługuje sie Pan językiem polskim całkiem nieźle.

Pozdrawiam Panie El Diabo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aż szkoda na to odpowiadać, więc tylko zacytuję: "to super modne byc anonimem i wypisywac wszelkie komentarze ale tanie i "darmowe" teksty ktore nic nie kosztuja w sieci"
:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
gratuluję pomysłu moze jakies adresy tych darmowych fundacji w szwecji ? moze jakis darmowy transport ? moze darmowy prom i paliwo darmowy ładunek a moze lokal tez jest darmowy moze jakies ulice darmowe i aukcje itp... dlaczego wogole wszyscy polacy nie mieszkaja w szwecji i nie zarabiaja jak szwedzi ,kupowac mozna tez po szwedzku i zwozic do polski za darmo oddac innym bo chyba ktos ma male pojecie o biznesie i wielka nienawisc i zlosc do trivoli .stalo sie to super modne byc anonimem i wypisywac wszelkie komentarze ale tanie i "darmowe" teksty ktore nic nie kosztuja w sieci .nienawisc polakow do polakow bo komus jest zle to i innym tez musi byc to chyba malo powiedziane ktos tu probuje zrobic bilans sklepu zyskow i strat ale POLAK zawziety potrafi wiec powodzenia moze trivoli zrobi zakup u WW osobistosci :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Tak tak a świstak siedzi i zawija...:) Ostatnio ciebie dawno nie było w trivoli... hmmm ciekawe czemu? Śmierdząca sprawa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
do góry